Gå til innhold

EU-politikere vil gi roboter status som elektroniske personer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er vel en forberedelse til godkjenning av selvstyrte kjøretøy. Hvis et slikt kjøretøy blir skyld i en ulykke gjelds det å vite hvem som har det juridiske ansvaret. Ved å gi roboter en slags juridisk person-status, så kan ansvaret legges på kjøretøyet. Ellers måtte maskinen frifinnes fordi en død ting som en maskin ikke har et strafferettslig anvar.

Lenke til kommentar

Dette er langt mer interresant enn kommentarene her gir uttrykk for. I en verden hvor nesten alle jobber kan settes ut til en maskin, hva skjer med samfunnet vårt? Hvilken sosial modell får vi fremover, når f.eks. man ikke har skatteinntekter fra arbeidere, arbeidsgivere eller noe? Vi vet allerede nå hvor effektivt vi kan drive inn skatter fra multinasjonale selskaper som Freia, Google og Starbucks (tilnærmet 0). Hvem henter gevinsten fra besparelsene som automatisering gir? Blir det tilslutt en robotprodusent og to fabrikker som eier alt i kongeriket?

 

Dette er spørsmål som absolutt bør stilles, prinsipper etableres og muligheter vurdert. Hvis ikke blir det bedrifter og markedsmodeller som bestemmer vår felles skjebne, ikke borgerne og samfunnet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...