Gå til innhold

Alle fradrag godkjent?


Sheldon C

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Håpte nesten at det skulle være som en skoleprøve, der feil ble markert med rød penn sammen med en forklaring. Men det har de kanskje ikke kapasitet til?

 

Ellers litt overrasket over at jeg mottok skatteoppgjøret i første pulje. Skatteetaten opplyste om at utleie av bolig skulle kontrolleres ekstra nøye i år og jeg har to utleieenheter. Er det bare ren skremselspropaganda fra skatteetaten når de annonserer hvilke områder de skal fokusere på?

Lenke til kommentar

Det er nok ikke propaganda. De har ekstra fokus på akkurat dette, men det er vanvittig mange som leier ut så de plukker nok ut noen hundre eller par tusen som faller i den kategorien og går nøyere etter i sømmene. Den store majoritet vil neppe merke noe til det. 

Endret av LtdEdFred
Lenke til kommentar

Fravik fra selvangivelsen registreres på ligningen som sendes ut som vedlegg til skatteoppgjøret. I tillegg skal man varsles hvis fraviket går ut på å tilføye inntektsposter eller stryke fradrag på mer enn 1000,- kr, jf. ligningsloven § 8-3. Fraviksvarselet vil inneholde begrunnelsen for hva som fravikes og hvorfor. 

 

Merk imidlertid at det at du fikk skatteoppgjør nå ikke betyr at "alle fradrag [er] godkjent". Det betyr kun at du ikke er blant de gruppene som obligatorisk holdes tilbake til høstutleggene. Ligningen din for 2015 kan endres helt frem til 31.12.2017 på fritt grunnlag, og helt frem til 31.12.2025 hvis du har gitt feil eller ufullstendige opplysninger. 

 

På mange måter er det først nå kontrollene begynner. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...