Gå til innhold

- Å starte og drive nye selskaper vil bli like naturlig som å ha en fast jobb


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er mye administrativt med å starte bedrift. Regnskap, ansatte, innrapportering av mva, få ordnet kapital, revisor om en velger AS. Synes ikke Staten har tatt hensyn nok til enkeltmannsoppstartere og småbedriftsoppstart med 2-3 ansatte.

 

På toppen av det har man den risiko man tar på seg ved at det kan floppe.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du bør oppdatere deg på regler. Man trenger ikke revisor for mindre AS, dette kan fravelges.

 

Og faktisk er det langt mindre administrativt enn du tror, men litt administrativt må det faktisk være. F.eks er regnskap fundamentalt for egen del, å starte opp med noe uten å ha skikkelig oversikt over inntekter og kostnader - ja det er garanti for å floppe. Har man regnskap - som man bør ha for egen del, tar innrapportering og betaling av mva ca 5 - 10 minutter hver annen måned. Moderne nettbaserte regnskapssystemer (også løsninger der man kan ha regnskapsfører) gjør regnskapsføring forholdsvis enkelt.

 

Er man ikke i stand til å håndtere de forholdsvis lave kravene knyttet til småbedrifter, enten selv eller med profesjonell bistand, bør man kanskje ikke en gang prøve seg.

 

Håndtere ansatte er heller ikke særlig komplisert med de nye løsningene som finnes.

----

 

Kapital er en nødvendighet for å starte egen virksomhet - så det kan man ikke fjerne.

 

----

 

Jeg har drevet egen virksomhet i 14 år og bistått mange med å "komme" igang. Har aldri opplevd de administrative sidene som et problem. Det som er et problem er tilgang til investorkapital og gode nok veiledningstjenester på praktiske områder og finansiering. Et annet problem er skattesystemet, hvor særlig enkeltmannsforetak kommer noe dårligere ut. Lettelser (skattekreditt) for oppstartsselskaper (uansett selskapsform) kunne være en god måte å hjelpe til med å sikre nok arbeidskapital i starten.

 

----

 

Man har risiko for å bli arbeidsledig også. Klart man kan floppe, men man bør ikke starte virksomhet der man ikke har høy forventning om å lykkes.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...