Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Tid til trening i familie-tidsklemma?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har tenkt litt på dette med hvordan vi bruker tiden. Alle har bare 24 timer i døgnet. Likevel har ALLE tid til å trene, det er visst ferdig vedtatt. Og jeg ser at det sikkert er noe i det, men ikke uten at man velger bort noe. Og hva er det man må velge bort? Er det noen som har gode forslag?

 

Jeg synes ikke jeg har tid til å trene hver dag. Jeg prøver å få inn litt lavterskel aktivitet 2-3 ganger i uka, men det er vanskelig nok.  

 

For vår del vet jeg godt at vi har tatt noen valg om saker vi prioriterer opp og synes er viktige, som andre familier ikke orker eller sier de ikke har sjans til å få til. Så der har vi en årsak. Men det kan umulig være alt? Når jeg hører om familiefedre med småunger som skryter av at de trener minst 1 time hver dag, så tenker jeg at enten må det være noe de ofrer som jeg ikke er villig til å ofre (å legge barna selv? Å hjelpe dem med leksene?), eller at de har et enklere liv enn oss.

 

Jobben er dessverre stillesittende. Eneste mulige transportmiddel til og fra jobb også. Jeg kan godt trikset med å gå det siste stykket til jobben til fots og gjør det, selv om det stjeler 15 verdifulle minutter fra en fullstappet dagsplan. Og jeg går alltid trappa.

 

Jeg ser ikke TV, kanskje kun en kveld i helgene. I kveld var jeg sliten og avsluttet nødvendig husarbeid kl 22:30. Det er tidlig, kanskje 1 time tidligere enn vanlig. Jeg var ikke ferdig, og det er fortsatt mer arbeid igjen enn vi rekker å bli ferdig med i morgen ettermiddag også, men jeg orket bare ikke mer. Mannen har bidratt, og ungene også, men vi er mange i huset og mye som skjer, og det er alltid ett etterslep. 

 

Det er ikke ETT fiber i kroppen min som orker tanken på TRENING kl 23 om kvelden! Og ikke før kl 7 om morgenen heller! Burde jeg ha dårlig samvittighet for det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Det handler om å prioritere annerledes, og være disiplinert med prioriteringen. Nå vet jeg ikke hvor mange barn (og alder) dere har, men forstår det slik at det er flere enn ett barn, og siden lekser er involvert at det er minst ett i skolealder, og at dere er to voksne som bor sammen.

 

Det trenger kanskje ikke bli en time trening hver dag uka gjennom, men tre-fire økter burde man kunne greie i løpet av en uke.

De som trener minst en time hver dag inkluderer ofte transport med sykkel eller jogging til og fra jobb i regnestykket sitt.

 

Siden du nevner tidsklemme, lekser, legging og husarbeid må jeg anta at det også er noen fritidsaktiviteter for barn involvert.

-Man må ikke være to voksne for å legge tre-fire barn.

-Man må ikke se på at barna trener fotball, håndball, riding eller hvasomhelst selv om man må transportere de til treningsarenaen.

-Man må ikke trene på et treningsstudio.

-Man greier å hjelpe mer enn ett barn om gangen med lekser.

 

Tidsklemma er oppskrytt. Ta hverdagen tilbake. Ikke la aktivitetene styre deg, men styr aktivitetene. Du kan også gjøre en vurdering på om du egentlig ønsker å trene en time hver dag, eller om du bare ønsker å kunne si at du trener en time hver dag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har to barn på 5 og 7,5 år  legger disse kl 20-20.30 på kvelden og løper meg en tur på tredemølla.   Alternativt så løper jeg etter jeg har hentet disse i barnehage og SFO. Enten så er de hjemme, eller så blir de med på et eller annet vis. Så hvis du vil så får du det til,  jeg har ingen som kan sitte hjemme og passe de mens jeg trener for eksempel. 

Lenke til kommentar

Jeg har ikke barn selv, så kan ikke snakke av egen erfaring.

 

Men min søster har 3 barn fra 3-8 år, og både hun og mannen jobber 100%.

Begge tar seg tid til å trene i snitt 3 ganger i uken. De løser det ved å planlegge dagene godt, der den ene f.eks. tar seg av legging mens den andre løper en tur. Noen ganger er barna også med på treningen, og de synes dette er veldig gøy. Genialt bra trening å løpe med barnevogn ;-)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg har et par kettlebells hjemme og turn ringer skrudd i taket. Pleier å kjøre en timers økt too ganger hver uke rett etter jobben:

 

dag1: dips, pullups, rows, pushups, situps. (jeg bruker vekt vest da jeg har hold på med dette i flere år).

dag2: squat, arm press, hyper extention, leg raise. 

 

Og så gjør jeg det jeg rekker av ting hjemme. Trenning kommer altig first, fordi mannen med ennergi har mer å gi enn man uten energi. 

 

I det siste har jeg fått kona til å være med på trenning. Hun er fornøyd og skal avslutte abonemang på trenningsstudio som hun ikke har brukt de siste 4 måneder. Vi har barn på 4 og 6 år. De ser på tegnefilmer mens vi trener. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...