Gå til innhold

Kan jeg splitte parabol signalet?


Anbefalte innlegg

Broren min skal leie hos noen som har parabol fra viasat, Og de har sagt at de kan få parabol sammen med de for litt ekstra i leie.

 

Det er foreløpig ikke noe uttak i leiligheten de skal bo i. På parabolen er det ett hode med 2 kabler ut som går til 2 forskjellige dekodere i huset.

 

Er det mulig å splitte den ene kabelen og greine det ut til leie-leiligheten uten at det blir noen problemer? Har lest noe om at det kanskje ikke funger hvis de på samme "gren" vil se på to forskjellige kanaler.

 

Har lagt ved ett bilde av parabolen og bilde av kabelen jeg vurderer å splitte.

post-49383-0-47326100-1461004880_thumb.jpg

post-49383-0-02300900-1461004896_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Du kan splitte kabelen under visse forutsetninger. Du må ha en LNB som har singlecable uttak, også kalt sat cr. Dekodere som brukes må støtte singlecable. Nyere dekodere fra både Viasat og Canal digital gjør det. Jeg vet ikke hva Viasat praktiserer. Men, hos Canal digital får du det du trenger gratis, om du kjøper dekoder/e som støtter singlecable. Du får informasjon om fremgangsmåte fra leverandøren. Selv har jeg en HD pvr med to tunere og to vanlige HD dekodere på en kabel. LNB jeg bruker har to "gammeldagse" (legacy) uttak, og et singlecable uttak. Man kan dermed forsyne 6 tunere fra denne. De to siste uttakene mater et gammeldags kabeltv anlegg med 6 kanaler.

 

På bildet ser du et sat cr sett fra Canal digital. Om man trenger å splitte i flere uttak kan man bruke en standard splitter som har powerpass på alle uttak. Vær obs på at det er et visst signaltap i splittere. Flere en to etter hverandre bør du ikke ha. Finjustering av parabolen blir dermed desto viktigere.

post-356410-0-42040600-1462191533_thumb.jpg

Endret av Per Arones
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg har "nesten" samme problemstilling.  Naboen på hytta (han som har vegg rett vei) har Canal Digital parabol, og jeg har fått lov å koble meg på så lenge jeg ikke ødelegger hans signal og tar kostnaden selv.

 

Det jeg lurer på om det er så enkelt som å kjøpe https://www.komplett.no/product/765745/tv-lyd-bilde/parabolriks-tv/tilbehoer-parabol/triax-universal-quad-lnb# og deretter bare strekke kabel (er naust i rekke, så strekket blir kanskje 15-20 meter)

 

Er slike hoder OK med tanke på forskjellige kanaler (horisontal/vertikal) eller må vi gå for 2 hoders løsning da ? 

Lenke til kommentar

2 hoder bruker man bare når man skal ta inn flere satelitter. Dere skal se på samme satellitt, så kan man bare ha ett hode.

En Quad LNB skal kunne brukes. Eller velg standardpakken til CD med tuner og antenne, det hodet som følger med der har flere utganger. Kjenner en som nettopp har gjort det, han fikk satt det nye hodet på en gammel parabolskål.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...