Gå til innhold

100GB datatrafikk i Sverige = 5GB i Norge


Anbefalte innlegg

Tele2 i Sverige tilbyr sine mobilkunder 100GB datatrafikk for 399 kroner i måneden. Dette har de tilbudt lenge.
http://www.tele2.se/abonnemang/abonnemang-utan-telefon

 

Hos norske mobiloperatører får man typisk 5-10GB datatrafikk for samme prisen.

 

Hvorfor tilbyr svenske mobiloperatører 10-20 ganger mer datatrafikk i sine mobilabonnement, og til samme pris som norske mobiloperatører? Hvorfor tilbyr ikke norske mobiloperatører det samme som de svenske?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lynnedslaget: Det har noe med tilbud og etterspørsel og gjøre. Operatørene ser at prisingen dem kjører i Norge, fungerer bra i Norge, mens i andre nordiske land er det annerledes tilbud, fordi konkurransen har drevet prisene til der dem er i dag.

 

Så lenge Ola Nordmann godtar prisene for telefoni i Norge, uavhengig av det operatørene skulle synse og mene, så forblir prisene der dem er. :)

Lenke til kommentar

Har hørt at grunnen til at det er så lave priser i Danmark er fordi det trengs så få mobilmaster for å dekke store områder fordi det er flatt. I Sverige har de jo fjell, så det er ikke eneste grunnen der, men føler fortsatt det har noe å si likevel, for vi har jo mye fjell i Norge. Ellers har jeg lest at priskrigen har presset prisene så lavt både i Sverige og Danmark at det de i grunn taper penger på det, og at det snart er på et punkt hvor det "går gale", og operatørene kanskje må øke prisene igjen.

Lenke til kommentar

Danmark har faktisk flere master enn oss (13000 aktive i 2013).  Norge har 7500 (Telenor) + 5000 (Telia) + ?? (ICE) per 2015.  Men det er lettere og å frem fiber til mastene i Danmark enn her hjemme.  

 

Årsaken ligger nok mer i at Danmark har 4 stk. operative nett (selv om noen av operatørene samarbeider på mange lokasjoner) mens vi i praksis har 2 operative nett.  ICE bygger sitt men er i dag kun egen operatør på 4G-data.  De leier kapasitet av Telia for mobiltelefoni.

Lenke til kommentar

For å være dønn ærlig, mobilselskapene er grådige. De skal tjene penger og de har funnet ut at datakvoter er noe de melker siden det har vært så mye konkuranse på ringeminuttene. 

 

Banzai måtte fjerne 100GB mobilabonnementet fordi netcom ble grådige og kunne ikke tjene mere penger fra de andre små mobilselskapene de leier nettet til. De vil øke datamengden sakte slik at de kan kreve mest mulig penger på mest mulig tid. Datavkotene kommer til å øke, men det tar nok litt tid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...