Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Tidsbestemt leieavtale og oppsigelse


B1ack

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg er utleier og har kontrakt med leieboer (tidsbestemt) ut April 2016.

3 mnd oppsigelsestid. 

 

Har jeg forstått det riktig at til tross for at det er en tidsbestemt avtale, så må leietaker gi beskjed om evt. oppsigelse 3 mnd før, slik at om det ikke kommer oppsigelse i løpet av januar nå, så vil oppsigelsestiden i praksis gå ut mai 2016 (gitt at oppsigelse kommer i februar?).

 

Jeg har ingenting i mot at vedkommende bor der lenger enn avtalt (avtalen går vel over i tidsubestemt om man bare lar det gå videre utover den tidsbestemte sluttdatoen.).

 

På forhånd takk for evt. innspill.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den er da ikke udefinert? Det står ganske klart i loven som det ble lenket til: "Fortsetter leieforholdet i mer enn tre måneder etter utløpet av den avtalte leietid uten at utleieren skriftlig har oppfordret leieren til å flytte, er leieavtalen gått over til å være tidsubestemt."

Med andre ord, dersom vedkommende ikke flytter ut ved kontraktens sluttdato, og du ikke gir beskjed om at leietaker må flytte innen tre måneder etter dette, så blir kontrakten tidsubestemt.

 

I ditt tilfelle vil dette si at dersom leietaker ikke flytter ut senest 30. april, og du ikke, innen 31. juli (mai, juni og juli blir 3 mnd), gir skriftlig beskjed om utflytting, så går den over til å bli tidsubestemt fra 1. august.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...