Gå til innhold

Ødelagt filer på minnekort( CR2 format )


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen. Det ble brukt en 128gb klasse 10 minnekort til å ta brullyps bilder av en bekjent. Nå er det slik at av 700 bilder er det kun 200 som kan åpnes.

 

Formatet som ble brukt er CR2.

 

Har noen tips hva jeg kan gjøre for å åpne de skade filene?

 

Jeg fant et program som heter Stellar Phoenix Photo Recovery, men etter 14 timers scanning så greide den å bare åpne noen få bilder av alle.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

CR2 er Canon sitt råformat for lagring av bilder, dvs. bildene er uten behandling så du kan ikke åpne de uten et velegnet program for dette.

Det du trenger er og laste ned et program "camera-raw converter" for og kunne åpne bildene. I og med at det er blitt brukt et Canon-kamera kan det kanskje være lurest og laste ned DPP "Digital Photo Professional" fra Canon sine siden "klikk på D600", da får du den enkleste programmet for og konvertere bildene til JPG i beste kvalitet.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Jeg har selv 450d, og sjekket med kamerat mitt og der kom det ikke opp bilder heller. Spurte personen som tok bilder om det, han sa bilde så han når han tok dem, men når han kom hjem var det ikke synlig lenger.

 

Virker som minnekort har rett og slett ødelagt filene? Scanning av alle bilder tar flere timer så begynner å bli dritt lei alt dette.

Lenke til kommentar

Hvis du ikke ser bildene på kameraet er nok kortet korrupt og da kan du prøve og hente ut informasjonen ved å bruke et recoveryprogram.

Det som flere har hatt gode erfaringer med er Sandisk sitt program, men da er du nødt til og ha en kode/nøkkel for og kunne benytte det programmet, kanskje det finnes en løsning på nettet som gir en bakdør for og bruke programmet med de kjenner ikke jeg til.

 

Til senere unngåelser av korrupte filer:

Anbefaler og ha det som vane å formatere kortene hyppig i enheten/kameraet som benytter det og unngå å slette bilder vilkårlig på kortet i ny og ne det for å unngå korrupte filer, kopier også bilder over på en annen lagringsenhet "helst backup på en annen HD også" så fort det er mulig.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Her er noen som bruker exif informasjonen for å bestemme hvor korrupt et bilde er og evt få ut jpeg preview:

Se post 2: http://www.neowin.net/forum/topic/1112079-cr2-canon-raw-photo-repair-not-recovery-i-need-to-fix-the-files/

 

 

For mer data recovery software, har en brukt deep scan med "Raise data recovery for FAT" her:

http://www.canonrumors.com/forum/index.php?PHPSESSID=e936741b4a298968db6a24ff6ff58b80&topic=22025.msg428930#msg428930

 

Edit:

I verste fall (og sannsyligvis?) så er filene skrevet korrupt til sdkortet. Isåfall hjelper ikke vanlig data recovery, men man må gjennom en form for raw recovery / cr2 recovery / photo recovery. Jeg finner ikke et godt verktøy for det, og det virker som det er mye søppel-software som hevder å være god på recovery.

Ved slike feil er det vel vanligvis sdkortet som er synderen, men man bør teste kamera en del før man stoler på det igjen. Skade på kamera, lav batterispenning, samt dårlig kontakt mot batteri eller sdkort kan føre til korrupte filer.

 

Edit2:

Hvis bildene var synlig på et tidspunkt er det minnekortet som er korrupt ja. Sjekk kontaktene på minnekortet, rens med elektrorens og la kortet ligge tørt og varmt en stund. Sjekk også at kontaktene ikke er løse og at de ser ut som de skal (sjekk mot bilde av samme kort på nett). 

Endret av Axefjord
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...