Gå til innhold

Hvilken linse kjøpe Olympus PEN E-PL7 sammen med?


Anbefalte innlegg

Heisann!
Vurderer å kjøpe et Olympus PEN E-PL7 kamera i julegave.
Ser da at det finnes to versjoner av linser som selges med kameraet.

 

Denne og denne

M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 II R vs M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ.

Forskjellen på disse er altså nesten 800 kr.
Som jeg skjønner så har den dyreste linsa elektronisk zoom og er derfor mindre.

Er det noen andre forskjeller på disse?
Dersom EZ linsa er best, så blir det nok denne, da hun som ønsker seg kameraet nok ønsker at det skal være så lite og kompakt som mulig..

Takk for svar :)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

EZ objektivet sin fordel er størrelsen.

 

Men hvis du ikke prioriterer liten størrelse så vil jeg anbefale det andre objektivet, det er bedre optisk og så koster det mindre.

 

Ser at du skriver at hun ønsker liten størrelse så da blir det en avveiing. Det billigste objektivet er uansett ganske lite.

Lenke til kommentar

Enig med Døgnvill. EZ-zoomen er ikke like god optisk. Er minst mulig standardzoom viktig kan Pansonic-hus med 14-42 PZ være bedre, men det er heller ikke noe supergodt objektiv optisk. Det blir en avveining av størrelse vs optisk kvalitet, men det blir jo bilder med EZ-zoomen også. Er bilder til Facebook osv målet holder EZ-zoomen lenge. Det er først med større format at man virkelig ser forskjell til et bedre objektiv. 

Lenke til kommentar

Vell, min erfaring er at det lønner seg å ha et lite og kompakt pannekakeobjektiv med tanke på portabilitet. Jeg regner med at du kjøper et systemkamera for å supplere med flere linser senere. Ser mange av proffene sverger til fastobjektiver. De er ofte mye skarpere og bedre optisk, samt mindre og raskere enn sammenlignbare zoom'er.

 

Desto større "kit-objektiv" du velger, desto større er sjansen for at kamera legges igjen hjemme. Det er riktig tenkt å kjøpe et zoom-objektiv som objektiv nr 1. Kjøper man et kamera for å aldri bytte objektiv er kanskje ikke et systemkamera tingen å kjøpe uansett. Da er kanskje en pro-kompakt bedre. EZ-zoomen har fått mye skryt, og den er super til filming.

 

Jeg tipper dere blir fornøyd uansett hva dere velger, men tenk på at det er mer å hente på fastobjektiver hva angår bildekvalitet uansett. I forhold til disse er forskjellen minimal i bildekvalitet mellom de objektivene du nevner.

Lenke til kommentar

Da må du nesten finne ut hva den skal brukes til. Hver brennvidde har sin bruk. Ikke kjøp et vidvinkelobjektiv til altmulig-bruk. Hvis det er umulig å finne ut før du må handle, hadde jeg gått for Olympus 25 mm F1.8. Den er kjapp og utrolig skarp, og er kanskje det nærmeste du kommer et altmulig-fastobjektiv. Jeg kjøpte den for ikke så lenge siden og ente opp å betale 2400 kroner. Olympus har høsttilbud på den nå, så du får igjen 600 kroner når du registerer deg hos Olymnpus (Obs, må gjøres innen en frist). Den er fin nå i jula, for siden den er f1.8 så kan du ta fine bilder inne uten å bruke blits. Den er også vid nok til grupper, men likevel OK til portrett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...