Gå til innhold

System booter ikke etter å ha koblet fra en disk


KAS

Anbefalte innlegg

Jeg sitter og lurer noget på hva jeg skal gjøre..

 

Saken er som følger:

 

På den ene maskinen min har jeg tre forskjellige disker koblet til "Promise MBFastTrak133 Lite"-kontrolleren på et Asus P4b-533e hovedkort. Man kan kjøre to disker i raid0/1 på kontrolleren, men i stedet har jeg valgt å bare koble på tre (plass til 4) disker uten å kjøre de i raid. Grunnen til at diskene er på raid-kontrolleren er selvsagt at jeg har andre enheter (ikke disker) på den vanlige ATA100 kontrolleren på hovedkortet.

 

Oppsettet på raid-kontrolleren er slik:

 

Kontroller 1: Disk1 @ Master

" : - (ledig)

Kontroller 2: Disk2 @ Master

" : Disk3 @ Slave

 

OS ligger på Disk1.

 

Nå har det seg sånn at Disk3 bråker nokså mye. Jeg koblet den derfor av (trakk ut strømkontakten), og startet maskinen på nytt. Da stod kontrolleren og søkte lenge, men den fant de to andre diskene til slutt -men da systemet skulle boote kom bare meldingen "PRESS A KEY TO REBOOT" opp på skjermen. Gjorde så, men da gjentok alt seg -inkludert at denne meldingen kom på nytt og ingen os-boot.

 

Koblet til strømmen til disken igjen, og startet opp -joda, nå fant den begge diskene, og søketiden var tilbake til det normale. Men, etterpå kom fortsatt reboot-meldingen. Såså -ingen panikk- kobler fra strømmen til Disk2 og 3, samt IDE kontakten på kontrolleren. Nå skulle det da virke? Neida. Nå bruker kontrolleren lang tid på å finne ut at det bare er en disk der -den med OS- men fortsatt kommer "PRESS A KEY TO REBOOT", og en blinkende markør under. Jeg begynner nå å mistenke kontrolleren for å ha slettet/modifisert bootsektoren til harddisken. Dette kan vise seg å stemme, for når jeg koblet disken til den vanlige ATA kontrolleren, fikk jeg opp "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PERSS ENTER".

 

Så, er det noe jeg kan gjøre for å få disken til å boote igjen uten ¨å måtte slette innholdet (den består av to partisjoner, den første og minste ligger XP på)?

 

Fikk et tips om å boote med en Win98 oppstartsdiskett og skrive fdisk /mbr, og at systemet da ville boote igjen.

Hva mener dere?

Endret av KAS
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøv Ultimate Boot Cd. Der kan du selv lage en Mbr "meny" så du kan velge hvem disk som skal bootes. Jeg har reddt Pc'n til kjærsten noen ganger med den Cd'en. Den er Utrolig nyttig. "Googel it"

 

Edit: programmet På cd'n heter Extended Fdsik eller noe sånt.

Endret av bugbear
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...