Gå til innhold

Fishy business fra XXL


Anbefalte innlegg

Nå er det vennesalg hos XXL. Men endel varer har fått et uventet prishopp før salget. Hva er lovligheten rundt dette? Selv forklarer XXL med at det har vært ryddesalg, men det har ikke fremkommet på nettsiden at det har vært det. 

 

Jeg har en sykkel som eksempel: https://www.xxl.no/white-3-fat-lite-fatbike/p/1112003_1_style

Denne gikk opp 2000kr.

 

Har dette ryddesalget vært en usynlig kampanje fra XXL sin side? Har vært innom nettsiden deres utallige ganger og har overhode ikke sett noe til denne ryddesalgkampanjen. Og denne ryddesalgkampanjen stoppet opp rett før vennefesten som de kaller det slik at de kunne avertere med 25% rabatt til nesten samme pris som ryddesalget.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vel ikke veldig uvanlig at flere butikker setter opp prisen på noen varer en stund i forveien i påvente av "salg". Hvorvidt butikken eller selskapet kan bli straffet for det vet jeg ikke, men jeg vil tro at de kan begrunne visse prishopp på en slik måte at det blir vanskelig å bevise at de lurer kundene, samtidig som at det vil være spørsmål om kundene faktisk blir lurt eller om det er fair play av butikkene.

 

Om ikke annet ødelegger de for seg selv etterhvert som kundene oppdager det, så er det bare å holde seg unna butikken.

Lenke til kommentar

De store kjedene driver med prisjuks hele gjengen, var et par år siden der Elkjøp og Expert ble tatt for dette i jula http://www.nrk.no/okonomi/forbrukerradet-raser-mot-elkjop-1.7434109

 

Ikke noe å klage på da det, som alerede sagt over, er ekstremt vanskelig å bevise at dette er en bevisst strategi de bruker. Latterlig at en tilbudspris er like høy som normalprisen var for eksempe uken før. Det er en grunn til at jeg kjøper julegaver når det er januarsalg :)

Lenke til kommentar

Dette har jeg sett mange ganger, spesielt hos kjeder el-kjedene.

 

De setter opp prisen på en vaskemaskin, la oss si en uke i forveien med 2000,- Så kjører de den på ukeskampanje uka etterpå med 2k i avslag.

 

Mye "juks" ute å går. I enkelte tilfeller har jeg sett f.eks. +2k uka i forveien også 1500,- i rabatt uka etterpå.

 

Ganske irriterende, vertfall i dagens samfunn når tjenester som Prisjakt fører statistikk slik at alle kan se at man faktisk blir lurt til å betale for mye, selv når det er på tilbud.

Lenke til kommentar

Det er mange tilbud og kampanjer hele tiden og målet er jo selvsagt å få oppmerksomhet rundt produktene. Fordelen i dag er at hvis man følger med på prishistorikken blir det jo rimelig klart hva som er en god og dårlig pris på en vare.

 

Hvitevarer er noe av det jeg har lagt merke til at endrer seg mest uke for uke, men den samme trenden ser ut til å spre seg til andre bransjer. Se for eksempel denne som veksler mellom 7000,- og 4000,- fra uke til uke: https://prisguiden.no/produkt/miele-g-4202-u-227089 

Endret av amund
Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...