Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Anbefalte innlegg

Har i ca 10 år nå slitt mye med rennende nese som klør og hyppige nyseanfall hver eneste morgen (også noen netter). Da jeg tok blodprøve var alt negativt, så legen påstår jeg ikke er allergisk, men gir meg fortsatt allergipiller, har vel brukt disse slavisk selv om jeg vet at de ikke virker. Greia er at jeg kun er dårlig på morningene, med en gang jeg står opp har jeg hovne øyne og rennende nese, dette går som regel over utover dagen. Har merket at det går fortere over om jeg tar meg en tur ut, så på skoledager blir jeg "frisk" med en gang jeg tar et skritt innenfor skolen (etter å ha gått i 10-20 minutter), mens i helgene kan jeg være dårlig helt til kvelden.

 

Har lest litt på det og tenker jeg kanskje kan ha en betennelse i neseslimhinnen (rhinitt), har lyst til å ta en allergiprøve men legen min synes ikke det er nødvendig og vil ikke gi meg henvisning videre... Selv tror jeg kanskje jeg er allergisk mot støv og midd, jeg har nettopp flyttet til en helt ny leilighet og kjøpt meg ny seng og nye dyner og puter (som visst skulle være allergivennlige i følge IKEA). Men jeg så for litt siden en video på youtube hvor de snakket om at noen blir syke av sitt eget hjem, blant annet fra stoffer i sengene og møblene, og at de derfor anbefaler naturlige materialer uten kjemiske tilsetninger. Jeg har alltid hatt rammemadrass fra IKEA og prøvde å lese meg litt opp på hva slags materialer de bruker, men finner det ingen steder.

 

Kan kanskje nevne at eneste tiden i livet mitt jeg ikke hadde slike allergiske reaksjoner var året mitt i førstegangstjenesten. Klarer liksom ikke se hva som var annerledes der enn slik jeg har det hjemme. Livsstilen min er den samme, jeg spiser sunt og trener jevnlig. Om det kanskje var fordi vi vasket rommet hver dag (og det ikke var et eneste støvkorn på kaserna), men nå vasker jeg vel leiligheten min nesten daglig her og, i håp om at det skal bli bedre.. Har tatt en slik "sprøyte mot allergi" 1 gang og da hadde jeg ingen plager, men legen ville ikke fortsette å gi meg det, i og med at jeg har plager hver dag uavhengig av årstid.

 

Jeg orker virkelig ikke å fortsette å være syk resten av livet, men føler at jeg har prøvd nesten alt... Vasker leiligheten ofte, prøvd å sove med vinduene oppe/igjen, røyker ikke, bruker ikke noe parfyme i noen vaskemidler, bytter sengetøy OFTE, sengen er bare et par måneder gammel, vet ikke helt åssen det er med midd da?... Har sikkert lest hundre forskjellige lignende poster, og prøvd nesten alle tips og råd, legen ser ikke ut til å ville hjelpe meg (til tross for at jeg har mast på henne i snart 10 år..).

 

Så til slutt er vel spørsmålet mitt om noen har like erfaringer og vet hva jeg kan gjøre? Har madrassene fra IKEA materialer med kjemiske tilsetninger, kan dette være årsaken til at jeg blir dårlig hver morgen? Finnes det en behandling for rhinitt?

 

 



Anonymous poster hash: 88c6d...926
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bra, så ikke at du skrev det i første posten heller :)

Har du problemet andre steder, utenom i førstegangstjenesten?

F.eks på ferie/overnatting eller tilsvarende?

Har du noe fra Malm-serien til IKEA? De har vist gitt lignende symptomer uten at IKEA bekrefter dette.

http://www.vg.no/forbruker/forbruker/expressen-populaer-ikea-kommode-utredes-etter-allergiplager/a/23362752/

 

Når jeg reiser hjem til foreldrene mine i en ukes tid så har jeg de samme plagene. Har ikke ellers vært så mye borte over lengre perioder så kan ikke huske noe spesifikt. Jeg er liksom bare vandt med å hele tiden være dårlig.

 

Nesten alle møblene jeg har er vel fra IKEA, men har ingen i malm-serien nei.

 

Anonymous poster hash: 88c6d...926

Lenke til kommentar

Høres jo mistenkelig ut som støvmiddallergi. Du kan prøve å "desinfisere" madrassen så godt du kan, ha på middtrekk eller tilsvarende og se om det hjelper.

Hjelper zyrtec-tabletter eller livostin-nesespray mot plagene?

 

Har hatt en mistanke om det selv, men synes det ikke gir så mye mening. Den madrassen jeg har nå er jo helt ny og verken tabletter eller nesespray hjelper i det hele tatt. Den gamle madrassen jeg sov på i militæret ville vel vært verre sånn sett, eller? Derfor jeg begynte å tenke på de kjemiske tilsetningene i madrassene, og kanskje det var dette jeg reagerte på? Har visst kommet opp mange lignende tilfeller med folk som har reagert på stoffene i madrassene sine.

 

 

Anonymous poster hash: 88c6d...926

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...