Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hjelp med internett - Vanlig fart, men høy ping i spill


Anbefalte innlegg

Hei der! jeg og hybelmedboeren min sliter for tiden litt med nettet vårt, og kunne trengt litt ekspertise.

 

Nettet er i teorien på 10/10(litt usikker på opplastningen, men ifølge leverandøren er det det laveste de leverer), og fungerer forsjovidt greit til både nettlesing, streaming, nedlastning og alt lignende. men med en gang en av oss prøver å spille ett spill, ligger den konstant på 150+, med noen ekstreme spikes innimellom. sjeldent vi ligger under 100 egentlig.

 

Har kjørt noen titalls ganger gjennom f.eks. speedtest, og får hver gang at nedlastningen ligger på rundt 10mb/s, og 20-30 i ping. av en eller annen grunn så ligger derimot opplastningen på 0,3-0,5mb/s.

Prøvd å pinge diverse sider via cmd også, og de har veldig varierende resultat, alt fra nede i 30ms til 6-700ms på flere tester på rad. virker som om nettet spiker opp og ned konstant.

 

 

Noen som vet hvordan to "urolige" gamere kan få fikset problemet? Vi har prøvd å restarte router, tilbakestille den, oppdatere firmwaren på den, skifte kanal på routeren, lukke nesten alt av programmer som bruker nett, men uten lykke.

Endret av EnGud
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det ADSL eller lignende så er dette ett kjent problem.

Du har som oftest en trang opplastingskanal, og når denne blir full, da går pingen i taket.

Eneste løsningen er å guffe opp bredbåndet, eller finne en måte å begrense ned hastigheten slik at dere ikke ligger på grensen og skaper problemer.

Dette er en funksjon som finnes i enkelte hjemmeroutere, alternativt kan dere leke med software som NetLimiter, men merk at dette må installeres på ALLE enhetene for at det skal ha noen effekt.

I tillegg må dere ta en beregning med margin, for eksempel 10Mbit med 8Mbit limit, så må dere dele de 8Mbitene på hver enhet for å sette dette opp.

Lenke til kommentar

Hmm, da er vi vell rimelig fucked :closedeyes:

 

litt off-topic spørsmål, men er det mulig å få ny nett-leverandør på bare ene hybelen, uten at leverandør til utleieren blir byttet? (på en måte som hybler/leiligheter der man må signere egen strømleverandør)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...