Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Maskinen bare piper og nekter og starte på ren trass?


Anbefalte innlegg

Kort versjon: Kjøpte en PC på Elkjøp for en god stund siden, og den har stort sett fungert helt fint. Men i det siste har den begynte å pipe når den starter, og nekter plent å starte. En stund, i alle fall. Å slå den av og på noen ganger pleier å hjelpe. Dermed er det jo fort å tenke en million ting som kan være feil, som skjermkort, hovedkort, CPU og så videre. Problemet er bare at når den først starter, kjører den uten problem helt til jeg slår den av. Jeg kan sitte og spille hele dagen uten å merke noe som helst tegn til problem noe sted. Neste gang jeg så starter maskinen piper den igjen. Når den så endelig bestemmer seg for å starte, kan jeg sitte hele dagen igjen og spille uten noen som helst problemer. Jeg får ikke engang det minste tegn til noe feilmelding eller noe. Det er kun den pipingen som indikerer at noe er galt, men hva?

 

For ordens skyld skriver jeg dette på PCen som nekter å starte på ren trass, og jeg regner med den kommer til å fungere helt fint resten av dagen og natten. Bare som et eksperiment skal jeg la den stå påslått så lenge den orker, og se om jeg får noe problemer. Den kan nok bli stående på i flere dager, og og til og med uker. Det tviler jeg på at PCen har noe problem med. Men spørsmålet er jo da hvorfor den nekter å starte, hvis det ikke er hardware-feil? Det kan heller ikke være software-feil, da den ikke starter så langt engang.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har PCen stått på i nesten 24 timer i strekk, og den fungerer helt utmerket fortsatt. Hm... Hadde dette vært en bil, ville jeg sagt det var startmotoren det var noe feil med. Det er neppe software, da den som sagt ikke kommer så langt engang. Men hvis det var noe feil med hardware burde jeg vel ha  merkt det snart? Den går ikke varm, og har ikke noe problem med å kjøre over lengre tid. Irriterende. :)

Lenke til kommentar

Som Agnar nevner her, pipingen indikerer at noe er feil, finn mønsteret og feilsøk.

 

Men, jeg ville gjort dette først:

 

- Oppgrader BIOS

 

- Sjekk om BIOS har et eget "diagnose" program som kan startes opp evt. ved å trykke en Funksjonstast ved oppstart som har dette.

 

- Det er veldig sjelden jeg har vært borti at  CPU feiler. Veldig ofte ved feildiagnose så viser det seg at det er minnebrikkene. Har du mulighet å nappe ut alle brikkene og sette inn en og en (evt. parvis hvis det 4 minnebrikker for å se hvordan det går?

 

- I verste fall så er det feil på hovedkortet, da må det byttes.

 

Lykke til.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...