Gå til innhold

[Løst] Windows 10 blir aldri klar for oppdatering på Pcen min?


Anbefalte innlegg

Hey all :)

Egentlig så godt PC-kyndig som jeg er burde jeg nok ha funnet ut av dette, men spør heller kjapt her for jeg er neppe alene om dette..

 

Jeg har p.d.d Win 8.1-Pro 64 Bit, jeg kjøpte når det var helt nytt for kampanjepris 350,-..

Har hatt siden det var nytt! nå som vi alle vet har det kommet Hvitt Windows Ikon der de som har reservert Win10 kan få dette oppgradert gratis..

 

Jeg får det aldri? Står bare "Varsle meg når den er klar".. Men dette skulle vel vært oppdatert for lenge siden eller er det først nå de begynner å rulle ut til forbrukerne? Jeg oppfyller alle kravene på Diskplass, minne og alt sånt, erru gærn har en over middels kraftig nok Gaming-PC.. Men dette ikonet ligger bare der og ikke skjer det noe og ikke går det ann å fjerne det heller.

 

Men lurer også på burde jeg blåse i å oppdatere til Win 10? noen sier det er mer køddent, men grunnen til jeg vil ha det er fordi har hørt det bruker mindre arbeidsminne og er "enklere" å bruke enn Win8 samt. det er lagt til en god del nye funksjoner også. Spiller en god del GTA V online så om Win 10 øker ytelsen er det grunn nok til at jeg vil ha det.

 

Her er specsa mine forresten :) men var bare det jeg lurte på..

 

-i7 2600k oc 4.0 Ghz

-MSI GTX 970 oced til 1299mhz (1501mhz boost), stock 1140 mhz

-8 GB (4x2GB) Vengeance RAM 1600 mhz DDR3 PC3-12800, XMP 1.5v, 9-9-9-24-2T

-ASUS P8Z68-V PRO

-Corsair HX1050w

-120GB HyperX SSD, 1TB Seagate Barracuda + (en skikkelig dritt Greenpower 500GB jeg aldri bruker! :p)

-StormTrooper Kabinett

-Sony Blu-Ray/DVD-ROM

 

edit: Rettet litt info på specs.

Endret av James Bond
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor vente? Bare bruk Media Creation Tool fra Microsoft, og vips har du Windows 10 installert (NB, en av grunnen til at den ikke er klar for din pc er at noen av hardwaren fortsatt ikke har fått oppdaterte drivere fra produsenten) men det er jo bare å hive inn Win10, så finner du jo fort ut om det er noe som ikke funker.

 

Guiden finner du i førsteposten her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1630853

Lenke til kommentar

På min hovedpc valgte jeg aldri å reservere meg for Windows 10. Jeg hadde da orignal Windows 8.1 fra før av. Første gangen jeg installerte den på den PC`en, så ble det noe styr med drivere, så jeg tok en formatering og installerte Windows 8.1 på nytt igjen. Om det var meninga at jeg da skulle installere Windows 10 er jeg usikker på, men når jeg skulle kjøre Windows Update, så ble den automatisk oppdatert og Installert, så da var det like greit å la den bare gå. Etter dette har jeg hatt Windows 10 installert her. Nå husker jeg ikke akkurat i farta om jeg valgte og beholde det jeg hadde når jeg installerte Windows 10 for andre gang, men det hadde uannsett ikke så mye å si da jeg hadde en ren Windows 8.1 installasjon.

Jeg hadde da heller ikke reservert meg for Windows 10 etter formateringen, så kanskje det bare ble sånn. Jeg vet ikke.

Forøvrig har jeg en litt dårligere CPU enn deg. Jeg har I5 2500k og et eldre Hovedkort. Dårligere skjermkort også forresten, men Windows 10 starter kjapt og avslutter kjapt og oppfører seg bra. Selvfølgelig har jeg den installert på SSD. Også har jeg 16 GB Ram. Driverne til Hovedkortet mitt er nok ikke oppdatert på lenge, men Windows 10 fant alt som var i min PC som jeg kan se iallefall, så da er det greit da.

 

Jeg tror nok din maskin er mer enn bra nok for Windows 10. Kanskje du skulle bytta ut SSD`en til en litt større. Samsung EVO 850 250 GB kanskje, men ellers er maskina di mer enn bra nok.

 

Så det er bare å bruke Media Creation Tool og få Windows 10 over på Minnepenn eller DVD. Jeg valgte og lage ISO først og brenne den over på DVD, så skal det nok gå bra skal du se. Jeg vet ikke om det blir slik på Windows 10 Pro, men mest sannsynlig vil du få en Driver installasjon til NVIDIA Skjermkortet ditt installert fra Windows Update. Det fikk jeg. Det er NVIDIA Drivere som blir installert. Det er bare å la det gå og heller installere nyere Drivere fra NVIDIA senere. Selv valgte jeg og beholde de som ble installert.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Dessverre er det mye som kan innvirke på en "normal" oppgradering. Jeg har en litt spesiell erfaring som er ganske interessant.

 

Sjekket først at spec´en min var OK, og hadde reservasjons-ikonet for varsling om når oppgraderingen ble klar. Etter å ha ventet en uke over tiden begynte jeg å bli litt utålmodig. Media Creation Tool neste.

 

To mislykkede forsøk senere skjønte jeg at noe var galt. Installasjonen med Media Creation Tool bare stoppet et stykke ut i prosessen uten at det kom opp noe feilmelding, trodde jeg.

 

Etter hvert fant jeg faktisk en godt skjult feilmelding i hendelseslisten som pekte mot manglende tilgang til Temp-mappen. Jeg hadde fra før flyttet mappen for Temp/Tmp-filer fra C:\ (SSD) til F:\ (HDD). Dette var nok til at hele oppgraderingen feilet. Muligens var dette også årsaken til at jeg ikke fikk noe varsel om automatisk oppgradering, hvem vet.

 

Etter å ha flyttet mappen tilbake til C:\ gikk oppgraderingen med Media Creation Tool helt uten problemer. Senere tok jeg en refresh-installasjon for å få alt så rent og pent som mulig. Har ikke sett meg tilbake etter dette. Og Temp-mappen var bare å flytte på nytt.

 

Så det kan være en ide å lete i hendelseslisten etter feilmeldinger som kan gi en indikasjon på hva som er galt. Ser at vi har mye likt utstyr (OS, HK, RAM) så kanskje det bare er noe i oppsettet ditt som må fikses litt på?

Lenke til kommentar

Takk for svar allesammen, du virker til å ha vanvittig mye peil myhken.

Jeg får opp media creation tool nå og har sikkert muligheten til å innstallere det nå så da er hvertfall den grei :)

Har ikke gjort det for det gjenstår 2/3:

 

Hva syns dere selv om win 10? Er det bedre å bruke enn win 8.1? Mye forskjell er det vel ikke..

Og det siste spm. Men denne har jeg funnet ut av selv, hvor mye bedre ytelse det er i GTA V..

Det var minimalt, 2-3 frames i benchmark fra Win 8.1..

 

Så da står det kun om hvordan det er å bruke og om det er verdt en oppgradering fra 8.1 :)

Håper også at det ikke kødder til innstalerte programmer, savefiles i spill osv, men det er jo ikke formatering det er snakk om så bør vel gå bra..

Lenke til kommentar

Kjører Windows 10 på min hovedbærbar + en rekke virtuelle pcer som er i bruk til daglig. Og jeg ser ingen grunn til å ikke oppgradere fra Win8.1, ser heller ingen grunn til å oppgradere fra Win8.1, om den fungerer og du er fornøyd.

Win10 er raskere enn Win8.1, men er jo ikke snakk om minutter eller titalls sekunder. Så lenge det finnes drivere til Win10 for den hardwaren du har, så er det ingen problemer med å oppdatere, men heller ingen hast.

Gratis er jo Win10 i ett år, så det smarte er jo å vente litt til for å se om alt blir helt stabilt.

 

For min del, har noen irriterende bugs på den bærbare blitt fikset automatisk de siste ukene. Så det underbygger bare det jeg pleier å si, at vent en måned eller to etter et nytt OS kommer ut før du installerer. Nå har det jo gått en måned, så enten vente en måned til eller ta sjansen nå. Eller bare vent. 29.Juli 2016 er siste sjanse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

-i7 2600k oc 4.0 Ghz

-MSI GTX 970 oced til 1299mhz (1501mhz boost), stock 1140 mhz

 

 

Prøvd uten OC?

 

 

Hva mener du med prøvd uten OC? jeg kjører med oc og er veldig fornøyd.

 

ok men da tror jeg at jeg venter med å oppdatere som du sier myhken fordi er såpass fornøyd med win8, se om det blir helt stabilt om ett år e.l, bare lurte ikke på hvorfor det skjedde no men da ordna det seg med MediacreationTool, takk for svar hvertfall alle sammen=)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...