Gå til innhold

Sony X85C eller Samsung JS9005 - 55" (maks 20k)


Anbefalte innlegg

Har i lengre tid sett etter ny TV og har fulgt med på årets modeller siden de ble vist frem i vår. Har i bunn og grunn kommet ned til at valget står mellom to merker (enkelt og greit pga. kjennskap til merker og erfaringer tidligere). 

 

TVene jeg har tittet mer på er Samsung UE55JS9005 og Sony KD-55X8505C. Det som frister med Sony modellen er uten tvil Android TV og mulighetene det innebærer, i tillegg virker X1 prosessoren svært lovende og TVen høstet god kritikk av TEK.no. Dog, virker det som mange er misfornøyd med grensesnittet når det kommer til hastighet og bugs, men bildet virker å være bra. Samsung sin TV har vel fått toppscore på de fleste testene og rtings.com kom nylig ut med sin vurdering av TVen og har kategorisert den som den beste Samsung TVen i år når det kommer til verdi for pengene. I tillegg er vel det nye grensesnittet raskere og bedre enn tidligere, samt muligheten for 10-bit farge og HDR. 

 

Nå er også prisen på TVene veldig like, så derav er spørsmålet hvilken TV som vil være det beste kjøpet. Personlig heller jeg mest mot Samsung sin, mye pga. bildet er bra og det virker som TVen fungerer bra. Ettersom det virker som Android TV er fortsatt veldig "uferdig" og derav henger seg opp i tid til annen. Har nå en Sony TV som jeg har vært veldig fornøyd med, derav er jeg fortsatt usikker på valget.

 

Kan raskt oppsummere bruksområder jeg ser for meg at TVen vil i hovedsak bli brukt til.

- Koblet mot mediacenter (Film og TV-serier)

- Spilling med PS4

- Strømming

- Enkelt TV titting (men ser relativt lite på TV, så dette er egentlig ikke et breakpoint)

 

Krav jeg har til TVen

- 55" eller størrre

- Budsjett på maks 20 000,-

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Samsungen uten tvil imo. Fordelene som Sony har hatt tidligere år (farger og inputlag) er 9005 bedre på så vidt jeg vet.

 

9005 har vel også sånn one Connect boks som kan byttes ut senere for å få nyere smart og bedre prossessor i tven.

 

Årets Sony er første Sony med Android, de kommer mest sannsynlig til å være bugga i lang tid fremover.

Lenke til kommentar

Det er det samme jeg har tenkt i retning Android TV også. Kjedelig at de lager et system som fungerer så halvhjerta som det gjør. Har en kompis med Android TV på en Philips, og det fungerer ikke bra der heller. Men til slutt, så er det ikke smart funksjonene som avgjør kjøpet, men så lenge hele TVen avhenger av Android TV for å fungere så blir det kanskje i overkant.

 

Ser ut til at Samsung trekker det lengste strået enn så lenge. Har en Chromecast liggende og den kan vel stort sett gjøre det meste i lengre tid fremover også

Lenke til kommentar

Oi steike. Det var en god pris. Til 13k kan vel ikke denne TVen skuffe antar jeg. Må vurdere utover dagen om det er mer verdi å betale 7000,- mer for Samsungen. Kan jo i tillegg kjøpe med et anlegg til TVen for de pengene man sparer.

Endret av Emils.
Lenke til kommentar

Vil bare nevne at android tv på philips fra i fjor ikke kan sammenlignes med årets android tv.

Den på philips var en slags mobil/nettbrett versjon som ble tilpasset TV.

Mens årets er laget for TV og UI er implementert i android systemet. Iallefall på sony. Philips hat vel ikke kommet med sine i år enda.

Lenke til kommentar

Sony'en frister veldig til den prisen, men det gjør også en Samsung 7005 som er på tilbud hos Lefdal til 9995,-. Så lurer på om Sony'en er verdt de 3000,- ekstra i forhold til Samsung'en?

 

Har for øvrig en Panasonic plasma G10 fra 2009, og regner med de to ovennevnte vil gi et løft i bildekvalitet, eller??

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...