Jump to content

BigBadAde

Medlemmer
 • Content Count

  684
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

82 :)

Recent Profile Visitors

4239 profile views
 1. KM-stand er ganske viktig, men at servicer er fulgt og at bilen er godt holdt er det viktigste. Veit ikke hvilken bil du har i dag og hvordan det er holdt, men det kan jo være tilfeldig også. Legger ut noen forslag som jeg mener er potensielt gode kjøp. Octavia: https://www.finn.no/167634839 Synes denne er veldig lovende og er kanskje min favoritt av forslagene. Meget godt utstyrt med DSG og krok. Webasto og skiluke er på plass. Lang/bra garanti fra en seriøs forhandler i Carnext. Bør være mulig å få denne for under 200 000. Bensin kan fort være en fordel hvis det blir en del småkjøring. https://www.finn.no/174535952 Et alternativ med kortere km-stand. Bør evt høre ut litt mer angående hva slags utstyr det er på denne. Selges fra merkeforhandler. Golf: https://www.finn.no/179273181 Bra utstyrt Alltrack. Avreg siden juli 19 så her bør det være muligheter for pruting. https://www.finn.no/179635925 Pen Golf som ser ut til å blitt tatt godt vare på med understellsbehandling osv. 1 eier. Privat salg, så ingen garanti. Ok pris med rom for pruting. Er skiluke, tror det er webasto også. Tatt garantiutløpstest i Mars. https://www.finn.no/176680651 Mye samme som over. Virker som den har hatt en ryddig eier. Skiboks medfølger. Usikker på om den har webasto. Insignia: https://www.finn.no/179184454 Synes denne er et meget bra alternativ. Det meste man får av utsyr inkludert webasto og skiluke. Flere hakk opp når det gjelder komfort på langtur. Skal EU-godkjennes innen sept 20, så dette bør du evt få selger til å ordne før salg.
 2. Tror 20k er litt mye, men det går jo an å prøve. Om du blir litt upopulær eller ikke vil variere fra selger til selger. Hvis du skal prute er det nok lurest å dra å prøve bilen først, virke litt lunkent interessert og kanskje si at du skal se på flere aktuelle biler osv. Så kan du enten begynne å diskutere pris da, eller dra hjem å så ta kontakt igjen om en dag eller to. Jeg har lite tro på å bare ringe eller sende mail med bud før du har sett på bilen. Scouten du har funnet ser ikke så værst ut. De er litt dyrere enn vanlig stv, så prisen er ikke så værst. Den andre synes jeg er dyr med den km standen. Men hva er det du ønsker av bilen? Mest mulig utstyr eller kortere kmstand og best mulig holdt bil? Er det noe utstyr du absolutt må ha? diesel eller bensin? Eller kommer det på det samme? behov for mye plass? hvor langt er du villig til å dra for å kjøpe bil?
 3. Poenget er jo at selger visste om denne feilen når han solgte bilen....
 4. Hva er egentlig grunnen til at du bare ønsker å handle hos Power? Ikke ment som kritikk, bare interessant å vite..
 5. Stasjonsvogn har større plass, er mer komfortabel, mer bil for pengene, generelt billigere å drifte. Jeg synes også at de er penere enn suv. Fordelen med SUV er høyere bakkeklaring, innsteg og sittestilling for de som liker eller har behov for det. Golf og Octavia er nå veldig like og oppleves relativt likt etter min mening. Octavia er en del større innvendig og det er mulig å finne godt utstyrte modeller for pengene. Noen steder kan du oppleve at materialvalget i Golfen er litt finere, den skal jo tross alt være mer påkostet. Jeg ville nok i utgangspunktet gått for Octavia. Men anbefaler å prøvekjøre gå for den av de du liker best eller eventuelt den du kan finne som er i best stand om det går for det samme. Utgående modell av Passat og Passat Alltrack kan nå være et alternativ, men det er en vesentlig eldre konstruksjon i bunn enn de to andre. Subaru Outback og Legacy er gode biler det går an å ta en tit på, men til prisen så bli jo de litt eldre enn den andre. Å kjøre Outlander er som å kjøre traktor og det er mye støy i kupeen. Må d ha suv så ville jeg heller sett på CRV og Mazda cx5(bensin). Tiguan hvis du ikke trenger alt for stor plass. Dacia hadde jeg aldri i livet kjøpt.
 6. BigBadAde

  Outlet-konsept

  Det er flere merkeforhandlere som driver med Outlet nå. Dette er for å få en større del av kaka i bruktbilmarkedet. Biler som de tidligere ville solgt til oppkjøpere fra bruktbilforhandlere selger de nå selv som outlet bil og tjener litt mere på det. Det varierer litt hvilke ordninger de har, men for eksempel Bilia tilbyr en egen outlet-garanti. Kjøpsloven gjelder her også, så det er ikke for å omgå reklamasjonsrett. Her er du også garantert at bilen er fri fra heftelser. Hvis du vurderer å kjøpe bil fra bruktbilforhandler eller privat så kan du lik så godt kjøpe fra Outlet også.
 7. Har akkurat det samme problemet som deg i 308. Tror ikke setene er noe annerledes.
 8. Jeg slår et slag for Opel Insignia. Mye bil for pengene, driftsikker og meget komfortabel. De mest vanlige feilen er standard diesel feil som man finner hos de fleste merker. Det beste er om man finner en etter facelift i 2013. Vi har mye Opel i storfamilien, kvaliteten virker å være bra og de er fornøyde med bilene sine. Legger bare med et eksempel : https://www.finn.no/178765404 Astra er også et godt alternativ etter min mening. Ser også ar du får fine eksemplarer av nyeste Peugeot 308 innenfor budsjett. Den opplevde jeg som større innvendig en 508 og C5 når jeg prøvekjørte. Både i Bagasjerom og kupe. Komfortabel var den også. Kjenner ikke til hvordan driftsikkerhet osv er på den.
 9. Forutsetter vel at man drar til Harstad å henter den..?
 10. Jeg drister meg til å foreslå Opel Meriva. Relativt kompakt bil med mye innvendig plass og fleksible løsninger. Høy sittestilling i og Opel sine ryggvennlige AGR seter. Da får du nyere bil med betydelig lavere km stand. Og disse er som regel pent kjørt og tatr vare på. Et eksempel her som selges fra merkeforhandler: https://www.finn.no/174627444
 11. En godt holdt veteran av «nyere» modell med grei tilgang på deler kan nå være et alternativ? feks: https://www.finn.no/177148928
 12. For meg virker det som at det er Ford forhandleren din som er problemet. Ikke Ford generelt. Vi er meget fornøyd med både bil og forhandler som strekker seg langt for å yte god service.
 13. H is du er fornøyd så ville jeg kjøpt den ut. Det er vel satt en forventet restverdi i leasing kontrakten? Dette er jo ingen bindende eller avtalt sum. Men du bør jo forvente rundt denne summen iallefall.
 14. BigBadAde

  Honda civic

  Det der er nå en kjempe bra deal. Honda er driftsikre biler og de fleste biler i dag er greie på vinterføre. Så fremt du ikke har behov for firehjulstrekk, så sier jeg løp og kjøp.
 15. Jeg mener Octavian er det beste valget. Ser at jeg muligens har svartmalet det med rust litt. Er flere merker som sliter med rust da kvaliteten på lakken i dag er dårligere enn før. Test en Octavia med barnesetene i bilen. Blir det kjøp så er det bare å følge med hvis det begynner å komme noe rust og sørg for å få det du har rett på via garantien. Hvis du har facebook kan du søke opp skoda klubb norge der og stille evt spørsmål, mye kunnskap og erfaringer der. Evt så kan du registrere deg på skodaforum norge på nett.
×
×
 • Create New...