Gå til innhold

Hvorfor handler alle norske sanger om fyll og sex?


SpongeFrog

Anbefalte innlegg

Har bete meg merke i at sanger som blir utgitt nå som faktisk er populære har i overkant grove tekster.

Hvorfor er det slik at det lizzom skal være kult med denne type musikk?

 

Vi har alle innflytelse på di minste, når ting når langt opp på spotidy å musikken spilles på radioen er det ikke noe overraskelse at di minste også hører på denne typen musikk.

 

Hvorfor er det slik?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke alle er det, men skjønner hva du mener. Spesielt disse partysangene med den typiske østdialekten. Uuurgh, jeg spyr. Drittmusikk.

 

Altså, vi påvirkes stadig mer av kulturelle normer, enten det er fra internett, film, TV... Innsyn i voksenlivet blir stadig åpnere for alle, inkludert barn, idag vokser de opp med internettets inntrykk av verden og identifiserer seg nok altfor tidlig med eldre ’forbilder'. Men det er lite å gjøre med, folk etteraper det de ser og lever opp til hva de føler er forventet. Enkelt og greit et sosialt spill.

 

Det kreves en kulturendring i stor skala om dette skal endre seg.

Endret av AdNauseam
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det er uansett sannheten, de driter langt i om du eller noen andre liker det så lenge de får penger etc etc.

Selvsagt er det en sannhet. Sex og fyll selger. Men det er ikke så enkelt som at de setter seg ned og tenker "hmm, hva seller?" og gjør et valg ene og alene på bakgrunn av dette. Det har mer med hvordan kulturen og de sosiale normer har endret seg. "Det seller" er bare et åpenbart faktum uten en forklaring. Ergo, kjedelig. Endret av AdNauseam
Lenke til kommentar

 

Det er uansett sannheten, de driter langt i om du eller noen andre liker det så lenge de får penger etc etc.

Selvsagt er det en sannhet. Sex og fyll selger. Men det er ikke så enkelt som at de setter seg ned og tenker "hmm, hva seller?" og gjør et valg ene og alene på bakgrunn av dette. Det har mer med hvordan kulturen og de sosiale normer har endret seg. "Det seller" er bare et åpenbart faktum uten en forklaring. Ergo, kjedelig.

 

Kjedelig kan det så være. Greia er at disse artistene har en formula på hva som selger, og de følger den til livs. Suger, men sånn er det for tiden. Folk burde heller diskutere om hvordan en bør forandre denne "quantity before quality"-trenden, isteden for å gjenåpne denne slitne oppbrukte temaen gang på gang.

Lenke til kommentar
  • 7 år senere...

Det har vell alltids blitt produsert drittmusikk. Lykken er at man kan velge selv hva man lytter til. Og man har tilgang til enorme mengder med bra musikk tilnærmet gratis.

Tema i tekster, eller språket som blir brukt for å skildre noe er jo noe som forandrer seg med alder og livssituasjon. Jævla ungdomsmusikk. Men jeg registrer også at flere av mine småbarnsforeldre-venner referer til Tix som bra. Så deler litt bekymringen.

Jeg tenker grunnen til at det blir produsert så mye dårlig på norsk i dag, er at det er veldig enkelt/kjapt å lage, som tiltrekker seg de som skal tjene penger forann å uttrykke  noe ektefølt.

'Før i tiden' måtte man leve seg mere inn i en kultur, øve seg på instrumenter etc. , legge endel innsats i å finne likesinnede og få innpass i band, samt man måtte oppsøke og betale for å få hjelp til å spille inn musikken.

Mange produksjonstudio hadde egne musikere som ville ha en finger med i spillet for å kvalitetsjekke innspillingene. (På godt og vondt)

Det blir litt som Ikea vs handarbeid. Der er mye som er brukendes fra Ikea, men man kaster det uten å bry seg.

Bruk og kast

Trender er heldigvis noe som forandrer seg

Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...

Forstår hva du mener, men det er mye norsk musikk som ikke er sånn, det er bare ikke all musikk som kommer frem. Det må være litt sjokk for å få oppmerksomhet. Men sykt mye bra norsk musikk som ingen får høre.. dessverre

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...