Gå til innhold

Stipend på universitet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei. Jeg skal begynne på Universitetet i Agder nå til høsten. Vet noen om det går ann å få stipend? Leste noe om at lån kan bli gjort om til stipend, hvordan er dette?

Når du består eksamen blir 40% av lånet omgjort til stipend. Altså du får ca 101000 i lån pr år, består du alle eksamener blir ca 40000 omgjort til stipend og du sitter igjen med 60000 lån.

Lenke til kommentar

Så det går altså ikke ann å KUN få stipend?

Alt utbetales som lån, men noe av det kan gjøres om til stipend. Du kan velge å kun få utbetalt det som kan gjøres om til stipend, men jeg forstår ikke helt hvorfor noen vil takke nei til et lån som er rentefritt så lenge de studerer – har man ikke behov for pengene kan man sette de i banken og få rentene.

Endret av Horrorbyte
Lenke til kommentar

Som sagt tidligere kan man kun få stipend delen, men det er lån fremtil du har bestått eksamen. Men ta lånet og spar de, dette kan brukes til egenkapital feks når en skal ha bolig og er rentefritt sålenge du studerer, i tillegg er det utrolig gunstig om du skulle bli arbeidsledig, ufør eller ja dø. Så ikke si nei til lån, har selv gjort det og angrer bittert.

Lenke til kommentar

To har to valg.

 

1. Søke om omgjøringslån (ca 40 000), det er et lån du får av Lånekassen. Står du på alle dine eksamener blir dette lånet gjort om til et stipend, dvs du slipper å betale tilbake. Viktig å vite at omgjøring til stipend kun gjelder vist du ikke bor med foreldrene dine, du må bo et annet sted. 

 

2. Søke om omgjøringslån + studielån. Studielånet (ca 60 000, altså ca 100 000 til sammen) må du tilbakebetale uansett. 

 

Det står masse på Lånekassen.no, det er et godt sted å starte. De er veldig grundige i forklaringene og kravene for å få stipend/lån.

Det er også en inntektsgrense og formuegrense, det står på nettsidene deres også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...