Gå til innhold

Storm tt er "lansert"


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skal jeg være helt ærlig hadde jeg valgt en annen leverandør av teknisk-tegning tjenester så fort jeg kom inn på den siden, om det var en slik tjeneste jeg var ute etter. Synes den er helt forferdelig, men etter hva jeg leste i en tidligere topic ang. denne siden, var de som står bak dette fast bestemt på å benytte seg av denne ideen, og derfor nytter det vel veldig lite å si dette til deg (som har laget siden for dem).

Lenke til kommentar

Vertikal scroll? Mer testing til... *sigh*

Greit, enig i at overgangen blir litt brå. Skal se på det. Noe mer konkret i kritikken din PoleCat? Bare at du ikke liker den, eller er det noe teknisk i veien med det?

 

Personlig liker jeg siden - den er orginal. Ikke vanlig kjedelig firkantet. Kan Mikka score på det så bør denne få litt cred og. Designet er jo svært relevant til fokuset. Nå får jeg sikkert på pukkelen for at jeg drar paraleller til Mikka - Mikka, siden din ruler!!

 

Var uansett artig å lage den. Det er 100% css basert design, så det er ikke all verden å bytte designe heller :)

 

Noen andre? Vil gjerne ha kommentarer på tekniske ting og mangler, ikke bare kommentarer på om dere liker designet (selv om jeg vil vite hva alle synes)

Lenke til kommentar
Noe mer konkret i kritikken din PoleCat? Bare at du ikke liker den, eller er det noe teknisk i veien med det?

Synes rett og slett ikke at det er pent å se på. Virker rotete og alt for enkelt. Veldig trist og kjedelig. Ser ut som man sitter å blar i en gammel avis fra 1950-tallet som har ligget på loft siden den gang. Veldig "skittent" på en måte.

Vanligvis når jeg kritiserer sider og gir tilbakemeldinger pleier jeg å komme med forbedringsforslag, men her har jeg rett og slett ingenting å bidra med denne gang. Synes du/de burde valgt en annen løsning og tatt hele greia om att.

Dette er bare min mening. Sikkert mange som liker den. Men ikke jeg.

Lenke til kommentar
Hehe, takker, enden! :)


Mine meninger om siden:
- Konseptet og idéen bak siden er genial. Utføringen, derimot har jeg noen tips og tanker om. Det virker som siden er veldig gjennomtenkt - og det må den også være når den er tegnet (tilsynelatende) for hånd.

- PoleCat var vel inne på det, at siden er så veldig "avkuttet" der tegningene slutter. Har to forslag til løsning på dette:
* Å ha siden i en popup som du trykker på en knapp/link eller kommer automatisk. Denne popupen er i størrelsen 750x500 (størrelsen på bildene).
*At du plasserer sidene på midten med en solid 1px #000000 border rundt tegningene. Tror dette burde hjelpe litt. Om du gjør dette, må du vel gjøre om mye på css'en din (måtte rote litt i kodene av div årsaker.. ;) )

- Flott skrift du bruker, den som er på bildene! Hva heter fonten? Den andre skrifta, verdana 1em, synes jeg ikke stod helt i stil med resten.. Curier New er et forslag, vet ikke om det hadde blitt bedre. Den er litt "skrivemaskinaktig" iaffal. :shrug:

- Hvis jeg skulle gjort noe med den siden, ville jeg for det første lagt den i popup, som jeg nevnte. Vet det sikkert er mange motstandere av popup her, men det er nå min mening. Jeg liker popup. Eventuelt kan du lage et alternativ med <iframe> til folk som bruker popupkiller el. For det andre, ville jeg ha lagt på noe som ga mere gjennkjennelseseffekt i alle sidene. Det kan være for eksempel en liten logo oppe i et hjørne eller noe sånt.

- Vet ikke om det hadde gått an å hatt noe script som "preloaded" bakgrunnsbildene mens du var på førstesiden? Synes det tar litt lang tid.. ;) Har ADSL 704kbit. En idé hadde vel vært å lage hele sida i flash. Da kunne du fått en lang loading, i stedet for at folk må loade litt hele tida. Du kunne også kanskje ha knyttet sidene mer sammen ved hjelp av noen overganger i mellom dem. Hadde jo vært dritfett om du hadde fått til at de "morfet" i mellom, altså noe slags 3d-greier, men det er vel å sikte litt høyt, kanskje.. Skriver bare det jeg tenker, jeg nå. Hm, det lukter fis her.

- Det er en av de best designmessig fungerende sidene med bare gråtoner jeg har sett på ei stundt iaffal, og det skal du ha for! :yes:

- Har slått meg at du kanskje har litt dårlig plass til skrifta.. Har ofte hatt det problemet jeg og... Vet ikke, jeg.


Det var vel det jeg kom på..
- Berg






EDIT:
Til dere som ikke synes den var så fin; Den blir mye bedre når du har fått lastet ned alle bakgrunnsbildene, slik at det ikke tar så lang tid å gå mellom sidene! :yes:
Lenke til kommentar

Jeg er 100% enig med PoleCat. Originalt? Tja. Dødfødt? Ja. Navigeringen er fullstendig håpløs, det flyter av unødvendige scrollere, og alt virker særdeles ustrukturert. Det er synd å si det, men jeg ville ha begynt på scratch igjen. Når målet med siden er å presentere bedriften overfor potensielle kunder skyter man seg selv i foten ved å gjøre det så tungvint. Sorry...

Forresten, på kontaktsiden forventer man at man skal finne epost, kontaktskjema, telefonummer, eller lignende. Isteden får man litt tilfeldig info om gutta bak bedriften? I don't understand.

Lenke til kommentar

Takk for inputen PoleCat og dms. Det er lov å ikke like :)

På kontaktsiden skal det være et kontaktskjema, eller i alle fall kontaktinfo på venstre side. Det er bare ikke laget enda - derfor står det "lansert" i topic. Siden blir ikke offisiell før jeg har fått råd herfra. Alltid noe som mangler...

 

Mikka - mannen med de gode rådene :woot:

Flash hadde vært gull, men jeg innehar ikke ferdighetene til å åpne flash-programvaren engang...

 

Vet ikke helt hva jeg synes om popup. Har ingenting imot det i utgangspunktet, men det er mange som ikke liker/beskytter seg mot det. Det er litt kjipt da jeg legger mye svette i å lage siden lesbar for alle. Men den kan nok bli pen som popup.

 

Sentreringen blir litt mas da det meste er plassert absolutt, nei det blir det ikke, bare å legge hele body i en sentrert div, og endre position til relative ikke sant? Vil en flisete liten svart border gjørde noe særlig mye med det?

 

Fonten heter Insomniac3 og er tøff. Skal prøve å bytte til Curier New. Kom gjerne med andre forslag.

 

Hver side har en stormtt.net link hjem. Holder ikke dette som gjenkjennelseseffekt? Skal forresten legge til en "Du er her: forsiden-->portfolio-->galleri" streng på alle sider. Eventuelt en liten meny på toppen for de som vil ha enklere navigering. God idè?

 

Siden ligger nå på serveren min med ngt bravo. Den skal ligge på et skikkelig web-hotell på http://www.storm-tt.net Test den for loadtime Oppdateringer og testing basert på input herfra skjer på min server i første omgang. Bruk derfor den som referanse

 

- Det er en av de best designmessig fungerende sidene med bare gråtoner jeg har sett på ei stundt iaffal, og det skal du ha for! 

Vi takker. Vet det er vrient å lage sider av denne typen.

 

Preloading av bilder er og en idè. Går det ikke å lage en loadside i html som preloader bildene og redirecter videre når den er ferdig? Mener jeg har sett det et sted. Tror jeg trnger litt mer kunnskap om preloading...

 

Takk til alle så langt. Keep it coming

Lenke til kommentar

Takk for all responsen. Takk til polecat og dms, og ikke minst mikka for contributions av diss og tips!

 

Framleis ikke kriminellt å ikke like en side, men som polecat kommenterte, tror jeg, at det var som å bla i en avis fra 1950. Dette er litt av poenget. Like it or not.

 

Poenget er at jeg liker sida, så blædi! *grin*

 

Følg opp med mer posts og kommentarer etterhvert som forbedringene ruller ut på nett...

 

[takk for meg]

Lenke til kommentar
Takk for inputen PoleCat og dms. Det er lov å ikke like :)

Det er godt å se at du tar til deg den negative kritikken med verdighet, og ikke legger deg ut med personinjurier og en stygg tone bare fordi noen ikke er fornøyd, slik vi ofte ser skjer. Trenger vel ikke engang nevne tråden om en såkalt hardcore webdesigner, der tråden gikk helt av styr... :roll: Det skal du ha for enden! :woot:

Lenke til kommentar

Da oppsummerer vi den andre tråden i en post:

 

Jeg fikk seriøst vondt i hodet av den fonten. Det knakk i nakken da jeg måtte ta hue på

skrå osv. Altså, det er ikke akkurat en side jeg likte. Alt for mye tull på den, og det

"gamle" preget likte jeg så definitivt ikke.

Det er null problem for meg og mine, ikke en gang bestemora mi med gikt sliter der. Uansett er det ikke så mange andre muligheter. Du likte jo ikke siden uansett, så du kommer sikkert ikke til å irritere deg grønn :mrgreen:

 

Selve idéen er god, men den er ikke så spesielt godt gjennomført. Kvaliteten på bildene er

et stort minus. Bildene i galleriet var bare små, dårlige versjoner av noen tegninger. Så

ut som thumbnails, men det var ikke det...

På steder med mye tekst ble det vanskelig å lese det som står der.

Siden har, men noen endringer, potensiale med sitt originale design.

Er bakgrunnene bedre nå? Alt er rendret på nytt med litt bedre kvalitet (+ at forrige gang fikk jeg .jpg som jeg igjen komprimerte eil .jpg i ps [savner rødmesmileyen]) Teksten er nå ikke del av bildet, og bør være godt lesbar i 1em

Galelriet er ikke oppe enda, men der kommer det skikkelige thumbnails - du skal ikke føle deg snytt der ;)

 

Det er ingenting som heter "Portofolio", i verstefall kan du skrive portfolio men på norsk

heter det portefølje.

Opplegget kunne vært kult, men det er egentlig bare håpløst. Da tenker jeg i første rekke

på navigering og brukervennlighet.

Det ble portfolio rett og slett fordi det ble enkelt (ikke min stavefeil btw). Går det an å utdype hva som er håpløst med navigeringen? Er det for vanskelig å finne linkene når de ikke er samlet i en meny med tradisjonell plassering? Hjelper det hvis jeg lager en liten anonym støttemeny på toppen, eller i bunnen av siden?

 

Ved øyekast anet jeg potensiale i idéen, men ved litt navigering fant jeg ut som alle de

andre, at dette ikke er godt nok gjennomført.

Hva er potensialet, og hvordan ødelegger jeg det?

 

Navigeringen i seg selv er dårlig, og vertikal tekst liker vi ikke.

Siden det er ulik layout på hver side, er det et mareritt og dra dit med isdn. Ha istedet

samme layout på alle sidene. Ikke sett inn ett bilde på hver side ved hjelp av <img>, men

fiks et bakgrunnsbilde.

Selve teksten blir også for dårlig. For brukere som ikke har bilder aktivert av en eller

annen grunn, får jo ikke med seg noe som helst. Ikke ha all tekst som bilder, blir dessuten

mye enklere å oppdatere når du enkelt kan endre tekst i selve koden.

Vertikal tekst er kommentert. Vet at siden er ubrukelig for folk med modem/isdn, men hovedmålgruppen er bedrifter og der er det gjerne litt bedre linjer. Skal uansett leke litt med preload. Litt av gimmicken her er at man zoomer inn på undersidene. Siden mister hele sjarmen/poenget med samme bildet over hele linja

Brukte <img> fordi det var en fish - rettet. Teksten står for seg slik at folk med bilder, eller uten css, fortsatt får en lesbar side.

 

Første bud for en nettside som skal presentere en bedrift er at den skal være enkel,

informativ og uten ekstra tull og dill. Det betyr ikke at den må være kjedelig, men

brukervennlig. Slik siden er bygget opp nå må man bla frem og tilbake og opp og ned et

utall ganger for å finne informasjon, og det er vanskelig å vite om man faktisk har lest

alt som står. Det jeg savner er:

En ordentlig meny

Informasjon som hører sammen samlet på ett sted

Sitemap

Det er også helt bak mål å benytte rene bilder til layouten. Det gjør utskrift til et

******, oppdateringer blir tungvint og som allerede nevnt; siden er ubrukelig når man har

bildevisninger skrudd av.

Det var alt i denne omgang, jeg kommer sikkert på mer senere

Jo, den skal være enkel, men for disse gutta skal den og være en skryteside. Det kommer en light versjon og :) Vi er kvitt blaingen (som var hel på tryne slik den var lagt opp) så brukervenligheten har steget noen hundre prosent. En ordentlig meny kan muligens omme. Har svart på det lenger oppSitemap? mener du "du er her: forsiden-->portfolio-->galleri", eller en egen side som viser hirearkiet? Det med bilder er kommentert :)

 

Det har jeg glemt. Når jeg ser på siden i Opera blir siden for høy, altså en u-ting.

I IE er den derimot grei. (1024*768)

Mener du at siden, som er 550px høy, gir deg scroll i opera? Mye verktøylinjer? Serveren mion med 14" og 800*600 gir akurat ikke scroll i IE

 

 

Der, det meste er faktisk svart på/endret. Det jeg ikke har gjort noe med er ting jeg ikke har fått helt klarhet i. Et par av svarene jeg fikk var veldig lite konstruktive. Det er flott at dere ikke liker den, og sier fra om det, men for guds skyld forklart hva som er problemet. PoleCat er veldig flink til å gi negativ, men allikevel forklarende kritikk. Lær av han!

Lenke til kommentar
Det er flott at dere ikke liker den, og sier fra om det, men for guds skyld forklart hva som er problemet. PoleCat er veldig flink til å gi negativ, men allikevel forklarende kritikk. Lær av han!

Jeg vet jeg kan være urimelig og veldig overkritisk til tider, men det er ikke meningen å være frekk eller sytgg mot noen. Det er bedre å være ærlig enn å gå rundt grøten. Når noen spør etter kritikk av siden sin, er enkelt å finne det du synes ikke passer seg. Ser mange tilfeller der det blir postet at en ikke liker noe, men ikke hvorfor eller hva som kunne blitt gjort annerledes, som enden sier.

Da er det vel lite poeng i tilbakemeldingen i det hele tatt.

Men om jeg ser noe jeg liker på en side jeg ikke liker eller noe sånt, pleier jeg da være flink med å også fokusere på det positive.

Lenke til kommentar
Da er siden lagt i en popup - hjalp det?

Gimmi more feedback!

(galleriet kommer idag eller imorgen - må bare få bildene og rekke å legge de ut)

Det må jeg si hjalp betraktelig. Synes du burde senterer popupvinduet på skjermet. Nå kommer det litt til venstre hos meg.

Selv om det etter sigende bare hjelper for IE, synes jeg også du kunne lagt inn en style på scrollbarer. (f.eks sort/hvitt).

Men dette var MYE bedre. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...