Gå til innhold

Ny katastrofe for Samsung?


Anbefalte innlegg

 

 

 

 

Folk vil ha løsninger, ikke teknologi. Det er det bare Apple som klarer å forstå, tydeligvis. Det er ingen (utover nerdene) som går og kjøper megahertz eller mb/s eller amoled. 

 

Dette er den dummeste setningen jeg har lest på en god stund. Så folk bryr seg ikke om fart på telefonen? At applikasjoner åpnes raskere, at flere applikasjoner på en gang kjører lettere og bytting mellom dem går silkemykt?

 

 

Det er ikke så dumt som du skal ha det til.

 

For et par helger siden var jeg på en fest hvor en diskusjon om mobiltelefoner kom opp som et tema. Her var ca. 20 personer representert ved blant annet elektrikere, bilmekanikere, sykepleiere, eiendomsmeglere og folk fra IT-bransjen.

 

Jeg slengte ut noen spørsmål og påstander under diskusjonen og det kom ganske raskt frem at kun et par av disse kunne svare på hvilken prosessor som befant seg i telefonen de satt med i hånda. Det samme når det gjalt andre spesifikasjoner. De fleste hadde ikke et snev av anelse om betegnelse på CPU, GHz, RAM, skjermoppløsning, skjermteknologi eller kameraoppløsning.

 

Gjengangeren derimot var at de aller fleste var fornøyd med den telefonen de hadde. Og telefonene var da representert med modeller fra Samsung, Sony, Nokia og Apple. Et raskt overblikk konkluderte med at sistnevnte var representert med godt over 50% fordelt på diverse modeller fra 4S til 6 Plus.

 

Samtlige brukere stort sett veldig fornøyde, uavhengig av merke, uten å ha noen anelse om hvilken teknologi som befinner seg på innsiden.

Endret av Valotunk
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Samsung S6 kan gjerne være den beste tlf og har sikkert den beste skjermen.

Men så er det fakta da.

Den selger ikke godt nok, så da hjelper det lite hvor fantastisk den er for noen nerder som sitter å studerer piksler, skjerm, vidgets eller whatever dagen lang.

Dette bringer oss tilbake til overskriften i artikkelen.

Katastrofe for Samsung stemmer kanskje bra.

Det er no vel bare et bevis på at vi som velger annet enn iOS har beviste valg og vi kjøper etter behov, ikke fanatisme.

iPhone selger jo nesten uansett - ikke for at den er bedre enn andre, men fordi kjøperne ikke vet bedre. Joda, kanskje noen nerder der velger den av spesifikk grunn, men den jevne brukeren tror jeg går på automodus.

 

 

 

Det er vel dessverre klin umulig å få noen konkrete bevis eller fasit svar på dette. Men jeg tror resonnementet ditt blir for enkelt. Dette fanatisme / hjernevasket kortet gir ikke så veldig mye menig, og det av flere grunner;

 

#1: En relativt stor prosentandel av salgene til Apple kommer fra Android. Skal dette forklares med at de som tidligere har valgt Android plutselig har blitt hypnotisert av Apple til å plutselig gå over til iOS?

 

#2: Om alle kundene er fanatiske og hjernevasket, hvorfor selger da Apple så vanvittig med iPhone, men ikke i nærheten like mange av øvrige produkter? Produkter som Apple TV som er et relativt billig produkter selger ikke i nærheten. iPad selger ikke i nærheten, selv om den selger svært bra til å være et nettbrett. Mac-salget er jo overhode ikke i nærheten og selv salgstallene til nye Apple Watch til tross for å være utrolig bra i sin kategori tilsier jo at forsvinnende få iPhone-brukere har kjøpt dette produktet så langt.

 

Minner egentlig ikke så fryktelig mye om hjernevasket og fanatisme når de kun handler et spesifikt produkt fra en produsent og stortsett ikke eier noe som helst annet fra selskapet?

 

I min familie så er det stortsett utelukkende iOS, noen har riktignok temmelig gamle modeller som iPhone 4S, noen har iPhone 5 og andre iPhone 6 osv.. Men knapt noen eier et eneste annet Appleprodukt annet enn iPhone, ikke har de ytret noen større interesse for det heller. Er overhode ingenting som minner om fanatisme her i det hele tatt. Og det tror jeg gjelder brorparten av iPhone-eier verden over, noe også salgstallene fra Apple sine øvrige produkter på mange måter bekrefter.

 

 

 

Du generaliserer dessuten utrolig mye når du vurder det dithen at "beviste valg og vi kjøper etter behov, ikke fanatisme". Nå har jeg jobbet i retail over 8 år og er det noe jeg kan si av min erfaring så er det at ytterst få handler ut ifra hva du beskriver som "behov". Brorparten av alle salgsituasjoner baserer seg i en eller annen form på et subjektivt grunnlag kunden har ovenfor en gitt løsning, produsent eller produkt. Kan i allefall bekreftet at brorparten av Samsungkundene kjøper på grunn av det er Samsung, og ikke basert på behov.

 

 

Men jeg er forsåvidt enig i mye av det du vil frem til, folk flest kjøper veldig ofte produkter på "autopilot" men det gjelder like mye Samsung som det gjelder Apple. Folk handler basert på et subjektivt grunnlag, gjerne basert på positiv erfaring fra en gitt produsent og det er overhode ingenting galt ved det. Det er jo faktisk temmelig logisk spør du meg. Selv har jeg holdt meg milevis unna MSI som produsent på grunn av dårlig erfaring jeg hadde for over 10 år siden, men det gjør fremdeles at jeg ofte betaler 500-1500 kr for tilsvarende produkt fra Asus, utelukkende basert på tidligere erfaring som ikke nødvendigvis er spesielt relevant per i dag engang. Stefaren min har alltid hatt en forkjærlighet for Sony siden tidlig 90-tallet så han betaler gjerne litt ekstra for Sony sine toppmodeller av TV-er vel vitende om at LG, Philips og Samsung kanskje har like gode modeller til samme eller litt lavere pris. Det er ingenting galt ved det.

 

 

Kan si så mye som at, ingen kjøper at produkt på autopilot om de har hatt grunn til å være misfornøyd med produktene eller produsenten tidligere. Ergo så kjøper de jo noe de føler seg trygge på, noe de vet de kommer til å bli fornøyde med. Hva i allverden er galt med det?

 

Det er generelt bare oss "nerder" som tenker så ufattelige mye igjennom alle mulige teknologiske aspekter ved denne formen for produktkjøp. Og vi utgjør kanskje toppen 5% av det totale markedet, om vi i det hele tatt gjør det engang. Og selv vi "nerder" er jo svært splittet i våre valg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

for noen nerder som sitter å studerer piksler, skjerm, vidgets eller whatever dagen lang.

 

 

Slike idiotiske kommentarer som det der, som også har absolutt null basis i den virkelige situasjonen, gjør hele diskusjonen fordervende og unødvendig å være med i. Jeg er ferdig med å diskutere med deg.

 

 

 

Okay. la oss si at du har rett. Den jevne forbruker og brorparten av markedet er altså opptatt av spesifikasjoner, megapiksler, skjermoppløsning, paneltype osv.. Hvorfor stuper salgstallene til Samsung da? Hvorfor selger Galaxy S6 og S6 Edge dårligere enn både Galaxy S4 og S5 som begge solgte langt under forventning fra Samsung sin side?

 

Om det du sier stemmer, at alle er opphengt i tallene som står på papiret og ingenting annet. Burde ikke Galaxy S6 og S6 Edge solgt latterlig mye bedre? Og alle de andre solgt latterlig mye dårligere? Det er jo helt klart noe som ikke stemmer med resonnementet ditt, for om det stemmer at S6 og S6 Edge er så suverent best som du legger opp til, og alle er så opptatt av spesifikasjoner som du mener så burde jo salgsituasjonen til Samsung vært en helt annet, men det er den jo ikke.

 

 

Slik som salgstallene for Galaxy S6 og S6 Edge er nå, så har vel faktisk Apple solgte flere iPhone 6 i perioden etter Galaxy S6 og S6 Edge sin lansering enn hva Samsung har solgt S6 og S6 Edge. Det er jo en noe merkverdig situasjon om du virkelig mener at markedet er såpass opphengt i spesifikasjoner og iPhone 6 er såpass mye dårligere enn Galaxy S6 og S6 Edge.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Samsung prøver å være Apple, men feiler hardt. Eneste grunnen til at S4 og S5 har solgt så bra er lavere pris. Nå med lik pris, er det overhode ingen grunn til å velge samsung lengere.

 

 

Her tror jeg ikke du henger helt med. Husker ikke helt situasjonen rundt Galaxy S4, men den nådde ikke salgsmålene til Samsung. Det var vel første S-modellen som ikke klarte dette. Og Galaxy S5 solgte enda dårligere, den negative pilen til Samsung startet med Galaxy S4 og eskalerte med Galaxy S5. Det var jo på sett og vis dette som tvang frem design og fokusforandringen til Samsung med Galaxy S6 og S6 Edge, men det ser jo ikke ut til å ha hjulpet heller tvert imot.

 

Så det at det kun er pris, og eventuelt mangel på utbyttbart batteri og minnekort kan jo ikke stemme. For da burde jo ikke Galaxy S4 og spesielt Galaxy S5 ha skapt denne negative spiralen for Samsung til å begynne med.

Lenke til kommentar

Skjermen skiller seg ikke ut?:

https://www.youtube.com/watch?v=i_BWNZriReo

https://www.youtube.com/watch?v=lD9DLiaLhMM

Det er helt klart at det er mange som foretrekker AMOLED skjermen fremfor andre. Av bildene virker det absolutt som om dette er med 130% RBG modusen. Gir den riktige farger? Nei. Ser den mye mer livlig ut? Det er det veldig mange som synes.

 

Dette kommer jo i tillegg til at skjermen har en modus for AdobeRBG, der den dekker spekteret 100%. Dermed kan du altså bruke den til proffisjonelt arbeid og se på bilder på telefonen. Det er noe ingen andre mobiler kan. De er gode på RBG, men når ikke opp til Adobe RBG.

 

Får jeg og minne på at iPhone kommer med en skjerm som er blåere enn det mange gamle AMOLED skjermer var? AMOLED treffer 6300K veldig bra, mens iPhone er på 7300K. Likevel har ikke iPhone noe blåskjær, selv om mindre blå AMOLED skjermer angivelig hadde dette. Det er jo litt merkelig hvordan AMOLED er mer blå, uten å være mer blå. Samtidig har ikke iPhone et hint av blåskjær engang.

 

Ellers ville jeg nok valgt er 1440p LCD panel fremfor AMOLED for VR. De har ikke pentile, men diamond pixel. Likevel betyr det jo at den har ekstra store grønne subpiksler, som resulterer i færre blå og røde. Det gjør den litt dårligere til VR akkurat når det kommer til oppløsning enn det et tilsvarende LCD panel gjør.

 

Jeg lurer og på hvor argumentet om opplevd ytelse på iPhone gikk. UFS med 3,4 ganger raskere lagring gir jo langt bedre opplevd ytelse, enn en 30% økning i CPU ytelse gir. Det gjør jo at S6 kan utføre oppgaver kjappere enn andre. 

 

Ellers for de som hevder at Apple ikke bryr seg om skjerm, og at det er bare nerder som studerer piksler som er opptatt av skjerm:
http://www.androidauthority.com/tim-cook-samsung-oled-155664/

Det er og svært morsomt at han kommer med en slik uttalelse, selv om det var 2013.

Lenke til kommentar

 

 

for noen nerder som sitter å studerer piksler, skjerm, vidgets eller whatever dagen lang.

 

 

Slike idiotiske kommentarer som det der, som også har absolutt null basis i den virkelige situasjonen, gjør hele diskusjonen fordervende og unødvendig å være med i. Jeg er ferdig med å diskutere med deg.

 

 

 

Okay. la oss si at du har rett. Den jevne forbruker og brorparten av markedet er altså opptatt av spesifikasjoner, megapiksler, skjermoppløsning, paneltype osv.. Hvorfor stuper salgstallene til Samsung da? Hvorfor selger Galaxy S6 og S6 Edge dårligere enn både Galaxy S4 og S5 som begge solgte langt under forventning fra Samsung sin side?

 

Om det du sier stemmer, at alle er opphengt i tallene som står på papiret og ingenting annet. Burde ikke Galaxy S6 og S6 Edge solgt latterlig mye bedre? Og alle de andre solgt latterlig mye dårligere? Det er jo helt klart noe som ikke stemmer med resonnementet ditt, for om det stemmer at S6 og S6 Edge er så suverent best som du legger opp til, og alle er så opptatt av spesifikasjoner som du mener så burde jo salgsituasjonen til Samsung vært en helt annet, men det er den jo ikke.

 

 

Slik som salgstallene for Galaxy S6 og S6 Edge er nå, så har vel faktisk Apple solgte flere iPhone 6 i perioden etter Galaxy S6 og S6 Edge sin lansering enn hva Samsung har solgt S6 og S6 Edge. Det er jo en noe merkverdig situasjon om du virkelig mener at markedet er såpass opphengt i spesifikasjoner og iPhone 6 er såpass mye dårligere enn Galaxy S6 og S6 Edge.

 

 

Nå handler det ikke om spesifikasjoner og som står på noen ark, men hva disse spesifikasjonene bringer med seg: bedre brukeropplevelse. Du får en skjerm som gjør det bedre i blant annet sollys. Du får en telefon som yter raskere og glattere enn før. En telefon med et kjempebra kamera. Du får funksjoner som tidligere har blitt pekt på som viktige av andre (fingeravtrykkleser). Det at Samsung gjør så mange endringer som er tydelig rettet mot Apple-fansen, og lever opp til de faktorer som til stadighet har blitt pekt på somm grunnen til Apples iPhone-suksess.

 

Det at telefoner som S6 eller Sonys toppmodeller, for å ikke snakke om andre gode Android-toppmodeller (som HTC One M8) ikke gjør det bra i salgt, mens Apples iPhone gjør det bra i salg skyldes ikke bare "hva brukerne er fornøyd med". Det her har med etablering av en brukerbase, med renomme/merkevarebetydning, det faktum at de var først ut i smarttelefonmarkedet og har holdt på disse kundene siden da, osv. å gjøre. Hvordan kunne for eks. Apple lansere iPhone 4S, 5 og deretter 5S, som alle ga bortimot ingen forbedringer, og likevel knuse Android-konkurrenter i salg? Ikke sitt her og fortell meg det har med hva brukerne ønsket? Ønsker ikke brukere en god kamera? En rask telefon? God design og generelt en telefon med gode kvaliteter? 

 

Å bruke det store salget av iPhone som argument for "hva brukerne vil ha" er som å bruke den store populariteten til Justin Bieber og boybands til argumentere for hva folk flest vil høre på, eller McDonalds popularitet for hva det er folk flest ønsker å spise. 

 

Jeg trenger heller ikke å nevne at du tar sitatet fullstendig ut av konteksten. Vi snakket om skjermkvalitet, der overnevnte person først prøvde å påstå at det var ingen forskjell mellom telefonen. Når jeg deretter tilbakeviste påstanden, så besvarte han med kommentaren om at det 'bare er nerder som bryr seg om sånt'. Å dra dette over til hvorfor S6 gjør det dårlig eller ikke blir for dumt.

Endret av La Menthe
Lenke til kommentar

Katastrofe? Tror ikke det. Telefonen er vel og bra den, men den er kanskje ikke hva folk flest vil ha? Får håpe de lærer av sine feil og lager noe mer interessant neste gang. Som bedrift har de sikkert råd til å feile en gang i blant.

 

Vi må også huske at prisene på elektronikk har gått opp litt i det siste.

 

de har egentlig ikke råd til å feile stort mer enn en gang til. De bruker enorme summer på å utvikle produktene sine. Hvis de ikke klarer det neste gang risikerer de å miste sin markedposisjon.

Lenke til kommentar

La Menthe: Du har rett i det aller meste du sier, men du vinkler det på en rar måte. 

 

Først: Ja, specs kan oversettes i brukeropplevelse, og brukeropplevelse er det folk kjøper. Dét og løsninger (som egentlig er to sider av samme sak). Ingen krangel der. Problemet til Samsung er bare at de ikke nødvendigvis klarer å oversette mellom specs og opplevelse - og ender opp med specs for specsens skyld. F.eks synes jeg S6 Edge hadde en ekstremt god skjerm, men det er på ingen måte utslagsgivende ift Nexus 6 eller iPhone 6+. Alle tre har fantastiske skjermer, og forskjellen mellom dem er ikke stor nok til å gi noen reell endring i min brukeropplevelse. Da har det lite å si. Men om noen gir meg en iPhone 3gs i dag er skjermen utbrukelig, så utviklingen i et makroperspektiv er selvsagt viktig. Det samme gjelder ting som lese- og skrivehastighet til minne. Jeg synes rett og slett ikke moderne telefoner er trege på en måte som gjør at jeg ønsker at de er raskere. Da har det lite å si at det kommer en som er 2,6 ganger kjappere. Fint - javisst, men ikke en faktor i mitt valg av telefon. 

 

Det andre gjelder det å kjøpe på "autopilot". Du sier dette som om det var en negativ ting, men jeg anser det som positivt. Det Apple har fått til er en tillit hos kjøperne. "Kjøp en telefon av oss, og du får en solid avrundet pakke som ikke finner på noe tull, og som gjør det du vil". Det løftet har de holdt gjennom mange modeller nå, og folk stoler på dem. Så i stedet for å lese seg opp på en ny plattform, sjekke specs, velge skjermteknologi osv. tenker folk "fuck it, jeg betaler litt ekstra for Apple og får en pakke de har valgt ut for meg". Så lenge Apple fortsetter å levere en pakke folk er fornøyd med er det lite grunn til å velge noe annet, rett og slett. 

 

Jeg prøvde jo selv, og brukte Android en lang periode i våres. Hardwaren var bedre enn Apples (S6) og programvaren var bedre i bruk enn Apples (Nexus). Men plattformen var dårligere, appene ikke på samme nivå (selv om jeg klarte å finne det meste når jeg betalte en del), og det som fikk meg tilbake var den forferdelige backupsituasjonen. 

 

Så jeg gikk tilbake til Apple, og fikk akkurat det jeg forventet. En telefon som på veldig mange områder ligger litt bak cutting edge, men som leverer dag etter dag og som bare virker uten at det finnes noen større enkeltstående mangler. Kameraet tar veldig gode bilder, gode nok til å dekke behovet mitt opp til der jeg faktisk vil ha et skikkelig skikkelig kamera med meg. Den er rask nok, har nok batteri, nok minne, skjermen er god og operativsystemet gjør jobben uten å være særlig spennende. Klart jeg savner en del av friheten ved Android, men det er ikke verdt det. 

 

Den dagen Samsung klarer å levere en tilsvarende pakke (de var på vei med Galaxy opp til S4) kan de ta seg betalt på samme måte som Apple. Sånn det er i dag gjør de litt for mye rart tror jeg, og det gjenspeiles jo også i salgstallene. Evt. kan man tenke at salgstallene var kunstig høye en stund, og at markedet for Android-toppmodeller å har normalisert seg til et mer fornuftig nivå der det er flere produsenter som faktisk kan overleve på sikt. 

 

Men du har altså helt rett i det du sier om specs og brukeropplevelse, du bare overvurderer verdien av "litt bedre". "Litt bedre" får ikke folk til å velge noe annet enn en produsent de stoler på. "Latterlig mye bedre" er det som må til. Forskjellen på skjerm mellom iPhone og S6 holder mao ikke, men forskjellen mellom 3gs og S6 ville nok gjort det. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tror det er sunt at samsung ikke selger så mye som de gjorde før, android har jo tross alt en markedsandel på over 75%, og samsung solgte jo en stund rundt 63% av alle android telefoner. Det er usunt for markedet, når noe dominerer så til de grader. 

Akkurat som tilliten til Apple produkter også er usunn for konkurransen. Jeg har egentlig ikke noe problem med Apple, bortsett fra på et område. Før så var Apple en stor innovasjonsfaktor i markedet. De lagde noe ingen hadde lagd før, og sto i spissen for kvalitetsprodukter. De endret markedet. De andre selskapene, og spesielt Samsung adopterte relativt raskt til disse endringene. Dermed står vi igjen med at Apple selger massevis av telefoner, og er styrtrike. Hva gjør de nå som de har blitt gigantiske? De utvikler nesten ingenting. De har pengene til å lage produktene sine cutting egde, men de gjør det ikke. Det er ikke noe poeng for dem. Dermed driver de ikke utviklingen videre. De venter til noen andre har lagd det. Så kommer alle og sier Apple bare implementerer noe etter at det er utprøvd, og når de gjør det gjør de det skikkelig. Samtidig tar Apple store mengder penger fra markedet, og setter dem i banken og gir til aksjonerer, mens selskaper med langt mindre penger står for utviklingen av nye teknologier som Apple senere bruker.

 

I forhold til konkurransen er iPhone 6 det slakkeste Apple har lansert, likevel selger de utrolig mye pga av overgangen til vanlig størrelse skjerm. Derfor gidder de jo ikke å gjøre dem cutting egde, når det sannsynligvis ikke påvirker salgstallene nevneverdig. Derfor vil jeg at Apple skal få langt laverer salgstall, slik at de faktisk bruker pengene til utvikling!

Lenke til kommentar

Tilliten er noe de har tjent, absolutt ikke noen trussel for konkurransen.

 

Har ikke sett at du har vært så veldig skeptisk til f.eks samsung som i alle år stort sett har solgt flere mobiler enn apple. Hvor stor markedsandel har ios nå? 20% godt med plass til konkurrenter der.

 

Du får være så skuffet du vil av iphone 6, apple og hele pakka, men som du sier, iphone 6 har solgt mye, og en av grunnene er større skjerm. Hva slags plattform kommer disse kjøperene fra tror du? Mange kommer fra android.. Ting er ikke så svart å hvitt som mange ofte vil ha det, de aller aller fleste kjøper produkter som de synes fungere best for dem. Da blir det for dumt å skulle måtte høre disse konstante påstandene om isheeps, kjøper alt, til og med murstein om det står apple på de, etc etc. Apple har truffet rett med det de gjør, og selv om androidfansen har håpet at nedgangen har startet, i snart 3 år, så ser det ikke ut til å skje, med det første.

Endret av UrgeLoL
Lenke til kommentar

Tilliten er noe de har tjent, absolutt ikke noen trussel for konkurransen.

 

Har ikke sett at du har vært så veldig skeptisk til f.eks samsung som i alle år stort sett har solgt flere mobiler enn apple. Hvor stor markedsandel har ios nå? 20% godt med plass til konkurrenter der.

 

Du får være så skuffet du vil av iphone 6, apple og hele pakka, men som du sier, iphone 6 har solgt mye, og en av grunnene er større skjerm. Hva slags plattform kommer disse kjøperene fra tror du? Mange kommer fra android.. Ting er ikke så svart å hvitt som mange ofte vil ha det, de aller aller fleste kjøper produkter som de synes fungere best for dem. Da blir det for dumt å skulle måtte høre disse konstante påstandene om isheeps, kjøper alt, til og med murstein om det står apple på de, etc etc. Apple har truffet rett med det de gjør, og selv om androidfansen har håpet at nedgangen har startet, i snart 3 år, så ser det ikke ut til å skje, med det første.

Jeg har da aldri sagt noe om isheep? Jeg har aldri sagt at det er noe galt med å kjøpe iPhone, eller at det er et dårlig kjøp. Jeg sa heller ikke at tilliten ikke er fortjent, snarere tvert imot.

 

Problemet er ikke at de sånn sett har for stor markedsandel, for de har jo ikke det. Problemet er at de har veldig høy andel i high end og selger med store marginer (26% mot samsung sine 17% og Xiamomi sine under 3%), og at andelen deres av markedet er under liten konkurranse. De kommer ikke til å ta over mobilmarkedet, samtidig kommer de nok ikke til å miste noe særlig heller.  Apple har truffet riktig med det de gjør, og de er svært gode på det. Det betyr ikke at jeg må like det av den grunn. Det er en ting at Apple oppnår suksess som selskap, og en annen ting om denne suksessen er veldig positiv for forbrukere. Intel sin suksess er et eksempel på at suksess for et selskap ikke nødvendigvis er bra for forbrukere.

 

Samsung har hatt langt større markedsandel, og opp mot 33%. De pengene har de BRUKT, og dermed har jeg ikke det samme problemet med Samsung. De lager raskere minneløsninger, bedre RAM, bedre SoC, bedre skjerm og innoverer med nye funksjoner innen SW. Det er det problemet mitt med Apple er. Jeg føler ikke at de pengene som går inn i selskapet kommer menneskeheten veldig mye til nytte i form av teknologisk nyvinning. Det er selvfølgelig ikke noe de fleste hverken tenker over eller bryr seg om. Derfor sier jeg at det er en personlig mening, og grunnen til at jeg ikke liker Apple. Ikke på grunn av produkter/markedsføring/kundegruppe osv., men at de ikke investerer disse pengene i nyvinninger som kommer menneskeheten til gode.

 

Setter ellers pris på om du ikke generaliserer og setter alle som sier det minste negativt om Apple i en bås sammen med andre kommentatorer du har sett på nettet. Du bare antar at jeg mener mye, som jeg ikke engang mener, og svarer ikke på det jeg skriver. Les heller derfor det jeg skriver istedenfor å anta hva jeg skriver. Jeg har en følelse av at de som har skapt disse drøye android fanboysene er folk som liker Apple. Noen av de som har Apple blir nemlig svært raskt svært defensive og slenger ut påstander om det andre har sagt, som de aldri har skrevet i det hele tatt. Du må åpenbart være ekstremt forsiktig når du diskuterer Apple for å unngå at noen kan klare å vri det du sier inn til noe de selv har funnet ut på forhånd at du mener. Blir litt trøttende i lengden.

Lenke til kommentar

Jeg er rett og slett dypt uenig i at det skal være noe stort skille mellom hva Apple og Samsung kommer med av nyvinninger, til Samsungs fordel. De bruker jo kun off the shelf-teknologi, mens Apple faktisk har kommet med en god helt nytt og lager egne SOC der Samsung kjøper inn. Og softwareinnovasjon? Tja. Mitt inntrykk av Samsung er at de prøver alt de kommer på og ser hva som fester seg. Fint i lab, elendig i produkt. Men jeg vet at mange synes sånt er greit, så det er en smakssak. For meg er det svært negativt når et produkt inneholder masse lite gjennomtenkt funksjonalitet. Da vil jeg heller ha mindre. 

Lenke til kommentar

Jeg er rett og slett dypt uenig i at det skal være noe stort skille mellom hva Apple og Samsung kommer med av nyvinninger, til Samsungs fordel. De bruker jo kun off the shelf-teknologi, mens Apple faktisk har kommet med en god helt nytt og lager egne SOC der Samsung kjøper inn. Og softwareinnovasjon? Tja. Mitt inntrykk av Samsung er at de prøver alt de kommer på og ser hva som fester seg. Fint i lab, elendig i produkt. Men jeg vet at mange synes sånt er greit, så det er en smakssak. For meg er det svært negativt når et produkt inneholder masse lite gjennomtenkt funksjonalitet. Da vil jeg heller ha mindre. 

Hvis jeg ikke visste at det var du som skrev dette ville jeg helt ærlig tatt det som useriøst og fanboyisme. Software delen er diskuterbar, HW er ikke.

 

Jeg har problemer med å forstå hvordan verdens klart største selskap innen RAM og flash lagring kun bruker off the shelf teknologi? Det er ingen som er i nærheten av å slå S6 på hverken RAM eller flash lagring, og dette er produkter Samsung er verdens største produsent av. Dette er produkter som Apple kjøper av Samsung.

 

Skjermen er og helt 100% hjemmelagd. Apple kjøper jo kun sine fra LG. Du skriver og at Samsung kjøper inn SoC, men Apple lager dem. Jeg lurer virkelig på hvor du vil med dette. Det blir jo bare latterlig å påstå noe sånt. Samsung både designer og produserer sine egne SoC, Apple lager kun design og får noen andre til å lage dem. Ellers er det jo CPU-delen som selskapene designer. Begge kjøper jo løsninger for wifi, 4G, GPU fra andre selskaper. Likevel produserer jo Samsung mange av disse delene.

 

Hvis det er et selskap på planeten som virkelig lager telefonen sin selv, så er det Samsung. Det er ingen som lager i nærheten så mye elektronikk som Samsung. Apple er et selskap som kjøper alt HW fra andre, med unntak av eget design på SoC. Noe som forøvrig er basert på ARM sine design uansett.

 

Det er ren fakta at Samsung er langt mer innovative når det kommer til HW, Apple satser ikke på det, de har ikke mulighet til å konkurrere på det feltet engang. Det er ikke noe som kan diskuteres. Apple innoverer en brøkdel av Samsung når det kommer til HW. På lik linje med andre amerikanske selskaper som Dell og HP setter Apple ting sammen, de hverken lager eller utvikler delene.

 

Som La Menthe har sagt tidligere har de to siste iOS versjonene gått ut på å implementere funksjoner fra Googles Android. Samsung sitt touchWiz derimot inneholder en god del ekstra funksjoner i tillegg til Googles Android. Det er funksjoner som ikke fungerer optimalt, men det er og mange gode funksjoner som fungerer veldig bra. Det du sier er altså at Samsung ikke driver med innovasjon, fordi de har lagt til funksjoner som ikke fungerer 100%. Dermed ser du bort ifra alt annet de har gjort. Selv om du gjør det, vil jo fortsatt iOS og TouchWiz stille likt. Dermed vinner jo klart Samsung pga satsingen på HW.

 

Det er helt greit å like Apple sine produkter og synes de er best osv. Det er helt fint å synes at de gir den beste opplevelsen. Det å påstå at Apple bruker pengene til innovasjon, og har kommet med mye innovativt i det siste krysser derimot grensen og blir useriøs fanboyisme. Akkurat som at det blir feil å si at Intel forbedrer sine CPUer mer enn noen gang før. Det er ganske åpenbart at det ikke er tilfellet.

 

Jeg tror noe av problemet er at folk er mette på specs, alt sånt er jo kult en stund men etterhvert bryr man seg ikke.

 

Litt som i pc verden, veldig få som bryr seg om nye prosessorer i dag..

Er det derfor alle produsenter lanserer nye modeller etter Intel sin lanseringskalender for CPUer?

Folk bryr seg ikke om specs, men de bryr seg om opplevelsen. Ny CPU betyr bedre opplevelse. På PCer vil det gjerne komme i form av 1 time ekstra batteri for mange modeller. 3.4 ganger raskere internminne med en raskere CPU vil gjerne gjøre at Temple Run starter dobbelt så raskt. Det betyr en god del for opplevelsen det.

Lenke til kommentar

 

 

Jeg er rett og slett dypt uenig i at det skal være noe stort skille mellom hva Apple og Samsung kommer med av nyvinninger, til Samsungs fordel. De bruker jo kun off the shelf-teknologi, mens Apple faktisk har kommet med en god helt nytt og lager egne SOC der Samsung kjøper inn. Og softwareinnovasjon? Tja. Mitt inntrykk av Samsung er at de prøver alt de kommer på og ser hva som fester seg. Fint i lab, elendig i produkt. Men jeg vet at mange synes sånt er greit, så det er en smakssak. For meg er det svært negativt når et produkt inneholder masse lite gjennomtenkt funksjonalitet. Da vil jeg heller ha mindre.

Hvis jeg ikke visste at det var du som skrev dette ville jeg helt ærlig tatt det som useriøst og fanboyisme. Software delen er diskuterbar, HW er ikke.

 

Jeg har problemer med å forstå hvordan verdens klart største selskap innen RAM og flash lagring kun bruker off the shelf teknologi? Det er ingen som er i nærheten av å slå S6 på hverken RAM eller flash lagring, og dette er produkter Samsung er verdens største produsent av. Dette er produkter som Apple kjøper av Samsung.

 

Skjermen er og helt 100% hjemmelagd. Apple kjøper jo kun sine fra LG. Du skriver og at Samsung kjøper inn SoC, men Apple lager dem. Jeg lurer virkelig på hvor du vil med dette. Det blir jo bare latterlig å påstå noe sånt. Samsung både designer og produserer sine egne SoC, Apple lager kun design og får noen andre til å lage dem. Ellers er det jo CPU-delen som selskapene designer. Begge kjøper jo løsninger for wifi, 4G, GPU fra andre selskaper. Likevel produserer jo Samsung mange av disse delene.

 

Hvis det er et selskap på planeten som virkelig lager telefonen sin selv, så er det Samsung. Det er ingen som lager i nærheten så mye elektronikk som Samsung. Apple er et selskap som kjøper alt HW fra andre, med unntak av eget design på SoC. Noe som forøvrig er basert på ARM sine design uansett.

 

Det er ren fakta at Samsung er langt mer innovative når det kommer til HW, Apple satser ikke på det, de har ikke mulighet til å konkurrere på det feltet engang. Det er ikke noe som kan diskuteres. Apple innoverer en brøkdel av Samsung når det kommer til HW. På lik linje med andre amerikanske selskaper som Dell og HP setter Apple ting sammen, de hverken lager eller utvikler delene.

 

Som La Menthe har sagt tidligere har de to siste iOS versjonene gått ut på å implementere funksjoner fra Googles Android. Samsung sitt touchWiz derimot inneholder en god del ekstra funksjoner i tillegg til Googles Android. Det er funksjoner som ikke fungerer optimalt, men det er og mange gode funksjoner som fungerer veldig bra. Det du sier er altså at Samsung ikke driver med innovasjon, fordi de har lagt til funksjoner som ikke fungerer 100%. Dermed ser du bort ifra alt annet de har gjort. Selv om du gjør det, vil jo fortsatt iOS og TouchWiz stille likt. Dermed vinner jo klart Samsung pga satsingen på HW.

 

Det er helt greit å like Apple sine produkter og synes de er best osv. Det er helt fint å synes at de gir den beste opplevelsen. Det å påstå at Apple bruker pengene til innovasjon, og har kommet med mye innovativt i det siste krysser derimot grensen og blir useriøs fanboyisme. Akkurat som at det blir feil å si at Intel forbedrer sine CPUer mer enn noen gang før. Det er ganske åpenbart at det ikke er tilfellet.

Jeg tror noe av problemet er at folk er mette på specs, alt sånt er jo kult en stund men etterhvert bryr man seg ikke.

 

Litt som i pc verden, veldig få som bryr seg om nye prosessorer i dag..

Er det derfor alle produsenter lanserer nye modeller etter Intel sin lanseringskalender for CPUer?

Folk bryr seg ikke om specs, men de bryr seg om opplevelsen. Ny CPU betyr bedre opplevelse. På PCer vil det gjerne komme i form av 1 time ekstra batteri for mange modeller. 3.4 ganger raskere internminne med en raskere CPU vil gjerne gjøre at Temple Run starter dobbelt så raskt. Det betyr en god del for opplevelsen det.

Nå snakket jeg om folk flest, regner med at moren og faren din gir F i om appen starter 3millisek raskere..

Lenke til kommentar

 

Nå snakket jeg om folk flest, regner med at moren og faren din gir F i om appen starter 3millisek raskere..

 

Hvorfor bruker da alle selskapene mye penger på å gjøre telefonen raskere? Hvis Apple gir god opplevelse med sin A7, hvorfor lager de neste modell med A8? Det er jo tross alt ingen som bryr seg, siden opplevelsen er det som teller og ting går åpenbart kun 3 milisekund raskere.

 

Temple run tar lett 10 sekunder å starte på en toppmodell, en halvering betyr 5 sekunder spart, ikke 3 milisekunder. På en PC med rask CPU og SSD kan du starte programmer som er langt tyngre utrolig raskt. Det betaler folk for. Apple benytter selv PCI-E SSDer oppimot 1500 mb/s read. 

 

Når alle selskapene bruker så mye ressurser på raskest mulig CPU og lagring, og resultatene er klart merkbare synes jeg det blir rart å avfeie det som unyttig. Målet må jo være Temple run som starter på 0.1 sec. Folk liker at apper starter instant, det bedrer opplevelsen.

 

Samsung selger jo og SSDer. De har en 850 EVO som er mainstream, og en 850 pro som er for entusiaster, og en PCI-E som er for de som skal ha verdens raskeste SSD. Hvorfor har de en mainstreammodell, i likhet med alle andre når det bare er entusiaster som bryr seg om at ting starter 3 millisek raskere?

Lenke til kommentar

Hvor kjapt jeg er avhengig av at appene starter kommer helt an på hvor lenge jeg skal drive med appen. Er det et spill jeg skal spille, så spiller jeg det en stund, og da er jeg ikke så avhengig. Er det en app jeg bare skal inn å sjekke eller gjøre noe småtteri, f.eks. en notatblokk, alarmklokke, kalender etc. så er jeg mer avhengig av at programmet starter kjapt.

Lenke til kommentar

 

Som mange sier, de er for dyre. Smertegrensen er nådd....

Personlig er jeg ikke interessert i å gi mer enn 4000 kr for en ny mobil.(Har Z3C nå)

 

Et eksempel på en ny modell som holder mer enn godt nok for folk flest er Sony sin M4 Aqua. Passe stor, gode specs og priset til ca 2400 kr.

Dette er ikke telefon for folk flest. 

 

 

Hvorfor er ikke M4 Aqua en telefon for folk flest? 

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...