Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Svart skjerm ved lasting av Windows. Sikkerhetsmodus fungererm


Anbefalte innlegg

 

OS: Windows 7 64-bit

Hovedkort: EVGA X58 SLI LE, Socket-1366

Minne: OCZ DDR3 6 GB Obsidian Triple Chann

CPU: Intel Core i7 920 2,66Ghz d0 - stepping

Skjermkort: Sapphire Radeon 6970(er ikke 100 % sikker, sliter med å finne det ut)

SSD: Intel SSD fra 2010(må dere ha mer info9

 

 

Hei. Kort om hva som skjedde. Så en Youtube-film, så blacka skjermen ut. Restartet seg selv, og etter det står "laster windows", så kommer jeg bare til et svart bilde. Alt funker som det skal i sikkerhetsmodus, så må være et eller annet med skjermkortet?

 

 

Etter dette skjedde bestemte jeg meg for å bare kjøre en clean install, dvs. formatere SSD-en, installere Windows 7 på nytt. Lastet ned nødvendige drivere som jeg har gjort før(og da har pc-en funka). Første gang jeg startet pc-en, altså før jeg lastet ned drivere, funka pc-en. Så lastet jeg ned drivere, blant annet skjermkort-drivere. Da jeg sklle skru på pc-en igjen, skjedde akkurat det samme. Altså hjalp ikke en clean install noe

 

La ved et bilde som viser hvordan skjermen så ut da jeg kjørte reparasjonsverktøy(meny jeg kom til etter å ha trykket F8). Slike streker over skjermen opplevere jeg også på det første bildet jeg ser på skjermen etter jeg har startet pc-en.

 

Wild guess fra meg er at skjermkortet er ødelagt? Hvis ikke, hvordan skal jeg få fikset dette. 

 

Noe mer info dere trenger?

post-152172-0-45895300-1429361689_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men hvorfor fungerer det i sikkerhetsmodus? Er jo fortsatt en DVI tilkoblet skjermkortet til PC-skjermen? Er det jeg ikke helt forstår. Kan det hjelpe og koble skjermkortet ut og så inn?

I sikkermodus så lastes ikke skjermdriveren, det er kun generisk Windows driver som lastes/brukes. Dette er det samme som når du har reinstallert os og før du installerer skjermkortdriver.

 

At det oppstår feil med skjermkortet som medfører at det ikke virker med tilhørende driver og full funksjonalitet, men at det virker med generisk Windows driver med sterkt begrenset funksjonalitet er fult mulig. Uten driver lastet så kan det være hele brikker på skjermkortet som er inaktiv og som dermed medfører at skjermkortet tilsynelatende fungerer med generisk driver.

Lenke til kommentar

 

Finnes det noen løsning? Eller hvordan vet jeg 100 % at det er ødelagt?

Teste kortet i annen pc, alternativt teste med annet kort i din pc.

 

Fant et billig på finn, XFX GeForce 8800 GT 256 MB. Skal ikke game noe særlig på pc med det første, så dette får duge. Men 2 spørsmål

1. Er det nevnte skjermkortet kompatibelt med mitt hovedkort(husker ikke helt de reglene)

2. Bruker pc-en primært til videoredigering, sony vegas, uten at ejg driver med så mye 3d-effekter osv. Da bør dette skjermkortet fungere fint?

 
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...