Gå til innhold

Tror dere dette studiet vil gi sikker jobb?


Anbefalte innlegg

Har i det siste fått opp øynene for det nye studiet som åpner ved UIB, nemlig datasikkerhet. http://www.uib.no/studieprogram/BAMN-DSIK#uib-tabs-introduksjon

 

Har veldig lyst til å søke, da jeg liker Bergen som by og interesserer meg for data. Føler også at dette er et felt hvor outsourcing er svært usannsynlig. Hvordan anser dere jobbmulighetene ved en bachelor i dette, og evt. med en master? Vil dette generelt gi gode lønnsvilkår? Hvor forskjellig er studiet fra å evt. studere til dataingeniør eller informatikk?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Studiet er rimelig likt dataingeniør/informatikk, då det er like grunnleggande kunnskapar som må på plass. Du får kanskje nokre ekstra fag innafor kryptering og programmeringsfeil. Etter endt utdanning vil du stille truleg bra an, mesteparten kjem an på deg sjølv og ikkje studiet.

Lenke til kommentar

Sikker jobb er veldig relativt til deg selv, som det nevnes over meg her. Det er også selvfølgelig avhengig av arbeidsmarkedet. Når jeg søkte undervannsteknologi i 2012 var jeg "garantert" å få jobb minst et halvt år før jeg var ferdig på skolen. To måneder til jeg er ferdig nå, og såvidt jeg kjenner til er det bare én av over 50 studenter i mitt kull som har fått jobb til nå. Ting skjer, så det er et vanskelig spørsmål å svare på.

Lenke til kommentar

IT-Bransjen skriker etter programmere. Helst billige. Er du villig til å akseptere luselønn eller å utføre kjedelege oppgåver så får du deg lett jobb. Ein fair/godt betalt jobb med spanande arbeidsoppgåver tar mykje lengre tid.

 

Det er ingen grunn til å bekymre seg om 3-5 eller 10 års tid. I ingen andre yrker kan du vere såpass "disruptive". Og innovasjonen kjem ofte frå dei unge som er eventyrlyste.

Lenke til kommentar

Har i det siste fått opp øynene for det nye studiet som åpner ved UIB, nemlig datasikkerhet. http://www.uib.no/studieprogram/BAMN-DSIK#uib-tabs-introduksjon

 

Har veldig lyst til å søke, da jeg liker Bergen som by og interesserer meg for data. Føler også at dette er et felt hvor outsourcing er svært usannsynlig. 

Vil tro at en utdanning innen datasikkerhet er ganske trygt fremover. Men, det er ett felt hvor det faktisk er en del outsourcing det også.

Er veldig mye sentralisering av disse tjenestene. Har jobbet for 2 (blitt kjøpt opp av) store amerikanske selskaper, og begge flyttet

sikkerhetsbiten ut av landet. Har også jobbet innenfor sikkerhet i Bank-sektoren i Stavanger. Her ble også det meste av sikkerhets-

stillinger flyttet ut og sentralisert. Riktignok til Oslo. De store fagmiljøene innen sikkerhet virker å ha etablert seg på østlandet.

Når det er sagt, så er det bare å stå på. Datasikkerhet er i vinden som aldri før, og det blir nok enda mer fokus på dette i årene som

kommer.

Lenke til kommentar

Noen viktige punkter angående IT-sikkerhet:

 

1. Det er SVÆRT få stillinger som blir utlyst.

2. Som torsten sier blir mye outsourcet.

3. Der det ikke outsources er det ofte mer lønnsomt å kurse eksisterende ansatte enn det er å ansette en dedikert person til dette.

4. Å jobbe med IT-sikkerhet krever en genuin interesse for fagfeltet. Du kan helt enkelt ikke lykkes i dette området om du bare tar utdannelsen i den tro at det gir sikker jobb, men egentlig ikke er nevneverdig interessert.

5. På tross av at det er vanskelig å få en stilling som spesifikt krever kompetanse innen IT-sikkerhet så gir utdannelsen grunnlag til å søke andre programmerer/utvikler stillinger uten sikkerhet som fokus. Ergo: Man bør enkelt få jobb, men ikke regn med å få noe sikkerhetsrelatert.

Lenke til kommentar

 

Det lyses ut ganske mange stillinger innen sikkerhet, og mange bedrifter gir uttrykk for at det er vanskelig å finne kvalifiserte fagpersoner. Problemet for nyutdannede er at de aller fleste vil ha folk med erfaring. Det er rett og slett mye vanskeligere å få jobb innen sikkerhet enn som utvikler når man er nyutdannet, fordi så få satser på nyutdannede.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...