Gå til innhold

Fiskegrateng som har vært tint? Trygt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

 

Kjøpte fiskegrateng i går fra Findus.. Klarte å glemme den i posen på benken over natten, og den er selvfølgelig ikke veldig kald nå. La den bare i kjøleskapet i dag morges. Er denne trygg som middag i kveld, eller er det bare kast?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Ja hvorfor skulle den ikke være det? Den holder seg som annen mat, å tines og så spises noen dager senere.

 

Tror sjelden jeg har gjort annet. Tines gjerne et par dager i forveien, slik at man har mat klart.

 

Den ville nok knapt rukket å blitt romtemperert med å ligge på benken i frossen tilstand, og slang du den i kjøleskapet på morgenkvisye , så er jo ting bare tipp topp. :)

Endret av Andrull
Skrevet

Jeg glemte en gang en pakke med fiskegrateng på et bord med en haug med rot, og der ble den liggende i et par uker. Det begynte jo å lukte etterhvert, men jeg skjønte ikke hvor det kom fra. Lukta hadde ingenting med fisk å gjøre, og det ble bare verre og verre. Da jeg til slutt fant kilden til faenskapen og så hvordan det hadde rent utover, fikk jeg mest lyst til å legge meg i fosterstilling i dusjen resten av dagen. Tok en stund før jeg spiste fiskegrateng igjen... :sick:

Skrevet

Den ville nok knapt rukket å blitt romtemperert med å ligge på benken i frossen tilstand, og slang du den i kjøleskapet på morgenkvisye , så er jo ting bare tipp topp. :)

 

Vel. Nå er som oftest ikke fryseboksene i butikker -18 grader, så en fiskegrateng er ikke beinfrossen når den kommer opp i handlekurven. Jeg klarer fint å innbille meg at en 5cm høy fiskegrateng relativt tidlig blir romtemperert på en kjøkkenbenk.

 

Men, antageligvis er det ikke noe krise. Bakteriene i gratengen har gjerne fått anledning til å formere seg mer enn de ellers ville, men så skal den også inn i en stekeovn og gjennomstekes. Så lenge den ikke står for lenge i kjøleskapet, så skal det gå fint.

Skrevet

Jeg glemte en gang en pakke med fiskegrateng på et bord med en haug med rot, og der ble den liggende i et par uker. Det begynte jo å lukte etterhvert, men jeg skjønte ikke hvor det kom fra. Lukta hadde ingenting med fisk å gjøre, og det ble bare verre og verre. Da jeg til slutt fant kilden til faenskapen og så hvordan det hadde rent utover, fikk jeg mest lyst til å legge meg i fosterstilling i dusjen resten av dagen. Tok en stund før jeg spiste fiskegrateng igjen... :sick:

Du bør virkelig vurdere å få litt orden i livet ditt......

Skrevet

HUsk at fiskegrateng knapt inneholder fisk. Skulle vært ulovlig å kalle det fiskegrateng. Når det gjelder bakterier drepes de i stekeovnen så det er ikke noe å være redd for. Verre er det med alle de skumle stoffene som er tilsatt maten....

Skrevet

HUsk at fiskegrateng knapt inneholder fisk. Skulle vært ulovlig å kalle det fiskegrateng. Når det gjelder bakterier drepes de i stekeovnen så det er ikke noe å være redd for. Verre er det med alle de skumle stoffene som er tilsatt maten....

Bakterier en nå en ting, men når bakteriene har rukket å forsyne seg av fiskegratengen så lager de en del stoffer som tåler varme og som er mindre bra for magen.

Skrevet

Eller verste, at det smaker drit. Anyways, så lenge den ikke har lugget veldig lenge i frysern, og var innafor holdbarhetsdatoen, så tåler de å bli tint over natta. I alle fall om man er så smart å sette den i kjøleskapet på morgenen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...