Gå til innhold

Ice - En tredje utfordrer i markedet


Anbefalte innlegg

Som kjent vant Ice.net frekvenser på 4G-nettet under frekvensauksjonen.

Om ikke veldig lenge, kommer de til å lansere Voice over LTE (samtaler over 4G-nettet)- som betyr at de blir en utfordrer for de to andre store, NetCom og Telenor.

Jeg tror vi kommer til å se helt andre priser på mobildata fremover.
Kanskje ordet "kvote" er forbi? Hva tror dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-376f9

Hjertelig velkommen, ICE! dere har mye hard jobbing foran dere.

 

Jeg tror ikke på noen prisrevolusjon i første omgang. ICE må balansere inntekter opp mot utbyggingskostnader, så det vil være dumt av dem dersom de starter karrieren sin med en priskrig. Uansett hvilke gode tilbud ICE kommer opp med, så vil ikke Telenor og NetCom sitte rolig og se på en nykommer på markedet. De vil følge ICEs tilbud, om ikke hele veien, så i hvert fall et godt stykke. Ingen aktør ønsker seg en priskrig på liv og død, men at det vil skje noe i markedet, det er klart. Jeg tviler på om vi får se "fri bruk" helt i starten, men romslige kvoter vil vi nok se.

 

På mange måter er ICE avhengige av om NetCom får kjøpe Tele2. NetCom har lovt ICE en del starthjelp dersom kjøpet går i orden, blant annet basestasjoner og billig roaming. Hvis kjøpet ikke går i orden, kan ICE få en røff start. Det som er mest spennende er hvem som får overta leiekontraktene til Tele2. Den som overtar kontraktene får tilgang til en rekke strategiske steder der de kan sette opp utstyr. NetCom har mest bruk for disse stedene i første omgang, siden sitene til Tele2 mange steder er plassert i NetComs dekningshull. Jeg er derimot usikker på om NetCom kan ha nytte av 2G og 3G utstyret til Tele2.

 

Men vi skal heller ikke se bort fra at Telenor kan ha interesse av å overta sitene.

Lenke til kommentar

Jeg mener og ha lest at alle ICE kundene vil trenge nytt utstyr som støtter LTE 4G teknologien de nå bytter til fra den gamle CDMA. Ser ut som de planlegger og lansere til sommeren så det er ennå en del mnd før vi vet så mye mer. Men vi vil nok få vite mer etter den 5 februar når salget av Tele2 vil bli avgjort.

Lenke til kommentar

Den gamle routeren vil slutte å virke. Jeg har allerede anskaffet meg en ny router, denne gangen fra Netcom, så nå får jeg et abo på mobilt bredbånd som inneholder 20 GB mot bare 8 GB hos ICE for den samme summen. At ICE bryter sine egne kundevilkår gjør det heller ikke noe trist å ringe dem i morgen å si opp abonnementet jeg har der i nå :)

Lenke til kommentar

Ice må nok bytte ut routerene sine ja, kostnaden til syvende og siste er det kundene som må betale (som alltid). Personlig vil jeg unngå å binde meg opp til en bestemt operatør nå, regner med det vil bli store forandringer på både priser og datapakker det kommende året, og da er det for dumt å være bundet til en dårlig kontrakt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...