Gå til innhold

Produsent info om DVD+/-R plater tilgjengenlige.


Anbefalte innlegg

A-B: Som AtW påpekte så har du skrevet innlegget slik at det ikke er noe galt i tolke det slik jeg gjorde. Den smilien du ber meg om å ovservere er helt idiotisk. Den kommentaren du kom med er ikke annet enn irriterende med eller uten den "blunkesmilien" så det var på sin plass at jeg svarte slik jeg gjorde.

 

Innlegget. Du skrev 'flere ganger'.

Smilien indikerer at kommentaren er spøkefullt ment. At det er noe du ikke forstår eller får i vrangstrupen er ditt problem, ikke mitt.

 

C: Angår AtW sitt innlegg, men jeg har sett både + og - plater fra verbatim til under 30KR stykk. Men du tenker vel kanskje på noe annet ?

 

Nei. Det var spesifikt Verbatim-platene jeg hadde kjøpt til, igjen, 30 kroner platen. Du anbefaler meg å lese innleggene nøye, men det er tydeligvis ikke så farlig om du gjør det selv.

 

Om de fantes billigere på nett en eller annen plass, er fullstendig irrelevant.

 

D: Påstanden om at verbatim kan være av middelmådig kvalitet tror jeg ikke noe på da jeg har brent hundrevis av verbatim plater uten en eneste feil. Det er det eneste merket jeg ser på som sikkert. Om det skulle finnes noen som var av "middelmådig" kvalitet så må dette være unntak.

 

Hvorvidt du tror på det eller ei, er revnende likegyldig. Faktum er at Verbatim-plater kan være av svært forskjellig kvalitet.

 

E: Ja, jeg har lest OC-Freaks informasjon om That's Write sine + plater. Disse platene er etter min mening IKKE kvalitetsplater. Grunnen til dette er at hvis jeg brenner disse platene med hastighet på 4X fører dette til at 50% av platene blir uleselige på slutten. Dette er vel ikke skikkelig kvalitet?

 

Jeg har nå brent 25 plater på 4x, uten å bumpe borti en eneste dårlig plate. Hva du synes om dem bryr meg midt på ryggen, jeg anser dem å være kvalitetsplater.

 

De platene jeg snakket veldig stygt om er forresten That's Write sine - plater som er av enda dårligere kvalitet enn + platene. + platene til That's Write har jeg ikke sagt noe om før nå. 

 

Jeg så det, men du misforstår grovt. Din påstand var 'LarsC har flere ganger påpekt at det er sløsing med penger å kjøpe kvalitetsplater', implisitt sier du da at Verbatim == kvalitetsplater, og de platene jeg kjøper da ikke er kvalitetsplater.

Nå er det siste gang jeg gidder å svare på våset ditt.

 

Hvis jeg skrev flere ganger så er dette selvsagt en feilskriving av meg i farta som du burde skjønne siden du bare har uttalt deg en gang om platene. Jeg vet at den smilien brukes i spøkefulle sammenhenger. Men det du skrev er alikevel så negativt ladet at det skinner igjennom at du egentlig mente det.

 

Og at de platene du spesifikt viser til kostet 30KR er relevant for da tror resten på forumet at de koster det vanligvis. Noe som definitivt ikke er sannheten. Jeg kan sikkert også finne Thats Write platene du kjøper til 30KR stykk en plass.

 

Å påstå at Verbatim er av svært forskjellig kvalitet er det verste tullet jeg noengang har hørt. Jeg har aldri hørt om noen som har hatt problemer med de platene utenom at jeg har sett det skrevet at noen av platene er fra tvilsomme produsenter. Dette er utrolig sjelden og man kan derfor ikke si at Verbatim platene er av svært så forskjellige kvalitet. Jeg har brent over 200 plater Verbatim uten en eneste feilbrenning eller uleselige sektorer.

 

At DU anser Thats Write sine pluss plater som kvalitetsplater ser jeg iallefall som revnende likegyldig. Jeg mener at for å kvalitetssikre plater bør de være stabile å kunne brennes til spesifisert hastighet uten uleselige sektorer på de fleste brenere. Dette gjør IKKE Thats Write sine + plater. Derfor synes jeg det blir feil å anbefale de som kvalitesplater når man risikerer uleselige sektorer på slutten.

 

Jeg har ikke misforstått en eneste setning. Ja, Verbatim er kvalitetsplater. De brenner sikkert på de aller fleste brennere. De platene du kjøper går kanskje fint på DIN brenner, men det gjør den slettes ikke på alle. Dermed kan man heller ikke kalle det kvalitetsplater.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Yes yes..

 

På tide å kjøpe seg en DVD-brenner. Tenker jeg kjøper en NEC 1300A.

 

Men åssen plater kjøper jeg?

De "fleste" DVD-filmer tar over 5GB, så 4,7-plater holder ikke til disse hvis man skal ta kopier.

Jeg skal stort sett brenne data, og noen DVD-filmer

Men åssen plater? Burde jeg kjøpe Verbatim?

Jeg tenker å bestille fra komplett. Der har verbatim-diskene såkalt Metal AZO-"belegg" på diskene. Hva betyr egentlig dette.

 

Noen som har noe godt råd til meg? :yes:

Lenke til kommentar

Verbatim sier at Metal AZO er mere motstandsdyktig mot UV-Lys.

 

De sier også at farge / fargestoff er viktig brenning / prestasjon.

Molekyl strukturen må være designet for å absorbere den typiske bølgelengden til en brenner's laser.

For optimal absorbasjons bølgelengde, optimeres platen slik at den er kompatibel med et vidt spekter av brennehastigheter, med like godt resultat.

Er Laserens bølgelengde for kort, blir platens følsomhet redusert, og brenning i høy hastighet blir problematisk.

Er bølgelengden for lang (trenger for dypt ned i platen) reduseres reflektiviteten fra platen, og det fører til leseproblemer fra platen.

:sleep::sleep:

Konklusjon; (Korriger meg hvis jeg tar feil.... :cool: ) Metal AZO (Og Super AZO) er et belegg med riktig farge og struktur for brenning i lav og høy hastighet, med like stor presisjon på brenning av data, for lesbarhet og lagring over tid....

 

Har snakket med Verbatim-Europa, som selv mener at AZO lagene er deres lykkeformel........

 

:w00t:

 

Just wanted to tell.....weeeeee

Lenke til kommentar

takk skal du ha, ice-x! :p

 

Det gjalp veldig!!!

Da går jeg for Verbatim-platene som planlagt.

 

Jeg bruker plater som oftest som "arkiverings-medier" og derfor er det viktig for meg at platene har en god "holdbarhetsdato" og at risikoen er liten for at en brenning skulle bli mislykket,eller at platen er defekt.

Når jeg først brenner plater, så brenner jeg en god del, som oftest 50GB.

Nå har jeg bortimot 90GB jeg skal brenne ut.

Men jeg er alikevel litt skeptisk til DVD-plater, men det er naturligvis fordi jeg er helt nye med det.

Er DVD-polatene like troverdige som CD-plater? Er DVD-brennerne like troverdige som CD-brennerne? Jeg skal altså kjøpe en NEC 1300A-brenner. Den støtter både DVD+ og DVD-.

Noen som har noe forslag, eller som vil dele noen erfaringer, så ville det hjulpet mye:D

 

Send meg gjerne en mail:

[email protected]

Lenke til kommentar

Denne trenger en liten ^bump^.

 

Har fått spørsmål om DVDRW plater. Etter mine erfaringer så er de fleste DVD-RW og DVD+RW plater relativet problemfrie - utenom princo produserte plater.

 

STYR UNNA PRINCO produserte DVD-RW plater, disse er omtrent ubrukelige i alle brennere utenom pioneer.

 

Kommer mer plater til meg etterhvert nå :) Så mer info kommer.

 

Får flere brennere også snart:

 

NEC ND-2500

BTC DRW 1008IM og DRW 1004IM.

Lite-On LDW-851S.

NU TECH DDW-081

 

Tråden vil bli jevnlig oppdatert.

Lenke til kommentar

Nåda, å hylle verbatim som kongen over alle DVD-+R produsenter er en smule naivt. Verbatim-plater produseres fra tid til annen på alle verdens DVD-media fabrikker...bare et spørsmål om tilbud og etterspørsel.

 

De viktigste produsentene av verbatim er TY, Mitsubishi, og CMC.

 

CMC platene suger som regel..... så Verbatim kan bety så mangt.....

 

 

for mer info, anbefalles forumet til CdFreaks

Lenke til kommentar

Jeg har 25stk TraxData DVD-R som funker ikke på min NEC ND-1300A. Jeg har flashet i følgende rekkefølge:

 

-1.08 hacket (herrie.org)

-1.09 org

-1.08 org

 

Og de platene funker ikke med alle de firmwarene. Rart siden jeg kjenner en med 1.08 original, med samma brenner og han brenner de platene uten problemer.

 

Det som skjer at det står i Nero "No disc inserted or drive is not ready" når du klikker på Nero Disc Info.

 

DVDInfoPro sier det samme.....rart spør du meg. Men brennern tar alle Verbatim plater....hmmm :thumbdown:

Lenke til kommentar

Ser at dere hakker ned på princo, nå har jeg i de siste månedene brente ut diverse princo plater, 4x princo, pårinbare, uten logo, med logo og datawrite red som var produsert av princo.

 

Tilsammens har jeg brent ca 300 plater på 3 forskjellige brennere, det er teac, asus og nec. Asus og teac er pioneer oem og asus har jeg oppgradert med pioneer nyeste hacket flash, nec 1300 er orginal og teac er orginal og jeg har ikke hatt noen feilbrenninger. Har brent både data, konsoll og video.

 

Eneste jeg har hatt trøbbel meed er datawrite red som jeg har hatt 100 % feilbrenning fordelt på disse 3 brenneren, så disse må en styre unna. (har vist kommet nye datawrite red som er produsert av noen andre, men jeg har så dårlig erfaringer med dem at jeg ikke kommer til å kjøpe dem igjen.)

 

Dette er mine erfaringer, men jeg ser at princo plater er det stor strid om og det har sikkert noe med hvilken batch/sending en får platene sine fra. Jeg har som sagt vært heldig.. Og håper det varer ettersom Princo koster i rundt 10 kroner platen.

 

Kvalitetsplater er det kanskje ikke men de er bra nok til mitt forbruk :), har også bestilt meg 100 verbatim fra en utenlandsk side som jeg håper kommer snart :))

Og der kostet dem 55 $ + 10$(frakt) for 100 stk , 4x. :)

 

RScue

Lenke til kommentar

Tenkte å komme med noen kommentarer siden jeg nå har fått litt erfaring med forskjellige plater på min NEC1300A.

 

Princo plater: Fungerer dårlig. Selv om det ser ut som en vellykket brenning er mye av platene uleselige mot slutten. Billige plater men er etter min mening ubrukelige for film ihvertfall. For data inntil 3 GB er de ok. Av en eller annen grunn virker det som platene også blir fort dårlige. Har lånt mye Princo plater som var ok etter brenning men som nå (3-6 måneder senere) har lesefeil. Min anbefaling er å styre unna.

 

Verbatim: krem-plater. Men dyre. Betalte 40 kr stk for mine første 10 hos Komplett. Billigere nå men fortsatt litt for dyre etter min smak. Men har du råd så er dette platene for film.

 

Datawrite Red Label: Veldig variabel kvalitet. Mine første 75 plater virket glimrende. Den neste batchen på 100 plater hadde jeg 28 feilbrenninger på 33 plater før jeg ga opp og begynte å krangle om å få bytte resten (noe jeg fikk). Jeg kommer til å styre unna disse for framtiden. Kvaliteten er vistnok mye knyttet til produksjonsserien. Mine første plater var 4X serie (ikke spin) og den siste var 4XH. I følge andre er 4XH serien veldig dårlig. Problemet er at du ikke kan se hvilken serie plater du har før du bryter forseglingen. Styr unna er mitt råd.

 

That's Write DVD+R 4x: Platene fungerer veldig bra. Har fortsatt ikke hatt noen feilbrenninger på 2 spindler. Ganske billige plater også. Anbefales for NEC1300A. Koster ca 350 kr pr 25-spindel.

 

Jeg har i anbefalingen tatt hensyn til test av platene etter brenning i mine Pioneer DV626 og DV464 spillere (stue-spillere).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

That's write DVD+R 4X i 25 spindel: RICOHJPNR01. Meget bra plater som produseres av ritek men med teknologi fra ricoh. Virker på 8X i Plextor PX-708A. trolig det beste kvalitet/pris forholdet jeg har sett på lenge, 13kr pr plate!

 

Er disse de samme som komplett selger ? med varenr : 121576

 

MVH mrgood

Lenke til kommentar

Ja. Jeg har også nesten gått igjennom to spindler med dem, har ikke vært borti en feilbrenning eller dårlig plate til nå (rent bortsett fra PEBCAK, og to Nero-lyver-ølbrikker [feil UDF-versjon]).

 

DVD-V-platene jeg har laget/brent er testet på tre stuespillere (Sony 725, Mustek V56s og Memorex whatever) og alle funket ypperlig.

Lenke til kommentar

Hei,bra og oppklarendre tråd!

Men jeg lurer på en ting. Har akkurat begynt å brenne dvd'er(Plextor PX-708A) og har brukt Verbatim DVD+R Printable 4x plater og det har oppstått feil på slutten av brenninga når jeg brenner filmer i Nero 5(og 6) D.v.s. Klarer ikke avslutte disc-at-once. osv. er dette tegn på dårlige plater? Platene er lagd i India. Har også prøvd Verbatim DVD+R 4x som ligger i spindel...disse synes jeg funka bedre..

Lenke til kommentar
Hei,bra og oppklarendre tråd!

Men jeg lurer på en ting. Har akkurat begynt å brenne dvd'er(Plextor PX-708A) og har brukt Verbatim DVD+R Printable 4x plater og det har oppstått feil på slutten av brenninga når jeg brenner filmer i Nero 5(og 6) D.v.s. Klarer ikke avslutte disc-at-once. osv. er dette tegn på dårlige plater? Platene er lagd i India. Har også prøvd Verbatim DVD+R 4x som ligger i spindel...disse synes jeg funka bedre..

Dette er en kombinasjon av plextor + nero problem, men er nå fikset:

 

Oppdater plextoren til firmware 1.04 og oppdater nero til versjon 6.3.0.2 (siste versjon) og problemet er vekk :)

 

Dette har ikke med platene å gjøre.

Lenke til kommentar

Har nettopp hørt fra en kompis at det er kommet en ny batch That's Write DVD+R plater som er veldig dårlige. Du kan se forskjell på de gamle og nye platene i og med at de game har en fiolett bakside. De nye har sølvfarget bakside og er i tillegg produsert av PRINCO!!!!!!! FY!!!!!!

 

Så har du problemer med nye That's Write DVD+R så kan dette være årsaken. Sjekk baksiden. Kompisen min fikk returnert sine plater til Komplett og byttet til Verbatim foreløpig.

 

Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor produsentene velger Princo foran Ricoh/Ritek? Det verste er ihvertfall at de ikke merker platene godt nok. Det burde vært ulovlig å selge DVD plater uten å angi produsent "kodeks".

 

Ille at man på sett og vis blir presset over på de dyreste alternativene pga slikt som dette.

Lenke til kommentar
Har nettopp hørt fra en kompis at det er kommet en ny batch That's Write DVD+R plater som er veldig dårlige. Du kan se forskjell på de gamle og nye platene i og med at de game har en fiolett bakside. De nye har sølvfarget bakside og er i tillegg produsert av PRINCO!!!!!!! FY!!!!!!

 

Så har du problemer med nye That's Write DVD+R så kan dette være årsaken. Sjekk baksiden. Kompisen min fikk returnert sine plater til Komplett og byttet til Verbatim foreløpig.

 

Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor produsentene velger Princo foran Ricoh/Ritek? Det verste er ihvertfall at de ikke merker platene godt nok. Det burde vært ulovlig å selge DVD plater uten å angi produsent "kodeks".

 

Ille at man på sett og vis blir presset over på de dyreste alternativene pga slikt som dette.

Bare for å rette opp en feil! Du snakker om DVD-R og ikke DVD+R!!!!!

 

Det er riktig at DVD-R gikk fra Lead data og over til PRINCO nylig.....dette har jeg allerede postet en tråd om.

 

PRINCO produserer IKKE DVD+R!!!! kun DVD-R.

Lenke til kommentar
Bare for å rette opp en feil! Du snakker om DVD-R og ikke DVD+R!!!!!

 

Det er riktig at DVD-R gikk fra Lead data og over til PRINCO nylig.....dette har jeg allerede postet en tråd om.

 

PRINCO produserer IKKE DVD+R!!!! kun DVD-R.

 

Javel? Kompisen min har en LiteOn DVD+R brenner og var 100% sikker på han hadde bestilt That's Write DVD+R plater. Det kan jo tenkes at han fikk feil plater, men i alle tilfelle...har du kjøpt That's Write DVD+R plater i det siste så sjekk undersiden. Er den sølvblank kan det være dårlige greier. De skal normalt være fiolett. Bare som et lite obs obs.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fikk min Plextor 708 i dag samt 100 stk Verbatim Datalife pluss 4x DVD+R kjøpt hos multicom. Så langt går alt strålende. Har brent ut ca 60 plater i dag på 8x uten en eneste feilbrenning :thumbs: . Selv om platene er laget i India duger de i massevis. (leste kritikk om dem en eller annen plass). :ermm:

 

 

Eneste jeg kan si er at det er varierende hvor lang tid den bruker på hver plate. Beste gikk på 7.22 og dårligste gikk på 9.30. Vanlighvis ligger de på 8min pluss/minus. Veldig fornøyd.

 

 

PS. har oppgradert firmware til 1.04 og bruker siste Nero.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...