Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Alternativer til kjøtt - frokost


walkinbalance

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har begynt å bli mer oppmerksom når det kommer til kosthold og kjøtt. Har ikke særlig problemer med å lage kjøttfrie retter til middag, men er litt verre med frokost og lunsj.

 

Synes det er veldig rart at det så og si bare "finnes" pålegg som inneholder kjøtt og animalsk protein. Når kjøtt verken er bra for helsa i større doser, dårlig i forhold til balansen på jorden, og setter et stort spørsmålstegn ved dyrenes vel, så burde det kanskje bli lagt bedre til rette for måltider uten kjøtt?

 

Hadde likt og sett vegetar-pålegg, men sånn det er i dag finner jeg ikke andre alternativer enn syltetøy og peanøttsmør av ferdiglaget mat. Er det noen med tips til hva jeg kan lage eller kombinere for å legge noe godt på brødskiva? Eventuelt linker til sider med gode forslag

 

Tåler ikke melk. Setter pris på alle forslag

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Egentlig er det veldig rart at du spør et slikt spørsmål. Hvem er det som spiser kjøtt til frokost? Er vegetarianer uansett, men jeg har aldri hørt at det har vært et problem å finne alternativ til kjøtt.

 

-Syltetøy

-Ost

-Majones og agurkskiver

-havregryn

-nugatti :D

-soya yougurt (smaker like godt som vanlig yougurt)

-smør og bananskiver

 

 

Man kan egentlig putte hva som helst på brødskiva som ikke er kjøtt.

Endret av JegErPåInternett765
Lenke til kommentar

Egentlig er det veldig rart at du spør et slikt spørsmål. Hvem er det som spiser kjøtt til frokost? Er vegetarianer uansett, men jeg har aldri hørt at det har vært et problem å finne alternativ til kjøtt.

 

-Syltetøy

-Ost

-Majones og agurkskiver

-havregryn

-nugatti :D

-soya yougurt (smaker like godt som vanlig yougurt)

-smør og bananskiver

 

 

Man kan egentlig putte hva som helst på brødskiva som ikke er kjøtt.

Uh, jeg synes ikke det er rart.. for å si det sånn. De fleste stapper jo i seg kjøtt til frokost, i form av kokt skinke, salami, bacon osv osv.. så ja, de fleste?

 

Dersom det ikke finnes noen solide erstatninger som funker over tid, så må jeg ha variasjon. Ost og egg tåler jeg ikke dessverre, og da sitter jeg bare igjen med kjedelige alternativer, for en som setter pris på god mat. Ja, det er subjektivt, men jeg synes alternativene er ganske stusselige og forjvlige.

 

Riktignok glad i mye grønt, men på brødskiva alene... Hrmph? Trenger tips til evt. sammensetninger som funker. Savner et vegetarprodukt som på en måte kan erstatte kokt skinke. Ikke smaksmessig, men til bruken. Soyayoghurt er greit å ha med, bare finne godt fyll

Endret av walkinbalance
Lenke til kommentar

Det er ikke riktig at kjøtt ikke er bra for helsa, det er en konstruert sannhet, men hva med egg til frokost?

Selv spiser jeg ikke frokost da jeg ikke er sulten før til lunsj.

 

 

Det er grunn til stor skepsis på det området, men samtidig kan det heller ikke bevises at kjøtt ikke er skadelig for helsa. Går jo frem og tilbake hele tiden, så da er det bedre å holde seg åpen og finne en mellomting så lenge, dersom en kun tenker på om det er skadelig for deg eller ikke. Må jo sies at mye tyder på at, og da spesielt behandlet kjøtt, særlig øker kreft og hjertefaren, uten at jeg orker å gå noe mer inn på det. Jeg vil uansett holde meg mest mulig unna kjøtt

 

Tåler ikke melk, og egg, som jeg glemte å skrive.. så den er kjip. Ellers går det bra med andre matvarer, selv om jeg blir dårlig av å spise for mye hvete/gluten også. Ikke sjekket meg for noe der, mest sannsynlig intoleranse.. en teori er at siden jeg har melkeallergi, så er oppbygningen av proteinet til gluten så lik melk at det kryssoverkobles somehow

Endret av walkinbalance
Lenke til kommentar

Det finnes ikke noe annet enn egg som kan erstatte kjøtt (ernæringsmessig).

 

melkeallergi

Du er allergisk mot casein? Ikke laktoseintolerant?

 

Melkeallergi, ja, tåler ikke proteinene i melk. Ganske uvanlig i voksen alder riktignok

 

Alt kan erstattes nærmest, heldigvis, men krever jo at en vet hva en må dekke først og fremst. Aldri vært frokostperson, men må jo få i meg noe mat på morgenen og til lunsj. Spiser nesten bare varm mat foruten salat, og da er mulighetene mange.. men du kan jo tenkte deg styret for å finne "kald" mat når en ikke tåler melk, egg og prøver å unngå mest mulig gluten og kjøtt. Det er en utfordring, pleier som regel å varme opp noe fra dagen før, men da må jeg konstant ha det planlagt..

Lenke til kommentar

Å ta en brødskive med 2 skiver syltynn salami til frokost kan vel knappest kalles å "stappe".

Mitt inntrykk er at mange helst vil ha noe søtt til frokost som syltetøy eller sjokoladepålegg.

Du burde skjønt hva jeg mente, fremfor å henge deg opp i ting som alle andre. Han spurte hvem som egentlig spiser kjøtt til frokost..og at det rart, faktisk, at jeg spurte om alternativer. Uavhengig av mengden, er kjøttpålegg fortsatt kjøtt. Ordet "stappe" brukte jeg for å fremme poenget, ikke noe å legge seg oppi.

 

Godt mulig at mange vil ha noe søtt til frokost, men ikke jeg.. ikke ofte i hvert fall. Savner alternativer og løsninger, grunnen til at jeg åpnet tråden.. noe jeg ikke finner rart

Lenke til kommentar

Kjøtt som "gir helsefare" er kvernet kjøtt med mye fett, nitritt, røykaroma, og servert med usunne ting som dressing, pølse/hamburger-brød og chips, og uten grønnsaker. Er det egentlig kjøttet som er problemet?

 

Du er nødt til å spise kjøtt eller ta tilskudd av B12. Du kan ikke erstatte det med paprika eller noe annet tull. Ingenting annet inneholder nok B12.

 

For øvrig finnes det jo soyaost. Ser ut som vanlige skiver, men smaker vondt.

Endret av Tåkelur
Lenke til kommentar

Du kan jo skjære opp paprika så det blir nesten som brødskiver og ha i smør og et pålegg du tåler.

Sunnere enn kornbaserte produkter og ganske godt.

 

Behandlet kjøtt er vel med pølsebrød, pommes frites og brus, derav helsefaren?

 

Ja, kanskje det :D Er det å finne et godt pålegg, da.. Korn med gluten spesielt, er nok ikke vennen min, dessverre, heller ikke andres skal mye ha det til.

 

Eller bearbeidet het det. Gjelder ikke kokt eller fryst kjøtt visstnok. Natriumnitritt er vel også utenom, selv om den muligens kan kobles til magekreft

 

"Bearbeidet» brukes om kjøtt som er saltet, røkt eller behandlet på en annen måte for å forlenge holdbarheten. Eksempler er røkt skinke, bacon, salami, røkte pølser, og det meste av kjøttdeig og farseprodukter som er på markedet."

Endret av walkinbalance
Lenke til kommentar

Kjøtt som "gir helsefare" er kvernet kjøtt med mye fett, nitritt, røykaroma, og servert med usunne ting som dressing, pølse/hamburger-brød og chips, og uten grønnsaker. Er det egentlig kjøttet som er problemet?

 

Du er nødt til å spise kjøtt eller ta tilskudd av B12. Du kan ikke erstatte det med paprika eller noe annet tull. Ingenting annet inneholder nok B12.

 

For øvrig finnes det jo soyaost. Ser ut som vanlige skiver, men smaker vondt.

 

Er nok en kombinasjon, men mye tyder på at spesielt bearbeidet kjøtt er en versting.

 

Ikke av mat kanskje, men som du selv sa, tilskudd. Må uansett ta kalsiumtilskudd fra før, så ikke det største problemet å få gjort da. Er fortsatt kjøtteter per dags dato, men med måte

 

Hadde alle bare spist mindre kjøtt. Spise det med måte fremfor å ha kjøtt til alt til enhver tid, så kunne en lettere ha unnet seg kjøtt iblant også. Balansen er totalt ødelagt. Kjøttindustrien fremover møter motgang etter det store "behovet" internasjonalt, og stadig mindre dyrefor tilgjengelig. Hvert dyr skal jo tross alt ha grådig mye å spise, som tar opp etterlengtet dyrkbar mark - som i tillegg blir uforutsigbar om klimaet fcker seg opp..

 

Det er ikke mye positivt med kjøtt foruten smaken, for å si det på den måten

Lenke til kommentar

Joda, men i de studiene som viser at bearbeidet kjøtt er helsefarlig tar de med alt det andre skrotet folk spiser til.

Saltet kjøtt f.eks er ikke farlig, men man kan kanskje vise litt forsiktighet med tilsatt nitritt.

 

Lurer på hvordan peanøttsmør ville funke i paprika forresten.

 

Hvem vet, er i hvert fall lei av å få ulike beskjeder av forskere som sjeldent faktisk kommer med noe. Saltet kjøtt har i hvert fall den risken at det nettopp inneholder en del salt, som øker blodtrykket (som salt generelt gjør) - sliter ut hjertet raskere. Det er i hvert fall hva de sier er fakta, da. Jeg skjønte imidlertid ikke om nitritt var utenom og en egen trusselgruppe i seg selv? Nitritt er det i nærmest alt. Går koteletter, biff osv. som er forpakket under bearbeidet etter hva de mener?

 

Du har nok helt rett når det kommer til det andre de vanligvis spiser til. Med mye grønt kunne det blitt balansert ut, ikke drikker de rent vann heller de i en ond sirkel. Er i hvert fall en kjent faktor at i forsøk så tar de det på overflaten fremfor å se det større bildet, noe som er helt ufattelig tragisk.

 

Smaker nok bedre enn rå paprika :p Liker min paprika varmebehandlet :D eller funker med rå på ost.. :(

Endret av walkinbalance
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...