Gå til innhold

[Løst] leietaker og depositum


fantw

Anbefalte innlegg

1/1/2015 får jeg ny leietaker, hun har allerede betalt forskudd på husleie for januar, men fordi hun fremdeles bor i leiligheten hun skal flytte fra 31/12, depositumet er sperret hos tidligere utleier. Hva gjør jeg? Skal jeg være grei og la henne flytte inn uten at depositumet er i orden? Hva kan gå galt i slik scenario?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg antar at det står i kontrakten at du skal ha et depositum. Siden depositumet er en rettighet du har står du fritt til å ensidig bestemme når depositumsbeløpet skal stå på konto, med den begrensning at du er bundet av hva du har sagt før.

 

 

Det som kan gå galt i dette scenariet er at det ikke finnes noe depositum i det tidligere leieforholdet, at depositumskontoen ikke er en "ordentlig" depositumskonto (men utleiers private), eller at hun ikke bruker beløpet til å dekke depositum i ditt leieforhold. Da står du uten depositum, men hun er da i mislighold og kan sies opp. Risikoen din er dermed leie for oppsigelsestiden, og eventuelle skader.

 

Når et leieforhold er avviklet vil depositumskontoen kunne avvikles i løpet av seks til åtte uker, avhengig av saksbehandlingstid hos banken (og forutsatt at det brukes en skikkelig depositumskonto). Loven gir utleier krav på fem ukers frist for å reise søksmål hvis han mener å ha krav mot leietaker som skal dekkes av depositumet, se husleieloven § 3-5 fjerde til sjette ledd.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

I praksis er det ikke verre enn at leietaker tar opp et kortsiktig lån for å kunne sette inn depositum for din leilighet og innfrir lånet når hun får ut depositumet fra forrige leilighet. Lånerenter og gebyr for noen uker er ikke all verden, men prinsippielt riktig og viktig for din sikkerhet. Dette er hennes problem, men du må gjerne være grei utleier å bistå henne i å finne en gunstig låneordning.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...