Gå til innhold

[Løst] Er PSUen døden nær?


Anbefalte innlegg

Har hatt en Chieftec Super Series 650W strømforsyning i nesten fem år nå, og den har vært både problemfri og musestille utenom de to siste ukene. Først kom det sporadiske varsler om at 3.3v-linja var faretruende lav (2,690v), så måtte det to forsøk til for å starte opp systemet, så tre forsøk, så fire. (Maskinen går i lås like etter at Windows-logoen dukker opp.) Det virker nesten som om PSUen må varme seg opp et minutt eller to før den klarer å levere nok strøm til kjøre. Å dra ut alt som finnes av USB-enheter og klokke ned til 3.2GHz igjen har ikke hatt den minste virkning.

 

Jeg har tatt den ut av PCen, koblet PWR_ON pinnen på ATX-kontakten til jord og testet de forskjellige linjene med multimeter, og da ser alt ut til å være i skjønneste orden. Men jeg har forsåvidt sett før at en PSU som tester 100% på denne måten likevel ikke funker når den monteres i en PC.

 

Har nå tatt strømforsyningen fra stue-PCen (en Corsair TX750) og satt i "hoved"-PCen, og da starter den som et skudd igjen og 3.3v-linja holder seg på 3.248v eller over.

 

Høres dette ut som en strømforsyning som banker på døra til silikonhimmelen (mirakuløst nok en drøy uke før reklamasjonsfristen går ut) eller har noen vært borti andre årsaker til slike problemer?

 

Specs:

Asus P8Z77-V LE Plus HK

Intel i5-3570K CPU
2x4GB Corsair Vengeance PC3-12800 RAM
MSI Gaming 4GB PhysX GTX 970 GPU
Kingston HyperX 3K 120GB SATA 3.0 SSD

1 stk. SATA DVD-R/W

4 stk. SATA HDD

 

650W skulle nå være nok til å dra dette uten større problemer, selv om den er noen år gammel...

Endret av Olethros
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis kondensatorene har begynt å lekke eller tørke ut kan du få problemer ved belastning. Dermed kan du måle helt fine verdier ubelastet men få problemer når PSU-en faktisk må levere strøm. Hvis du kommer til så prøv å mål spenningene mens PCen er på. Det skal være mulig å måle fra baksiden av strømpluggen når den er koblet til HK.

 

Min forrige PSU varte også ca. 5 år. Men den "eksploderte". :p

Lenke til kommentar

PSUen bytter du med en gang!!!!!!

 

Det er noe faenskap som har tatt livet av komponenter til flere her på forumet, å du får ikke igjen noe penger på disse komponentene!!!

Ikke noe poeng å bytte PSU hvis feilen var en dårlig forlengelseskabel. Da får han bare samme problemet med neste PSU også. (Hvis han fortsetter å bruke kabelen).

Lenke til kommentar

Har satt Chieftecen tilbake i kabinettet, og uten forlengelseskabelen virker alt upåklagelig igjen. Får 12.000, 5.040 og 3.312 volt. Så er det vel bare å leve med å ha en svær svart ATX-kabel midt i luftstrømmen der inne.

 

Merkelig at en enkel kabel kan svikte gradvis som i dette tilfellet. Skulle tro jeg ville få spenningstap med én gang jeg satte den i, men den begynte jo ikke å lage krøll før den hadde vært i bruk noen uker.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tja. Etter 4 år kan det være på tide med ny strømforsyning MEN det er ingenting som tyder på at du MÅ skifte strømforsyning med en gang. Jeg har kjørt Chieftec i en periode i min egen maskin, og har hatt ingen problem. Men, om flere har hatt alvorlige feil og mangler med de samme enhetene må jeg vike meg for resten.

Kan anbefale en Cooler Master V650S, gode PSUer med 80 Plus Gold rating, modulære kabler og brukbart design. Har en del modeller (450, 550, 650) her hjemme, og de har kjørt knakende godt. Om ikke er Seasonic, Corsair (ikke CX!) og Fractal gode valg.

Lenke til kommentar

Greit å påpeke at har man først en Strømforsyning som duger og som med jevne mellomrom takler fint stresstesting uten at systemet går i blåskjerm så kan man gi den litt mer levetid...

 

En god strømforsyning kan trolig vare opp til 10 - 15 år , er stadig vekk innom svigerinna mi og vedlikeholder pcen som ble bygd i 2003 og den strømforsyningen der holder fortsatt bra (må nesten huske på å skrive ned hvilken modell det er neste gang) , andre komponenter har dog tatt kvelden som hk , harddisker og skjermkort og har blitt byttet ut med oppdaterte utgaver.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

VS serien til Cooler Master er desverre ikke å anbefale, men V serien kan anbefales sterkt!

 

Er to vidt forskjellige fabrikkanter på disse to seriene her, der VS er noe billig greier og V serien er Seasonic :)

 

 

Kan også referere til Strømforsyningssiden jeg har laget viss man er i tvil :)

 

Du finner den >>>>>HER<<<<<

 

VS-serien (merkelig nok er det bare merket V- på siden av enheten) er produsert av Enhance, en veldig kapabel OEM som Cooler Master før har brukt og igjen velger å bruke. Disse scorer bra i tester. Hadde jeg hatt valget hadde jeg valgt Seasonic ja, men når tilbudet var der, tok jeg det.

 

Har ikke sett noe negativt om dem på internett, så vil vite hvor du har informasjonen din fra? Personlig erfaring? I så fall er det nytt for meg.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Personlig hører jeg mye heller på jonnyGURUs PSU tester enn på en random forumbruker. Han likte CoolerMaster VS ganske så godt og det samme gjorde mange andre kompetente testere, blant annet HardOCP og TechPowerUp som blir anbefalt i tråden det linkes til.

 

Det finnes en lang rekke gode produsenter av strømforsyninger, man behøver slett ikke begrense seg til Seasonic selv om de utvilsomt er blant de aller beste. Når en PSU er av laber kvalitet har det mere å gjjøre med den som har bestilt den, enn med produsenten. Det er tross alt merkene (altså CoolerMaster, Corsair, EVGA, etc) som forteller en gitt OEM hva de vil ha og til hvilken pris de vil ha det og det er dette som først og fremst bestemmer hvilken kvalitet som produseres.

 

Channel Well, Sirtec, Great Wall, Lite On, Super Flower, etc, etc, etc er alle fullt ut i stand til å produsere strømforsyninger av topp kvalitet, men det de faktisk produserer er selvsagt det de får betalt for å produsere - og for de fleste betyr det alt fra billig dritt til passe kompetente mid-range produkter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du har 3 gode fabrikkanter som lager gode PSUer.

Seasonic, Super Flower og Enermax!

 

Ja, har tru på at de andre også KAN lage gode PSUer, men dem gjør det IKKE.

Noen av dem lager gode mid-range PSUer som kommer godt ut.

Men uansett, så er det IKKE psu siden du skal spare på når du bygger deg PC, da dette er den viktigste komponenten du har i et PC bygg.

Husk det at en dårlig PSU kan ta med seg resten av PCen din, da er det tryggere å gå for en som kun tar livet av seg selv viss det skjer noe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...