Gå til innhold

Hvorfor er det så mye bullshit videor i spill? Hva mener du, hot or not?


Anbefalte innlegg

 

Okey, for å rette mine egen ord.

Jeg har også fullført spillet, men det har null replayability. Siden det å se igjennom alle cutscens enda en gang til er zzzzzzz

 

Nja, dersom en spiller det et par år etter første playthrough så tror jeg nok du vil være uenig idet. Det er akkurat som å se en god film; en ser den ikke om og om igjen før etter en god stund.

 

Joa, men det var hvertfall min mening om cutscens og fikk en følelse av at kanskje TS var like meg på det området.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Første jeg vil gjøre når jeg får et spill er å bare starte å kjøre bil

Er faktisk ikke så lenge siden det var helt utenkelig med historie i bilspill. I dag er det helt utenkelig med bilspill uten historie. WTF? Seneste faenskapen heter The Crew. Ikke nok er det pakken på en historie der, men det er nøyaktig samme historie som i stort sett alt annet av bilspill. Ulovlig gatekjøring, hevn, pen dame som hjelper deg i starten, du må kjøre noen løp før du får lov til å kjøpe egen bil osv. Er nok første gang jeg har hoppet over alt av historier, inkludert introen. Alt av "story missions" er jo det samme uansett: Vinn løpet, time trial (lever en bil i tide osv) og sånt tull. Er jo det vi har gjort siden tidlig 80-tall, bare at nå er det en "historie" her som gir oss grunn til dette.

 

Ellers har vi jo Metal Gear Solid. Elsket det første, men etter det har filmsnuttene bare blitt lengre og lengre, og historien kjedeligere og kjedeligere. I MGS7 blir det vel en to-timers cutscene, fem minutter quick time events og to timer cutscene. :p

Lenke til kommentar

Noe av poenget med spill er at historien og dialogen fortelles som en del av spillet, ikke i introer og cutscenes. Dette er selvfølgelig MYE vanskeligere å få til - og sikkert enda vanskeligere å få til for folk som er profesjonelle filmforfattere og ikke er vant til å tenke "branching" av dialog/historie. Dermed ender det med sånt tull.

Lenke til kommentar

Hmm, synes egentlig litt synd på folk som ikke er opptatt av historien i spill. Så lenge mellomsekvensene og introvideoene kjenner sin besøkelsestid, dvs. de kan hoppes over og de er ikke på samme lengde som The Battle of Helms Deep, så er de for meg en vesentlig del av spillet; sitter man og venter på å "komme til der man kan skyte folk" så er man enten ikke moden for spillet, eller så er historien rett og slett dårlig. Hvis historien er en dårlig, papirtynn trenering av spillets egentlige innhold, litt som plottet i en pornofilm, blir jeg også utålmodig. Et spill trenger jo ikke på død og liv en historie for å underholde. Og cutscenes som man ikke kan hoppe over er selvfølgelig noe faenskap, plassert der av utviklere som umulig kan ha testet sine egne spill særlig godt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Heisann.

 

Hva er tingen med at det legges inn lange introvideor, video mellom vært oppdrag osv i spill??

Første jeg vil gjøre når jeg får et spill er å bare starte å kjøre bil eller skyte fiender. Men jeg må tvinge meg gjennom minutterlange videoer fordi det kanskje er noe viktig jeg må få med meg. Og det værste er når du er nødt å lære deg hva alle knapper er til før du kan gjøre noe fornuftig i spill.

 

Spilte nylig Halo Reach, makan til bullshit filmsnutter de hadde. Måtte hoppe over alt fordi det var så kjedelig.

1. Det har ikke alltid vært sånn.

2. Og da trenger det altså heller ikke være sånn.

 

I gamle dager var dialog i spill enten kortfattet eller så var det faktisk en dialog der spilleren deltok ved å velge alternativer.

 

Så hvorfor, spør du.

 

Dette skyldes at på et tidspunkt bestemte spillstudiene seg for at de ville ha bedre dialog. Og dermed hyret de inn profesjonelle manusforfattere fra filmbransjen. Du skjønner hvor dette bærer: i film er dialogen mellom deltagerene i filmen, og slik misforstod filmmanusforfatterene spillmediet og begynte å skrive "dialog" mellom karakterene i spillet. Det de skulle ha gjort var å forbedre dialogen mellom spilleren og karakterene inne i spillet.

 

Her hadde du flere ting å velge mellom, og det spilte faktisk en rolle hva du valgte:

Insult_Swordfighting.png

Ble vel et parodibilde, men jeg gidder ikke finne det umanipulerte.

 

Her har du det!

 

Vi ble utfordret på en helt annen måte i spill i gamle dager. Noe som gjorde spill spennende og utfordrende for hjernen.

 

Fins det spill som lages på gamlemåten idag?

 

Du har jo Thimbleweed Park som er på Kickstarter nå som visstnok er et old school 2d Adventure spill i samme gate som Escape From Monkey Island og Maniac Mansion og blir til og med laget av blant andre Ron Gilbert og Gary Winnick som lagde Maniac Mansion. Har selv donert 20 $.

 

https://www.kickstarter.com/projects/thimbleweedpark/thimbleweed-park-a-new-classic-point-and-click-adv?ref=nav_search

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...