Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Anbefalte innlegg

Jeg har vært sammen med en jente i ett år nå. Helt fra starten har hun vært bekymret for at vi ikke har nok å snakke om og at vi ikke har nok dype samtaler. Selv har jeg alltid vært en ganske stille type, så jeg føler mye av det er min feil. I det siste har det vært så ille at hun vurderer å gjøre det slutt med meg, noe jeg selvfølgelig ikke har lyst til fordi jeg har det veldig bra med henne. Hun er fortsatt glad i meg og vil at vi skal fungere, men hun savner de dype samtalene så mye at hun er usikker.



Derfor lurer jeg på om det er noen der ute som har noen som helst tips til hvordan jeg kan redde forholdet? Hvordan man fører en dyp samtale, og hva man bør snakke om?



Er takknemmelig for alle svar!


Endret av Tvillingsjel
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Snakk med henne om hva du har gjort i dag. Hva du vil gjøre i morgen og om et år. Og om 5 år. Snakk om hva du føler for henne. Hva du føler om jobb, skole, pensjon, skatten, krig og fred. Hobbyer, fritid, musikk og filmer.

Vet hva du mener, det er ofte stor forskjell på jenters og gutters behov for prating.

Lenke til kommentar

Hm, interessant dilemma. Dere prater vel ellers vanlig om hva som helst? Må si meg enig at det er viktig å ha samtale-kvelder iblant. Uten god og åpen kommunikasjon kan man ikke ha noe godt forhold.

 

Kom jo selvsagt mange tips mens jeg holdt på å skrive. Utover det har jeg ikke noe bedre forslag enn å utforske interessene deres, hvilke temaer dere tenker dypt om. Alle har jo noen store spørsmål i seg som de grubler ofte om.

 

Nå for tiden skjer det masse rundt omkring i verden, så å holde dere oppdatert på verdensnyhetene og forveksle meninger kan jo også være en start.

Lenke til kommentar

Det er jo det som er ambivalensen. De fleste vil jo at det skal være dypt og meningsfylt, men ikke for dypt. Folk kommer i alle mulige utgaver fra supergrunne og overfladiske til folk som har en dybde som rett og slett er magisk.

 

Jeg tror dybden ofte handler om nødvendig speiling som skal komplettere en person. For mange er dette et skummelt territorie, så det kan nok være at dette er mer velegnet for noen andre å ta seg av, men du kan jo prøve det selv også. Det å komme i dybden på seg selv med slike samtaler kan være utviklende for deg også og ikke minst styrkende for forholdet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enten så har du det eller så har du det ikke, du kan ikke tvinge dype og reflekterte samtaler, det er noe du har evnen til å gjøre eller ikke utifra hvem du er som person. En såkalt "simpleton" vil ikke kunne ha disse samtalene.... hun ønsker seg en person med dypere kunnskap og refleksjonsevne og vilje enn du har tydeligvis.

Endret av Henrik2k
Lenke til kommentar

Jeg er av samme kaliberet som TS og her nå snart på mitt 3 år i et forhold med ei som har mye på hjertet og ofte deler.

 

Det har vært perioder hvor dette har vært et problem (stort sett kombinert med andre ting i og utenfor forholdet vårt) Men vi har god kommunikasjon ellers og et veldig flott og trygt forhold, så det blir en bagatell i helheten :)

Lenke til kommentar

Jeg har i det siste fått en større interesse for filosofiske og etiske spørsmål, som jeg antar kan regnes som dype. Så sånne ting kan helt klart endre seg. En grei måte å komme inn på sånne temaer syns jeg kan være sånn som disse.

 

Men det kan uansett bli litt kunstig. Hva legger du egentlig i 'dype' samtaler?

 

IDigYouDig.jpg

Lenke til kommentar

Det spørs litt hva man mener med "dype" samtaler. Hun mener vel ikke filosofiske spørsmål som "Hvor kommer verden fra?"

Kanskje hun heller vil at du skal åpne deg opp om vanskelige ting du har gått gjennom i livet? Snakke om hvordan du følte deg da. Fortelle henne noe du aldri har fortalt noen andre, slik at hun føler seg spesiell? Dele dine innerste tanker, bekymringer og drømmer du har for fremtiden, ikke bare fortelle fun facts.

Men jeg tror ikke det bare er din feil, hvis du ikke får det til. Hun må jo også få deg til å føle deg trygg nok til at du ønsker å åpne deg opp mer. Kanskje det er noe med kjemien mellom dere. Er jo litt rart å tvinge fram dype samtaler dersom de ikke kommer naturlig.

Endret av NothingEverLost
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...