Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Kjøpt nytt hus.. Selger tar med alt.. Hjelp!


Anbefalte innlegg

Hei!

Kjøpt meg nytt stort hus som jeg overtar på onsdag.

Var ute og fikk tilgang for å måle opp litt til å planlegge kjøkken.

De har omtrent fjernet alt som kan fjernes. Husker ikke hvor det stod fastmonterte ovner og slikt men det finnes ikke annet enn enn peis i første etasje og peis i utleieleiligheten i kjelleren.

Ikke en eneste oppvarmingsskilde i 2e etasje.

 

I tillegg har de skrudd ned fastmonterte vegglamper slik at nå så står det bare ledninger ut av veggene..

Tror det finnes 2 gamle stygge lamper i taket på hele huset på 260m2 som de ikke tar med seg.

De har også tatt med seg postkassa (!?) og den skal ifølge løsørelista følge med.

Det finnes heller ikke noen form for brannslukkerutstyr (tok vel med seg det også) og det er vel strengt tatt påbudt.

 

Så hva skal jeg kreve her?

Nekter å godta at alt mangler.

Tross alt snakk om et hus til 4 millioner dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjenner til lista jeg men husker ikke hva som var av ovner på visning.

Likevel spesielt at det ikke finnes en eneste form for oppvarming.. Er det greit liksom?

ei heller nesten lys i huset i det hele tatt. Er jo direkte brannfarlig når ledninger bare henger ut av veggene etter at de har fjernet lamper

Lenke til kommentar

Er vel greit å ta kontakt med megler?

Sjekk hvor det har vært montert panelovner(ser det på skruehull under vinduer gjerne), klag på postkasse og brannslokkeutstyr. Lamper er jeg usikker på da krokhengte lamper og vegglamper kan tas med. Om det bare er slike så kan jo selger ta med alt...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Aner ikke. Det står spesifikt at vegghengte lamper ikke er med, ingenting om festemåte eller strøm. Jeg tolker det som at man står fritt til å ta med alt av lamper lamper på veggen og tak med mindre det er " kupler, lysstoffarmatur, fastmonterte “spotlights”, oppheng og skinner med spotlights samt utelys og hagebelysning."

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ta kontakt med megler, det er klart at en del bør følge med. Det finnes en juridisk del her, og en skjønnsmessig del.

 

Jeg ville vært forståelsesfull for at nye eiere kanskje tok med seg oldemors lysekrone, men det er veldig rart å ta med "alt". Dersom eierne vil ha dette, kan dere kanskje komme til engihet om en kompensasjon, så får du kjøpe nytt. Uansett, listen over "fast inventar" dekker jo fastmonterte ovner og lyspunkter etter hva jeg husker, og skal dermed være med. Brannslukkingsapparater er ikke med, tror jeg, men røykvarslere er med. Tror det var en sak om det en gang, at ulempen var av betydelig art når forrige eier fjernet fastmontert(skrudd fast) utstyr som var vanskelig å erstatte. Eksempelvis lamper og sånt som er skrudd i vegg eller tak, som da lager merker, som besparer forrige eier for 100 kr, mens ny eier kanskje må tapensere hele rommet på nytt.

Lenke til kommentar

Brannslukningsutstyr skal følge med der dette er påbudt, og det er påbudt i dette landet med hvertfall 1 stk 6kg pulverapparat eller brannslange som rekker i hele huset.

Det fortalte brannvesenet meg i går.

 

Det var en del lysekroner i dette huset som de tok med seg men her har de fjernet absolutt alt som kan fjernes i hele huset.. Mest av alt ble jeg overraska over at de tok postkassa..

Bryr meg ikke særlig om hele postkassa i den forstand men fakta er jo det at huset ikke er innflytningsklart på overtakelsesdato da det ikke finnes en eneste varmekilde eller lys i huset.

Når megleren min forteller at huset skal være tilstrekkelig belyst så må jo da selger bekoste nye lamper da isåfall.?

Lenke til kommentar

Svaret jeg fikk av min megler (ikke selgeren sin).

 

Det skulle stått en setning som var slik: «Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.»

 

Dersom den ikke står så har de egentlig et krav på seg til å sette opp ovner i alle rom.

 

Dette står ingen plass, verken i trykt prospekt eller i nettannonsa så noen kommer til å få en fiiiin regning

  • Liker 1
Lenke til kommentar

TS. Slikt er ofte et diskusjonstema, hvis det ikke er utarbeidet en god og spesifikk inventar- og løsøreliste. Har du det, så følg lista.

 

Hvis ikke, glem slikt du har nevnt og kjøp nytt. Noe av det de har tatt er trolig noen år gammelt likevel. Og det er jo ikke store verdier, det er snakk om.

 

Et springende punkt er ofte, hva er "fastmontert"! Kanskje enklet med fastmontert innredning som skaper, benker o,l. Men veggovner, betraktes som fastmontert hvis el-ledninger er koblet direkte til ovnen og ikke via støbsel/stikk kontakt. Sistnevnte er ikke å betrakte som fastmontert. Samme gjelder lamper på vegg/tak. Er de tilkoblet via støbsel/stikk kontakt også slikt som "sukkerbit" kobling, er det ikke fastmontert. Noe mer kinkig kan det være med eks. en oppvaskmaskin. Jeg mener den tillhører huset hvis den er innebygd i innredningen (tilpasset huset), ellers ikke. Og dette til tross for enkel tilkobling strøm/vann.

 

Videre mener jeg at en fastmontert brannslange skal følge med huset, men ikke "løse" gjenstander som brannslukkings apparater. Selv om de er hengt opp på en "krok"/holder på veggen. Postkasse - tja.... Var den montert på husveggen? Eller er det noe å bråke om? Du får ny fra 200 kr og oppover.

 

 

Dette er slik jeg har forstått loven og hva som har vært vanlig praksis, de siste 30 - 50 år er.

Lenke til kommentar

Hvordan gikk det med overtakelsen? Ble dere enige?

Kanskje du kan se gjennom bilder i prospektet for å se om det var fastmontert (panel)ovn i rommene?

 

Angående vegglamper ville i alle fall jeg ansett de som fastmonterte dersom man måtte fram med skrutrekkeren for å koble fra kabelen. En lampe med lampettledning, bryter på ledningen og støpsel ville jeg tatt med meg, men dersom den har skjult anlegg eller på andre måter montert med skrudde koblinger ville jeg latt den henge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...