Gå til innhold

Egenmelding etter sykemelding (seks dager)?


pin78

Anbefalte innlegg

Har vært plaget noen uker med feber og sår hals/hovne mandler, men likevel vært på jobb. Torsdag kveld for ei og ei halv uke siden ble jeg plutselig verre, med slapphet, hodesmerter og voldsomt mye nysing og hosting. Fikk så en time fredagen midt i arbeidstida, men var såpass lusen at jeg ikke dro på jobb på morgenen. Fikk ikke tatt mono-test da, men fikk ny time onsdag i forrige uke og da tok jeg testen. Hadde ikke vært på jobb mandag-onsdag, og legen mente pga. forstørret lever at jeg ikke skulle på jobb resten av uka heller (og han skrev ut sykemeldingen fra fredagen i forrige uke). Så altså har vært borte i seks dager med sykemelding, men er fortsatt ikke i form.

Har heller ikke levert sykemeldingen enda da sjefen var borte og jeg fikk beskjed om at det ikke hastet, men tviler på at jeg kommer meg på jobb i morgen.

Har jeg i det hele tatt lov å skrive egenmelding i morgen, eller blir jeg nødt å få tak i ny sykemelding eller jobbe inn vakta? Har ikke fått svar på om jeg har mono, men virket mer sannsynlig enn ikke i følge legen.. Jeg er lærling i helsefag og har ikke vært ansatt i fullt to måneder enda.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Man skal ikke ha lov til å skrive egenmelding etter sykemelding, nei. Vet ikke hva slags bedrift du jobber i, men det virker ikke som de er så strenge, der jeg jobber MÅ man levere sykemelding helst dagen etter ellers er det ugyldig fravær, med mindre du er fullstendig ukapabel.

Det skal jo sendes inn til NAV og prosesseres der så de får sykepenger for å ha deg i jobb mens du er borte.

 

Å føle seg litt tufs en mandag morgen er ikke egenmeldingsgrunn heller, selv om det misbrukes.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...