Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

2 takt eller 4 takt?


Tullballj

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

2takt motorer har mindre levetid, bråker mer, må mikse olje med bensin og de kan feile litt for fort.

Hvis du kan noe om motorer, så er en 2takt kult å ha- den lager dobbelt styrke som en 4takt motor i samme størrelse og cm3.

 

4takt er nyere, bråker mindre, mindre vedlikehold, mindre forbruk og lettere å jobbe med.

 

:)

Lenke til kommentar

Det er år og dag siden man måtte mixe olje og bensin selv. Automatisk oljepumpe har man hatt siden 80-tallet, om ikke tidligere. Eneste man må huske på er å fylle olje når det lyser en oljelampe i dashen.

 

Totaktere er også lettere å skru på siden man ikke har kamaksel, ventiler, ventilløftere, registerkjede og alt det der. Man trenger heller aldri å justere ventiler (siden den ikke har noen) og man bytter aldri oljefilter siden den ikke har dette heller. Hvor lang levetid en totakter har kommer helt an på kvaliteten på mopeden. Gode merker holder omtrent i det uendelige mens dårlige (veldig mange nye) tåler nesten ingenting.

 

Og det er ikke bare motor som kan gå galt på mopeder. :p

 

Firetaktere går mye stillere og bruker mindre bensin. De forurenser også mindre for de som er opptatt av sånnt. Nye 4T Honda-scootere bruker i teorien ca. 0,18l/mil.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Snakket med en Vespaforhandler om dette. Han hadde sluttet å ta inn 4-takt i 50cc, på grunn av feil og reperasjoner. Der var det 2-takt for alle penga. De er lette å skru på, og man kan fjerne hjelmrommet for tilgang til motoren.

Lenke til kommentar

Nå har jeg aldri kjørt en 2t moped før. Jeg har bare testet en 4t lettsykkel på lukket område. Det jeg merket med 4t motoren i forhold til 2t motoren var at den var seigere. Den hadde ikke så mye futt opp i registeret som en 2t men var seigere og sterkere på bånn. Kan vel ikke direkte sammenligne en 2t og en 4t med ulike slagvolum, men er det også slik at en 4t motor på moped er seigere enn en 2t motor men ikke gir så mye sprut som en 2t?

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...