Gå til innhold

Hvor skarp er sigma 50 mm art


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er vanskelig å være uenig i det! Jeg tror likevel jeg kommer til å styre unna 50 Art, og jeg vurderer å bytte ut min 35Art med Canon 35 f/2 is - pga størrelse og vekt. I forhold til fastoptikk, så ønsker jeg veldig gjerne å nyte fordelen av mindre og lettere objektiver. 50Art veier jo mer enn normalzoomene i Canons L-serie..

Lenke til kommentar

Sigma 50 Art er det beste/nest beste objektivet i sin klasse sammen med Zeiss Otus. Otus n er vel hakket bedre totalt men begge er minimalt bedre/dårligere avhengig av hva man måler osv samt at Otus n har ikke autofokus.

 

Canon og Nikon har ingen 50-60mm objektiver som matcher disse 2, Sigma sitt er skarpere enn de nevnte blendet ned, selv når 50 Art er på full åpning og det er rått.

 

Tipper det sitter noen ingeniører og klør seg i ræva i Japan med mindre de følger japanske tradisjoner og har tatt selvmord allerede. I det minste har Canon og Nikon nå fått en konkurrent som ikke bare slår de optiske men som også er rimeligere enn flere av konkurrentene sine alternativer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja , man vil jo helt ha det aller skarpeste objektivet og bruker disse sammenligningsverktøyene for å myse på forskjellene.

Ikke tvil om at Sigma har fått det til med sin Art serie, imponerende så lenge man glemmer størrelsen.

 

Men jeg mener virkelig at man bør ta flere ting enn skarphet med i betraktningen her mellom disse som det vises til i denne tråden.

 

Jeg vil påstå forskjellene er meget små og jeg tviler på noen ville kunne plukke ut hvilke bilder som var tatt med hvilket objektiv.

Men igjen så synes jeg det er virkelig kjekt at konkurransen skjerpes og nye objektiver kommer ut på løpende bånd.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om du velger Sigma, Nikon, Tamron eller Noeannet med samme blenderåpning, betyr ingenting i forhold til om et bilde blir bra eller ikke. Alle objektiver tegner litt ulikt, du må selv finne ut av hva du liker best. For det er ingen som ser den forskjellen på sluttresultatet.

 

Et fotografi består av lys, subjekt, komposisjon og ide. Selve objektivet utgjør bare en liten del av den totalen. I den sammenheng er alle objektiver stort sett mer enn gode nok for de aller fleste av oss...:-)

 

Det er nok verre med det som er bak kamera...

Lenke til kommentar

Steike, er det bare mine øyne eller hva....?

 

Ingen tvil om at Sigmaen er bra, men det er også et stort objektiv og som Larsskv1981 også skriver er det sammenligning på tvers av system og det blir aldri helt sammenlignbart.

 

Simaen får vel heller ikke topp karakterer for bokeh, så skarphet er ikke det eneste kriteriet du bør se på.

Lenke til kommentar

Til mitt Canon 6D har jeg Canon 50mm f/1.4, og Zeiss 50 mm f/2. Førstnevnte kvir jeg meg for å bruke på blendere større enn f/2.8. Fra f/2.8 og mindre er den rimelig god, men aldri strålende. De gangene jeg bruker Zeissen ender jeg ofte opp med brede glis når jeg ser resultatet, selv på f/2. Det er en klarhet og kontrast i bildet, sammen med en veldig fin bokeh, som gjør at bildene "popper" på en måte som setter andre objektiver i skyggen. Det er skarpt, men det er ikke det som er grunnen til at det objektivet er blitt en favoritt hos meg. Dog må nevnes, at denne "effekten" av en eller annen grunn forbeholdt situasjoner der motivet er innenfor en avstand på ca 2-3 meter. På lengre avstander blir bildene mer som på andre objektiver.

 

Jeg skal ikke påstå at Zeiss 50mm f/2 totalt sett er bedre enn Sigma 50mm f/1.4 Art, men jeg synes det er viktig å ha i bakhodet at bokeh kan være en helt sentral egenskap på et f/1.4 objektiv - og det er dessverre ikke Sigmas styrke. I forhold til bokeh, skal vel Nikons nye 58mm være ypperlig.

Lenke til kommentar

Hvis man dropper Donald DoX fjaset og ser på sammenligningsbildene som er tatt med Otus, 50 Art og ett par Nikon og Canon objektiver så ser man forskjell på skarpheten.

 

Noe av det samme som når jeg så når jeg så på første bildet tatt med Olympus 75mm f.1.8 og skjønte at det er ett av få produkter på markedet som ikke er hypet ihjæl.

Lenke til kommentar

Hehe, godt sagt :)

Om en sammenligner Sigma sin 35mm f/1.4 art mot Nikon sin f/1.4, så er det med mine øyne vesentlig forskjell på skarpheten, det samme syntes jeg gjaldt for deres 50 mm f/1.4 også. Men som noen nevner er det annet en må se på også, men i følge mange tester har disse scoret høyt på det meste?(35 og 50 mm art?)

Jeg er i utgangspunktet veldig Nikon vennlig pga av værtetting, åog håpet i det lengste at det ikke skulle være så stor forskjell, men må nok revurdere dette da det for meg synes klart hvem som er skarpest!(Av sigma og Nikon)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...