Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Litt artig tråd dette her siden det er noen som er interessert i klokker, og noen som bare ser på moter og design. Moter bryr meg midt i ryggen, men jeg er interessert i klokker. Klokka jeg bruker mest er en Alpha som er en Rolex wannabe til 250 kroner. Ser bra ut, går bra og koster nesten ingen ting. Finklokka mi er en Zeno som er et sveitsisk kvalitetsur som heller ikke koster allverden. Utover det har jeg et par Seiko klokker hvorav en er min eneste quartz klokke.

 

Klokkene fra moteindustrien har jeg lite til overs for. En klokke skal være fra en klokkeprodusent og ikke en eller annen fra jåleriindustrien som har satt navnet sitt på ei klokke.

 

Jeg er ikke så opptatt av at klokkene mine skal vare i generasjoner, men det er alltid fint å eie noe som har en viss kvalitet. En kvalitetsklokke behøver ikke å koste flerfoldige tusen kroner. Ofte betaler man mer for navnet enn for kvaliteten.

Endret av Mythos
Lenke til kommentar

Mythos:

 

Når du ikke har noe til overs for "jåleindustrien som setter navnet sitt på ei klokke", hvordan kan du da syns det er OK med en kinesisk entreprenør som kjøper inn ett tonn Rolex-kopier, og får laget skiver med "Alpha" fremfor "Rolex"?

Lenke til kommentar

Nå er ikke bare Alpha som baserer seg på design fra Rolex og andre. Debaufre, Steinhart og andre lager klokker som er dønn like en Rolex. Jeg ville ikke ha kjøpt en fake Rolex, men det er greit for meg at den er litt for lik en Rolex så lenge det ikke står Rolex på den. En Rolex koster mer enn jeg har lyst til å betale for en klokke.

 

Jeg skal ikke lage noen forsvarstale for Alpha, og jeg kjøpte den kun for å se om det var mulig å få en bra klokke med automatisk urverk så billig. Jeg er litt spent på hvor lenge den varer. Og så er jo klassisk Rolex design ganske stilig da...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Har du den eldre modellen (for du vet bildet er av den eldre modellen)?

 

Bildet er av den utgaven jeg har ja. Som det står under bildet drømmer jeg om å oppgradere til den nye modellen med grønn viser/keramisk ring/todelt lenke(børstet/polert).

Endret av Woe
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...