Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For noen uker siden fant jeg et magisk søkeord for min del: Bauhaus. Jeg har vært på utkikk etter en elegant, tidløs og minimalistisk klokke uten å måtte ty til Daniel Wellington (For dyr med tanke på urverket inni, generelt dårlig kvalitet og alt for mange har de/den).

 

Ettersom jeg er ganske ny i klokkeverdenen, må jeg bare spørre på om jeg har gått på en liten smell for min egen del. Etter å ha søkt litt rundt på eBay, satt jeg på "items ending soonest" og fikk opp en Junghans Solar 1 som gikk ut om 15 minutt og ingen hadde bydd på med minstebud 50 dollar og shipping på 12 eller noe. Jeg så smertefullt på klokken helt til den gikk ut, og auksjonen ble avsluttet uten et bud - ergo kunne jeg fått den for under 400,-. Selgeren hadde 3800 (100%) positive feedback.

Etter litt random googling før leggetid ser jeg at den rimeligste klokka til Junghans ligger på 3000, før frakt, toll og moms.

 

Er dette et godt merke? Hadde det vært et godt kjøp (sett at selger solgte ekte vare)? Likte designet godt, men så er det det at den trenger sol for å gå og.. Tar gjerne i mot forslag til andre alternativer til under to tusen i Bauhaus-stilen.

 

Her er auksjonen.

Endret av spinkeljaevel
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det der er jo en quartz-klokke - altså med liten horologisk verdi med mindre den soldrevne quartz-varianten det er snakk om var den aller første i sitt slag eller noe. Junghans lager vel ellers gode klokker med standardverk innkjøpt fra Swatch-gruppoen som de omdøper til sine egne navn (i likhet med flere andre). Litt usikker på hvor mye de egentlig gjør med verket selv.

Lenke til kommentar

Forslag til hverdagsklokke? Kjøpte en Debaufre av Kaplan på forumet for to år siden, men den har omtrent falt fra hverandre. Må ha en klokke jeg kan bruke hver dag, som tåler at jeg vasker hendene, og gjerne litt fridykking i badebuksa på sommerstid(ikke så mye dypere enn 20 meter altså). Trenger hverken GMT eller chrono. Jeg må vite hva klokka er.

 

Liker alt fra Oyster Perpetual til Submariner, men prismessig tenker jeg et tak på 5-6000, brukt eller nytt spiller ingen trille. Kan gå opp i pris om det er noe spesielt flott til en kjempegod pris. (Typ Tudor, Rolex, IWC, Glasshütte)

 

Mekanisk eller Quartz?

 

Jeg synes Tissot Seastar 1000 er fet. De har (hadde hvertfall) den på protid på andre siden av CJ i Oslo. Der har de også 20% på Tissot for tiden, så du får den for ca 4500.

 

Som denne, men uten Chrono (tror jeg)

 

TISSOT-Seastar-1000-Chronograph-2.jpg

Endret av Benbjo
Lenke til kommentar

Mulig jeg har sett slike på Bjørklund på Byporten i Oslo, men ikke 100% sikker.

 

Bjørklund selger ikke Diesel mer dessverre, fant ut av det før i dag når jeg var på Ski storsenter og sjekket der.

Sto på sidene til bjørklund at de solgte Diesel men de hadde vist sluttet med det for et par år siden fikk jeg beskjed om.

 

Liker at klokkene sitter løst, så må helt sikker på på et ledd eller to ekstra, hjelper ikke at jeg har store håndledd i samme slengen.

Hadde det ikke vært for det så kunne jeg jo ha handlet online. Men synes at det er greit å forholde seg til et fysisk utsalgsted når det må litt justeringer til :)

Lenke til kommentar
Liker at klokkene sitter løst, så må helt sikker på på et ledd eller to ekstra, hjelper ikke at jeg har store håndledd i samme slengen.

 

Sidenote: du har ikke store håndkledd før du kler en 51mm Oris ProDiver som tyske "justyli" på WUS :huh:

 

3071127.jpg

Endret av epifant
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hei

 

Jeg har nylig fylt 18, og fikk i den anledning penger til å kjøpe meg en klokke. Er ute etter en full metall klokke med lenke (kom ikke på noen bedre måte å beskrive det på). Lenken skal helst være grå, og selve klokken kan være sølv/grå. Har 10 k til rådighet, men dersom noen har billigere alternativer er det bare positivt. Likte f. eks at Tissot Seastar 1000 som ble postet på forrige side. Noen som har forslag/innspill? Hva slags merker burde jeg se på?

 

Er i utgangspunktet ikke ute etter en slik flat klokke. Ikke fordi jeg ikke liker dem, men det holder med en i utgangspunktet.

 

Sier på forhånd ifra om at jeg ikke kan noe om klokker, så om forklaringen min over var dårlig er det bare å si ifra :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...