Gå til innhold

Stasjonær PC å anbefale til fotoredigering?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

PC'en skrim linket til ser helt OK ut. Nesten enhver stasjonær PC vil i dag håndtere bildebehandling helt utmerket.

 

Det jeg ville fokusert på er:

- En god skjerm. Mulig du allerede har det, men nevner det siden du ikke sier noe om det

- Når det gjelder selve PC'en vil som sagt det meste fungere bra. Gjør du virkelig avanserte ting med mange lag, lager digre panoramaer eller bruker kamera med ekstremt høy oppløsning bør du vurdere å gå opp på spec. For vanlig bruk vil en middels Intel i5 eller i7 med f.eks 16 GB RAM være et bra utgangspunkt. SSD systemdisk er en fordel, men det funker uten også. Integerert skjermkort er OK, igjen er det fordel med et bedre skjermkort hvis du har spesielt høye krav.

- Har du stor samling bilder, mye video osv som krever mange TB lagring kan du enten gå for middels til stort kabinett med god plass til disker, eller et lite kabinett og basere deg på vesentlig eksterne disker. Begge deler har fordeler og ulemper.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Det blir mange store filer, men jeg tenker på å bygge om den gamle pc'en og bruke den som ekstern lagringsplass.

Er du på konkursens rand og er komfortabel med PC-oppsett er det utvilsomt noe å hente på å bruke gammel PC for ekstern lagring. Men du sparer deg selv for masse oppsett, og får (sannsynligvis, litt avhengig av din gamle PC) en mindre og mer stillegående boks ved å kjøpe et eksternt kabinett som du kobler til med USB, eSATA, Firewire eller Thunderbolt. Alternativt en NAS-boks.

 

Jeg ser fordeler med både NAS og direkte tilkobling, men ville nok valgt USB3 eller Thunderbolt som begge gir bra ytelse til diskene. NAS er det enklere å plassere lenger unna.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...