Gå til innhold

Forbrukslån for student


M25

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg er student, og har vert uheldig å stryke på en eksamen for mye. Så jeg ligger over 60 studiepoeng bak, noe som gjør at Lånekassen ikke gir meg lån til høsten. Jeg er alt ferdig med å fikse den mappeeksamenen som jeg støyk på, så den venter jeg bare på å få lov til å levere på nytt til høsten. Jeg vil derfor få studiestøtte igjen til neste vårsemester.

 

Mitt problem ligger i hvordan jeg skal finansiere høstsemesteret. Jeg jobber alt ved siden av studie, tjener rundt 140 000 i året, så vist jeg jobber mer kommer jeg fort over intektsgrensen til lånekassen. Så jeg vurdere å ta opp lån, da jeg trenger en 40 000 for å få det til å gå rundt.

 

Hvilke lån kan en student få? Har hatt min side intekt på 140 000 i over tre år.

 

Er det like enkelt å bare ta opp flere mastercard? Gå ordentlig luksusfellen likssom :huh:

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er selvsagt det mest gunstige Sampson, men er redd min foreldre, som meg selv, skraper lønnskontoen før neste lønning kommer inn. Så der er det lite å overse.

 

Det er også noe med det at en som 25 år gjerne ønsker å være selvstendig, hadde vert litt enklere om en var 19 og nett flyttet hjemmefra.

Lenke til kommentar

Mitt problem ligger i hvordan jeg skal finansiere høstsemesteret. Jeg jobber alt ved siden av studie, tjener rundt 140 000 i året, så vist jeg jobber mer kommer jeg fort over intektsgrensen til lånekassen. Så jeg vurdere å ta opp lån, da jeg trenger en 40 000 for å få det til å gå rundt.

likssom :huh:

1: 70 000 skal du nok klare å overleve på et semester om du må.

2: Hvorfor bry seg med lånekassens inntektsgrense om du ikke tar studielån ett semester? Den mer enn dobles når man bare får støtte ett semester i kalenderåret.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En har skatt på det, så netto blir jo noe lavere. Har også en del utgifter som: husleie 6000, pluss andre nødvendigheter som mat, busskort, bøker, klær og en skal gjerne leve også så litt alkohol :)

 

Men er instilt på å kutte utgiftene med en 10 000, derfor jeg trenger 40 000 til forskjell fra de rundt 50 000 en får hos lånekassen.

Lenke til kommentar

At lånekassens inntektsgrense dobles når man bare får støtte ett semester var jeg ikke klar over Herr Brun, så den informasjonen takker jeg for :)

 

Men så skal en jo også studere så det er begrenset hvor mye en kan jobbe. Det skal vel sies at jobben nok var en bidragsyter til at jeg ikke rakk å få denne mappeeksamen tilstrekkelig ferdig til å få bestått.

Lenke til kommentar

Dersom det er mulig ville jeg vurdert litt lavere studieprogresjon om det er mulig, og prøvd å jobbe mer. Evt. prøvd å jobbe meg i hjel i sommer. Når du lever såpass på smertegrensa som du gjør kommer du til å bruke lang tid på å betale tilbake de 40 000, og da blir forbrukslånet særdeles dyrt.

Lenke til kommentar

Hvor greit tror du det blir å måtte betale ned noen tusinger hver måned på forbrukslånet til våren da? Verdt å tenke på det også. Det blir fort en hel del tusen i rentekostnader.

 

Hva med leiekostnadene dine, er det mulig å finne seg noe billigere? Kanskje studentsamskipnaden har noen hybler/leiligheter nærmere 4000? Jeg har selv studert to år uten annen inntektskilde enn ca 40k fra sommerjobb pluss studielån, så det er langt fra umulig. Jeg vil tro du kommer til å angre ganske mye når du skal betale dette ned neste vår.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ulempen med lavere studieprogresjon er at jeg i utgangspunktet er ferdig utdannet til neste vår, om jeg klarer å stå på mine eksamener. Dette tror jeg skal klare, har bare utsatt det til siste året for da tar jeg de fagene som faller meg lettest.

 

Så det er litt ugunstig å bruke lengre tid på studiet enn nødvendig, samtidig vil det også si at jeg kan være i full jobb et år etter jeg tar opp evt forbrukslån, som burde gjøre det enklere å betale tilbake. Men som videre student ser jeg hva du mener med at det blir dyrt, noen syke renter på disse lånene.

Lenke til kommentar

Da må jeg utsette helt år, da de to fagene går over begge semestrene.

 

Føler selv at jeg er klar for å prøve å bli ferdig iløp av neste studieår. Tar jeg på meg mange flere vakter på jobb går det fort utover skolen. Så jeg tenker 40 000 i forbrukslån blir på en måte bedre enn et års permisjon, da jeg vil få dobbelt timelønnen min når jeg er ferdig utdannet.

Endret av M25
Lenke til kommentar

Det er litt ille når man er så opptatt av fest og moro (altså alkohol) at man tar opp forbrukslån for å få råd. 6k i husleie var også mye, må finnes noe til en tusing mindre i mnd, evt ned mot 4500. Jeg betaler 4500 inkl. strøm i Akershus, en halvtime med tog til Oslo. Leier hos privatperson.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Smålån opptil 50 000 kroner vil vanligvis ha en høyere rente enn tradisjonelle forbrukslån ettersom lånebeløpet er lavere og nedbetalingstiden er kortere. Som Sampson nevnte så burde du spørre venner eller bekjente om de har mulighet for å låne deg pengene for en liten periode. Med økt timelønn så er det lånet nedbetalt innen kort tid :)

 

Hvis det ikke er mulig å låne penger av venner eller bekjente kan du ta en titt inne på Finansportalen. Det finnes titalls tilbydere av forbrukslån i Norge, noen av de vanligste inkluderer Bank Norwegian, Opp Finans, Ikano Bank, GE Money, og Komplett Bank.

 

Å "makse" ut et kredittkort er det siste du burde gjøre! Så snart den rentefrie perioden utløper så sitter du med et smålån med skyhøye rentekostander(gjerne 25-30%). Luksusfellen trenger flere deltakere, ikke bli en av dem!

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Bare sånn for å ta litt kjapp matematikk:

 

Husleie 6000 x 12 = 72 000

Årslønn 140 000 - 72 000 = 68 000/12 = 5 666

 

Du har altså 5 666 kroner å leve for i måneden etter husleie. Og med den prisen i husleie for en person bør det meste av TV, strøm, internett etc.. være inkludert. Hvis ikke har du en ting å gjøre, komme deg ut å få tak i et billigere sted å bo!

 

Så tilbake til de 5 666 kronene. Dette burde holde i massevis for en student. Selv lever jeg på nesten halvparten av dette etter husleie og det går helt greit.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...