Gå til innhold

Halvtårskurs i bore- og brønnteknikk. Noen som har peiling?


SargatH

Anbefalte innlegg

Hei, for tiden jobber jeg på Mongstad Base, hvor jeg jobber som operatør på kaien. Det vil si at jeg laster/losser supplybåter som skal til rigger i nordsjøen, samt andre oppgaver som ankerhåndtering og lignende.

 

Jeg har lest litt rundtom om jobbmulighetene offshore, og kom frem til at jeg har lyst å søke meg inn på bore og brønnteknikk. Et halvtårskurs i Bergen.

 

Det skal sies at jeg ikke har fagbrev i noe, og eneste relevane utdannelsen jeg har er vel studiepåbygging og IKT, skulle det være noe data inni bildet her.

 

Er det noen som har erfaring fra dette? Og jobbmuligheter etterpå om man gjør det bra på dette kurset og har godkjent helseattest og sikkerhetskurs?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mitt beste tips, skaff deg jobb FØR du tar dette kurset. Det er EKSTREMT mange som tar det som er i samme possisjon som deg. De har "ingen" utdanning og ønsker seg offshore. Altså du havner bak alle disse i køen. De fleste som tar dette kurset gir opp etter 1-2år med søking og ingen jobb. Altså de kaster vekk pengene sine.

Lenke til kommentar

De fleste firmaer har som krav at man har ett fagbrev eller høyere utdannelse i bunn. Mange setter også krav til påbegynt/fullført teknisk fagskole.

 

Kurssenterene lover gull og grønne skoger, omtrent med garantert jobb etter kurset. Realiteten er dessverre stikk motsatt. Kjenner mange som har gått to-tre år før de endelig fikk napp.

 

Mulighetene er til stede for å få jobb, men forvent ikke at det blir enkelt. Har vært tilfeller hvor firmaer har 8000-10 000 søknader inne til ett par stillinger som hjelpearbeider ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

har du ikke fagbrev så styr unna, bare søk litt rundt så ser du at det ikke er noe poeng.

 

 

Brønnkurs er alikevell relativt bortkasta siden du enkelt kan lese det du trenger selv og bare ta privatisteksamen. Dette ser bedriftene som ett stort + og du skiller deg ut i mengden siden du viser at du takler mye på en gang. (jobb+studie)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...