Gå til innhold

Mat og sex og perversjoner


Budeia

Anbefalte innlegg

Det er sagt at en del kristne er avhengige av mat og sex.

Hva betyr dette - er ikke begge disse tingene noe man må gjøre for å overleve?

 

I Det Gamle Testamente var det en person som mistet arven sin fordi han kom inn skrubbsulten og prioriterte et måltid mat.

Dette forteller oss at Gud ikke bifaller at man prioriterer hunger framfor andre ting.

I tillegg ble Jesus fristet med at han kunne gjøre steinene om til brød, i en periode der Jesus hadde fastet i mange dager. Men Jesus lot seg ikke friste til dette.

 

Foruten den store hungeren eller selvmedlidenheten som kan oppstå under faste, finnes det jo en mengde feilspor en kan trå inn på i forhold til maten. Dermed har mange kommet i en situasjon der de ikke lenger hadde "et normalt forhold til mat".

 

I vår tid har det også sklidd ut med at mange spiser kun den maten de har lyst på. På 1800-tallet ble det krevd at voksne skulle ha et fullstendig ansvarlig og voksent forhold til maten. Mens i dag finnes det barn, og endatil voksne, som nekter å spise noe annet enn Nugatti på brødskiva.

Det blir stadig vanligere at barn ikke kan spise middag hos andre, fordi de ikke liker middagen som blir servert der. I stedet vil barna gå og hente seg noe i vertens kjøleskap!

 

Det er også stadig vanligere å få foretatt ikke bare en, men kanskje flere slankeoperasjoner i løpet av livet. Dette forteller oss hvordan forholdet til mat kan plage oss, selv om vi egentlig bare kunne hatt det kjekt og greit med maten. De fleste har jo tilgang på hvilken mat de vil. Men så er det også ofte det som er problemet.

 

Som student så jeg et intervju med ei dame, om en konsentrasjonsleir under krigen. Hun fortalte at ei jente med store byller på ryggen hadde blitt tatt i å masturbere. De andre kvinnene hadde derfor slått henne med stokker som straff.

Ikke bare var denne jenta i en grusom konsentrasjonsleir, hun måtte også finne seg i å bli slått av sine medfanger...

Er det ikke så at driftslivet er naturlig, og at dette er noe de fleste trenger å gjøre for å kunne fungere i hverdagen?

Vel, det kommer an på hvor disse driftene kommer fra. Kommer de fra oss selv, eller er det demonisk inspirerte drifter?

Dersom en kristen tror at det kommer fra ham selv, kan han bli lurt til mange ting. På grunn av dårlig eller manglende undervisning, og muligens på grunn av svak moral, er det mange kristne som idag ikke ser på dette som en synd.

Det er rett at mange vil begynne med dette nærmest automatisk, i barndommen eller tenårene. Men vi vet at det ugudelige mennesket er født til å synde. Mange i dagens samfunn er ikke minst født i synd.

 

Bli ikke bedratt, og ta et oppgjør med hemmelige synder. Jesus gikk foran med et godt eksempel for å befri de som er underkuet av djevelen.

For å si det som det er - all slik utfoldelse utenfor "den hellige ektestand" er alvorlig synd. Og dette har man undervist før i historien.

 

 

La da det jordiske i dere dø: hor, urenhet, lidenskap og ondt begjær, og grådighet, som ikke er annet enn avgudsdyrkelse. 6 Alt dette gjør at Guds vrede rammer de ulydige.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At kristendommens doktriner er så i mot sex har nok med at de som skrev dette var overbeviste om at jesus ville komme igjen i deres levetid og hva var vitsen med sex da. Selv paulus trodde dette i måten han fremsetter sin kommentar om at "Må du så må du og da må du gifte deg!".

 

Sex er ikke synd, ikke i noen former. Om en jente/gutt ligger med ti gutter/jenter eller en gutt ti ganger er totalt irrelevant, det er kun i vår fantasi at dette blir skittent...

 

Sex mellom to, eller flere, samtykkende mennesker er det ikke noe galt med så fremt alle er involdverte er enige om det og det foregår uten at det går på bekostning av andre. Å undertrykke sin seksualitet er å undertrykke sin menneskelighet det Frankline. At du ikke har sex med alt og alle er helt greit, å ønske at alle andre også skal avstå fra sex blir helt feil. Hold det for deg selv er mitt råd og ikke forvent at andre skal følge deg i bronsealder påstandene du her fremsetter.

 

 

Kristendomen er et forsøk på å underkue folks menneskelighet, der det blir fremsatt "tester" fra en gud som liksom skapte oss med drifter han senere ikke vil la oss benytte oss av... For en grusom gud du tilber Frankline...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke meningen at man skal ha det helt grusomt, for Jesus kan gi "den fred som overgår all forstand".

Men det omtales jo mennesker i Bibelen, som "elsker sine lyster høyere enn Gud".

Det er ihvertfall en umulighet for meg å tro på denne jesusen... Så langt er det ingenting som tilsier at vi har mer enn dette ene livet og det livet tenker jeg derfor å nyte så godt jeg kan. Neida, jeg har ikke tenkt tanken på å plyndre, stjele, voldta og myrde nei, det er ikke å nyte livet for meg... Du skjønner det Frankline at det går helt fint å både leve livet og ha en god moral og etikk uten å rette seg etter det noen bronsealdermenn mente var det riktige. Faktisk inneha en bedre moral faktisk, da man ikke har en rekke sinnsvake ting man må tro og utføre, men heller kan respondere på ting ut i fra formelen om det går ut over andre. Så vi naboen slå seg helseløs med bjørkeris så lar jeg ham gjøre det om det er hans ønske, men det vil jo ikke si at jeg ikke vil hjelpe ham når han ligger der blodig og livløs, jeg hjelper selvfølgelig selvfølgelig medskapninger i nød. Men jeg dømmer han ikke, jeg fordømmer han ikke og jeg ville ikke drømt om å forsøke å presse ham til å leve som meg.

 

Samme med gutta mine. De lærer hvordan de best skal tenke og får med seg prinsippet om at ting er helt greit så lenge det ikke går ut over andre, mennesker eller dyr. De vet at jeg liker ærlighet og jeg skjønner at de "lyver" til meg når de holder inne med ting, for de lyver like lite til meg som jeg lyver til dem og dette vet de. Isteden for å lære dem at djevelen kommer og henter dem eller lignende stupide ting har jeg heller lært dem at de ikke behøver å si alt, men det som sies skal være sant. Og så langt (20 år) har denne metoden vert meget vellykket.

 

For å gjøre som de vil uten at det skader andre dekker faktisk alt, tyveri, drap etc og derfor trengs ikke de ti utdaterte budene dere kristne tror er nøkkelen til all godhet. For det er regelen jeg alltid faller tilbake på når det er noe som skjer: Kan det gå ut over andre? Er svaret nei så er det bare å kjøre på for min del, gjør det ikke det så lar jeg det være eller, hvis det ikke er meg det gjelder, gjør jeg vedkommende som er i ferd med å gjøre noe oppmerksom på hva som kan skje og at det kan gå ut over noen. Jeg har til og med tatt bilnøklene fra typen til venninna til min kone da han ville kjøre i fylla, noe han aldri tilgav meg for (til tross for at han kaller seg kristen..) og til tross for at jeg betalte taxi'en som hentet dem. Så noen ganger griper jeg inn om det som andre gjør kan gå ut over andre... Det kunne jo hende at jeg sparte et liv ved å bli uvenner med fyllekjøreren... Hvem vet...

 

Jeg elsker mennesker og mangfold og ser med både undring og humor på alt det folk kan få seg til å gjøre både i hverdag og i fest for å si det slik. Om folk er sorte, hvite gule eller blå er knekkende likegyldig, prinsippet om skade kommer inn her også.

 

Religion derimot kommer ikke godt ut av det prinsippet, for der har tilhengerne en lei tendens til å skulle bestemme over andre også, etter deres innbildte guds liksom lover og regler... Og det er ikke bra. For det går ut over andre. Du er ikke snill når du forteller folk at de enten må tro på en imaginær usynlig gud eller havner de i evig tortur, det er å være ond det...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det bekymrer deg ikke med nær-døden-opplevelser som det finnes nokså mange fortellinger om?

Et team holdt på å operere en hjertepasient. Under operasjonen ropte han plutselig "Aaah! The flames, the flames!"

Og falt deretter til ro. Så ropte han "The flames, the flames!" igjen, og de klarte ikke å kalle ham tilbake etter dette.

Lenke til kommentar

Det bekymrer deg ikke med nær-døden-opplevelser som det finnes nokså mange fortellinger om?

Et team holdt på å operere en hjertepasient. Under operasjonen ropte han plutselig "Aaah! The flames, the flames!"

Og falt deretter til ro. Så ropte han "The flames, the flames!" igjen, og de klarte ikke å kalle ham tilbake etter dette.

 

Jeg kan fortelle deg mange forskjellige utsagn som er kommet fra pasienter under operasjoner, både der personen har dødd og der han har overlevd. Min samboer er sykepleier. Dette har også vært tema på mange sykepleier-faglige foredrag som min samboer har invitert meg med på.

 

En brennende følelse i brystet er et vanlig symptom på hjerte sykdommer, lungeproblemer, gastrointestinale lidelser, eller til og med et panikkanfall. En "brennende" følelse er også symptomer ved utallige andre lidelser i hud eller ulike kroppsdeler. Det er derfor ikke rart at en hjerte-pasient kan uttale slike ting i bevisstløs tilstand midt i en hjerte-operasjon.

 

Jeg skjønner at du her assosierer flammer med Helvete. Jeg har likevel, med all respekt, inntrykk av at du leter etter religiøse mønster og tegn i ganske mye, om ikke det meste her i livet. Det du da må ta med i beregningen er at du ikke bare kan plukke ut det som "passer" deg og som bekrefter/illustrerer det du selv ønsker, altså confirmation bias.

 

Du må også inkludere alt annet som blir sagt i slike situasjoner og se om det ligger et "mønster" der som kan bekrefte at mennesker "rapporterer" fra Himmelen eller Helvete fra operasjonsbordet.

 

Hvis man da ser på alt det absurde som blir sagt, så tyder det meste på at dette dreier seg mer om drømmer og ubevisste uttalelser, altså et produkt av individets egen REM-fase.

 

http://no.wikipedia.org/wiki/REM-s%C3%B8vn

 

Ha det også i bakhodet at hvis man skal sette alt det som blir sagt av ned-dopede personer på operasjonsbordet i sammenheng med et liv etter døden, så er det mye rart i vente på "den andre siden". Folk sier de rareste ting og som oftest har dette null sammenheng eller logikk. Hvorfor? Vel, de drømmer og er neddopet. Kroppen deres er også utsatt for påkjenninger i form av akutte livstruende situasjoner eller/og lange operasjoner der sterke medikamenter er involvert.

 

Jeg sier det igjen, du må begynne å tenke litt mer kritisk og ta med flere aspekter, enn å bare lete etter, samt plukke ut, tegn og mønster som passer inn i den religiøse sammenhengen du søker bekreftelse på. :)

Endret av LiamH
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Det bekymrer deg ikke med nær-døden-opplevelser som det finnes nokså mange fortellinger om?

Et team holdt på å operere en hjertepasient. Under operasjonen ropte han plutselig "Aaah! The flames, the flames!"

Og falt deretter til ro. Så ropte han "The flames, the flames!" igjen, og de klarte ikke å kalle ham tilbake etter dette.

 

_______________

Ta høyde for og vær klar over at de aller fleste som ligger for døden er stinne av dop. Og det er ingen hemmelighet at dopa personer ser de utroligste ting!

 

Slikt er ikke vitnesbyrd men deliriumsbekjennelser av folk som er totalt hjernemessig offline.

Endret av Quetzalcoatl
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det ikke heller slik at du selv søker bekreftelser på ditt eget livssyn, og automatisk forsøker å forklare alle åndelige historier på en rasjonell måte?

Det er også en form for å finne en forklaring vet du... :)

 

Selvfølgelig skal alle slike historier forsøkes å forklares på en rasjonell måte, du ser jo hva som skjer når man ikke gjør det... Tror man blindt og urasjonellt er det jo ikke måte på hva man kan tro uten å vite... og hva er vitsen med det? For meg personlig er det å se på ting på en rasjonell måte den eneste tilnærmings måten, da ingen annen kan brukes.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Som kvinne gir du vel blaffen i de delene som måtte begrense deg og hva du kan gjøre i det offentlige.

 

Hykleriet lenge leve. Tolk alt til din fordel så kan du heller bruke tiden på å rette fingeren mot andre.

 

Mulig jeg har oversett noe her, men hva bygger du denne uttalelsen på og i hvilken kontekst i denne tråden er den ment å passe inn?

Endret av LiamH
Lenke til kommentar

Frankline bruker en religiøse tekster skrevet av menn som inspirasjon for å kunne opphøye seg selv ved å si at det andre liker er det verst tenkelige. Altså temaet for denne tråden. Å peke på andre og si at det er verre enn hva man som ikke-religiøse kan forestille meg av grusomheter.

 

Jeg synes det er en vederstyggelighet.

 

Også antar jeg at hun er kvinne som gjør det ganske ironisk, ettersom måten hun snakker på i det offentlige ville gitt henne noen piskeslag eller steining om hun levde i sine religiøse skrifters opprinnelsesland for noen tusen år siden.

Endret av Abigor
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Også antar jeg at hun er kvinne som gjør det ganske ironisk, ettersom måten hun snakker på i det offentlige ville gitt henne noen piskeslag eller steining om hun levde i sine religiøse skrifters opprinnelsesland for noen tusen år siden.

 

Men kan man gå rundt til alle kristne kvinner som ikke står ved kjøkkenbenken, og spørre: "Hvorfor ga ikke Gud ditt oppdrag til en mann?"

 

Interessant nok finnes det noen på youtube som tar opp spørsmålet om "women should wear a head covering while praying".

 

Om sex ift vold: Har inntrykk av at det verste er hvilke synder man gjør for å skade andre. Men det er heller ikke bra å åpne dørene for demonisk innflytelse. Det gjør at man mister kontrollen over sitt liv. Og også derigjennom skader sine omgivelser, f.eks. ved ukontrollert vrede.

 

Mange, spesielt menn, mener jo det er så mye bedre med erotiske filmer på TV enn filmer om vold. Vel, jeg har etter hvert oppdaget at det er en helt feil måte å analysere på.

Lenke til kommentar

Er det ikke heller slik at du selv søker bekreftelser på ditt eget livssyn, og automatisk forsøker å forklare alle åndelige historier på en rasjonell måte?

 

Du svarte ikke på om denne var til meg, men du skal få en respons.

 

Jeg søker ikke bekreftelse på min "fravær av tro". Det er, bokstavelig talt, ingenting å søke bekreftelse på. :)

 

Jeg forsøker gjerne å finne forklaringer, men vår fremgangsmåte er totalt forskjellig. Den rasjonelle måten vil si å bruke vitenskapelige grunnsetninger og metoder.

 

Det innebærer bl.a. å bevise seg selv feil fremfor rett, altså det motsatte av hva du legger frem. Jeg prøver også å ta med så mange innfallsvinkler og elementer som mulig i mine vurderinger/hypoteser, altså det motsatte av hva du legger frem. Jeg er også åpen for å ta feil, og jeg kan endre oppfatning eller si at jeg ikke vet, også det motsatte av hva du i stor grad tendenserer til å gjøre.

 

Så nei, jeg søker ikke bekreftelse på mitt livssyn, rett og slett fordi mitt livssyn verken kommer med en spesifikk påstand eller trenger bekreftelse på noe spesifikt. :)

 

Ved å bruke utrykk som "åndelige" fenomener, så har du allerede bestemt deg for hva årsaken er, nemlig det "åndelige". Jeg ser heller på det som et åndelig fenomen og søker forklaringer ut fra det.

Endret av LiamH
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Dette tror jeg egentlig ( opprinnelig) omhandler noe som vi finner omtalt i mange religioner, nemlig trening av bevisstheten. Basert på ideen at jeget og bevissthet kan ses på som to forskjellige ting i psyken vår. En tenker seg med andre ord at det er mulig å trene opp og styrke bevisstheten. Målet er slik jeg forstår det er at bevissthet blir dominerende fremfor alt det andre som feks seksualitet, vold, angst osv osv. Målet er ikke å undertrykke følelsene, men å styrke bevisstheten slik at en kan gjøre klokere valg. Det er dette man trener på når man mediterer.

Lenke til kommentar

En skal ikke si: "Takk Gud, for at jeg ikke er slik som han der borte", men heller si: "Gud, vær meg synder nådig!"

 

I våre dager blir ikke eksotisk og krydret mat sett på som en synd, men heller som "matglede", Men det ble tidligere sett på som et syndig forhold:

 

St. Thomas Aquinas reiterated the list of five ways to commit gluttony:

  • Laute - eating food that is too luxurious, exotic, or costly
  • Nimis - eating food that is excessive in quantity
  • Studiose - eating food that is too daintily or elaborately prepared
  • Praepropere - eating too soon, or at an inappropriate time
  • Ardenter - eating too eagerly.

Aquinas notes that the first three ways are related to the nature of the food itself, while the last two have to do with the time or manner in which it is consumed."

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...