Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Et sted(bok?) man kan lese om sosiale normer?


Laserbeam

Anbefalte innlegg

Jeg har Asperger's Syndrom og har utfordringer med å lære meg sosiale normer. Jeg har et par kamerater (veldig støttende) som har lært meg endel, samt en veldig støttende familie som også har lært meg endel. Men jeg har lyst til å lære meg mer, selv når jeg ikke er med familie eller venner. Og jeg syns det blir for dumt at jeg spør om småting, som er ganske åpenbart for andre, hele tiden. Og jeg føler at samtaleemnene går kanskje litt for mye på det.

 

Er det en bok eller ei nettside som har lesestoff om sosiale normer?

 

Hva kan jeg snakke med folk om, som ikke går på mine egne personlige interesser?

 

Jeg syns andre emner ikke er så veldig spennende, så har jeg lært meg at man burde snakke om andre ting enn kun det jeg er opptatt av. Men da blir jeg som oftest ganske stille, og lytter istedenfor.

 

Hvordan kan jeg bli bedre på dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Tror faktisk at folk liker dem som gir dem ros. Altså, de ønsker å omgi seg med "tilhengere" som er opptatt av dem, og ser de positive tingene i deres karakter. Uten å overdrive, selvsagt.

Jeg så f.eks. en som intervjuet et medlem av en sanggruppe, og han viste tydelig engasjement for sangene deres og historien deres. Medlemmet av gruppa ble stående der lengre enn han hadde tenkt, og han sa til intervjueren: "Hah, you're good!"

 

Før man vil skaffe seg venner bør man nok øve seg på å se det positive i andre mennesker, like andre og fatte en naturlig interesse for dem. Smile på en ekte måte. Det å smile på en overbevisende måte gjør virkelig inntrykk på andre.

 

Denne er veldig god:

http://bokelskere.no/bok/hvordan-ha-glede-av-livet-og-trives-med-jobben/146614/

Lenke til kommentar

Mange anbefaler How to win friends and influence people av Dale Carnegie. Jeg har den i bokhylla, men har ikke lest den ennå, så jeg vet ikke selv hvor nyttig den er.

 

Kunsten å lese tanker av Henrik Fexeus handler ikke akkurat om sosiale normer, men er likevel interessant da den handler om å lese og påvirke andre mennesker. Det er kanskje ikke den boka man bør starte med for å lære seg å sosialisere, men er verd å se på en gang.

 

Jeg liker http://www.succeedsocially.com/ veldig godt. Den tar deg fra det mest grunnleggende og nesten helt slutten av læringsprosessen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...