Gå til innhold

digitalkamera til <2000,-


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hm. Det er julegave til min bedre halvdel. Hun er ikke en gang hobbyfotograf, men trenger et kamera for å forevige øyeblikk som ferieturer og bursdager etc. Tipper brukervennlighet, bildekvalitet og lagringskapasitet er drt viktigste.

Lagringskapasitet er det minekortet som avgjør, kjøper du et kort på 16gb. har du endel 1000 bilder i fineste jpg.

 

Jeg personlig synes man får mye kamera i Canon S110 for tiden, det er drøyt år gammel modell men det er et entusiastkompaktkamera som byr på meget god bildekvalitet men samtidig er enkelt og bruke for de som ønsker det samt avansert nok hvis det er en krevende situasjon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei. Skal kjøpe meg digitalkamera og lurer på hva og hvor jeg skal kjøpe.

Hva er det beste jeg kan få tak i under 2000,-?

 

Denne delen av kompaktkameramarkedet sliter med konkurranse fra mobiltelefonkameraene. Er du sikker på at det er et kamera og ikke en mobil med bedre kamera som trengs. Personlig synes jeg det er verdt å ha et ekstra kamera, men når du skriver "Hun er ikke en gang hobbyfotograf" tenker jeg med en gang mobilkameraet.

 

Forøvrig enig med Nautica at til rundt 2000 er sannsynligvis Canon S110 det beste kompaktkameraet.

Endret av se#
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte det den eldre versjonen S100, men får sjelden bruke det da kona vanligvis tar det.

Det gir veldig gode bilder i godt lys, gode bilder i dårlig lys og er lite og kjapt med 5x zoom og full HD video.

Hvis man får lyst til å eksperimentere litt med innstillingene utenom auto så kan alt også justeres manuelt (lukkertid/blender/eksponering/fokus/raw).

 

Den sorte versjonen av S110 har litt ru overflate med godt grep, den sølvblanke er glattere.

 

Canon S110 er nærmere et speilreflekskamera enn et mobilkamera, bortsett fra størrelsen.

Endret av Frobe
Lenke til kommentar

Denne delen av kompaktkameramarkedet sliter med konkurranse fra mobiltelefonkameraene

Selv om kameramarkedet er på nedgang, så er det nettopp kompaktkamera som disse som fortsatt selger. Og de gir en god del mer, også for de som ikke vet at de ønsker seg et bedre kamera enn det som sitter i mobilen :)

 

Canon Powershot S110 har større sensor og større lysåpning enn det som er normalt på de mindre kompaktkameraene. Det er nærmere et entusiast kompaktkamera enn et mobilkamera og verken lysfølsomhet eller bildekvalitet generelt kan sammenlignes med mobilkameraet. Spesielt ikke i begrenset belysning.

 

Man kan også kikke på et Panasonic Lumix TZ40 om zoom er mer viktig enn lysfølsomhet. 20x optisk zoom er noe man kan se langt etter i et mobilkamera, og bildekvaliteten er også langt bedre enn det mobilkameraet klarer å levere.

 

Skal du se på kompaktkamera som er under sterk konkurranse fra mobilkamera, så er det småkamera som Canon Ixus 132 og den slags. Selv om Ixus'en fortsatt er bedre enn mobilen, så er ikke forskjellen så stor at mange vil bry seg.

Lenke til kommentar

Canon S110 er nærmere et speilreflekskamera enn et mobilkamera, bortsett fra størrelsen.

Som et slags mål på bildekvalitet eller egenskaper? Uansett, det får jeg over hodet ikke til å stemme. Teknisk bildekvalitet har en sammenheng med optikken og størrelsen til bildebrikken der større er bedre. Dagens mobiltelefoner har bildebrikker i størrelsen 8 - 85 mm2, med rundt 17 mm2 som vanligste størrelse for toppmodeller. Canon S110 har 42 mm2 bildebrikke. Dagens speilrefleks ligger fra ca 330 mm2 og oppover til over 2000 mm2.

 

Funksjonelt er det også veldig annerledes enn speilrefleks. Blant annet finnes det ingen søker, hverken optisk eller elektronisk. Det er også en helt annen ergonomi og autofokusen er ganske annerledes. Betjeningen er hovedsaklig basert på skjerm og minner mye hvordan kameramenyene på telefoner ser ut. På speilrefleks har man gjerne en rekke knapper og hjul der man foretar det meste av betjening.

 

Det eneste jeg kan se av "speilreflekslignende" egenskaper er optisk zoom. Det er veldig uvanlig på mobiltelefoner. Ikke at speilrefleks nødvendigvis har optisk zoom, for det kan man som kjent velge fritt.

 

Mulig du vektlegger andre ting enn meg, men jeg klarer ikke å se hvordan S110 skal være nærmere speilrefleks enn telefonkamera.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...