Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kreftforskning - Nytt bruksområde av gammelt velbrukt stoff


Blåbærterte

Anbefalte innlegg

Å i det hele tatt snakke om alternativer til skolemedisin for kreft er noe som fremkaller sterke reaksjoner.

 

Det er sammen med visse andre emner en gigantisk no-no i samfunnet. Alskens selvutnevnte eksperter kommer for å delta i grillingen så snart en stakkar har uttrykt interesse for noe som går mot det etablerte.

 

Selv når kreften har overtatt legemet og den sikre død venter så blir man frarådet å forsøke alternativer av de samme som har bestemt at man skulle bruke en medisin som ikke fungerte.

 

Det triste er at disse stabeistene kommer til å være av samme oppfatning helt til de selv eller noen som står de veldig nær får kreft. Først da våger de kanskje å ta et mere kritisk blikk på gigantiske organisasjoner som profiterer ekstremt på kreft.. hvilket i dag er en betegnelse på en sykdom som er nesten synonymt med den visse død.

Endret av Militant Bærplukker
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er bare sunt å være veldig kritisk til det alternative. "Alt" kan tydeligvis kurere kreft, fra gode tanker til frukt-spising og (fjern)healing.

 

Mtp. den ekstremt store mengden slangeolje mot kreft er det greit å holde seg til ting som bevislig fungerer, ihvertfall ikke kun ha de alternative, udokumenterte behandlingene. Har en bekjent på facebook som poster nye kurer nesten ukentlig, det er ett ekstremt stort antall "kurer".

 

Steve Jobs kunne antagelig levd om han ikke hadde satset på alternativ behandlig...

Lenke til kommentar

Malvado: Det var trist å høre at du har kreft. Samtidig fint at du har et stabilisert stadium nå, og man kan håpe det varer lenge. Helt standard ting man kan si, og det er vanskelig med slik sykdom. Jeg håper virkelig det går deg vel en stund til ut i livet med å ha hatt / å bære på kreft.

 

Miltant Bærplukker og aklla: Jeg synes begge dere bidrar med noe nyttig.

 

Jeg har selv vært vitne til at et familiemedlem gikk bort pga. kreft. I sluttfasen ble det prøvd de værst tenkelige snakeoil-produkt. I dette tilfelle var det et helt uvirksomt ananas-kjerne pulver, som en gjøk i Danmark hadde laget av restprodukter etter ananas-hermetikk industrien. Han fikk råvarene billig og han var villig til å synke så lavt at han lovet gull og grønne skoger, og ønsket seg en greit profitt på å selge tullball. Typisk kvakksalver som bare kastet bort en kreftpasients tid. Med de falske håp som følger med.

 

Familiemedlemmet med kreft fikk det tilbudet som helsevesenet hadde å tilby på den tiden og behandlingsmessig, selv 27 år senere så benyttes de fleste av disse metodene i dagens kreftbehandling. Leger har vel alltid hatt et sterkt fokus på det å behandle, når det likevel også finnes mulighet innen forebyggelse og uoppdagede / avskrevne alternative metoder.

 

Man kan vel også si at: Dersom det hadde funnes en mirakelkur som faktisk virker, så ville alle tydd til den, også helsevesenet. Det tar tid før et legemiddelverk kan godkjenne nye ting og det er jo bra på godt og vondt. Det finnes også mange ting utvunnet fra naturen som har ihvertfall noe lovende potensial i ordlyden (omtalen det får av ymse kilder). Selvfølgelig skal man ikke hoppe på alt, og enkelte ting kan også være veldig skadelig.

 

Cellegift som blir gitt på sykehuset er ofte også X ganger mer skadelig enn mye kvakksalver-varer og alternativ produkter. På sykehus blir man fulgt opp et stykke (tror jeg) for å holde farene i sjakk og det å kunne handle raskt dersom noe bærer feil avgårde. Men, alt det menneske gjør er i grunnen ikke nok. Det er vel derfor det er så hardt som pårørende, venn og slikt å sitte å se at noen man er glad i visner bort og dør, som om det å se symptomene, pasienten av sykdommen ikke er nok. Man vet i dag at sykehuset ofte kommer til kort, og da er det det naturligste i verden at enkelte tør prøve ut det alternative.

 

Jeg har kommet over nok en kandidat:

 

Det jeg liker med disse kandidatene er at det virker velutprøvd det meste vi har snakket om, kanskje med unntak av cannabis som kan være svært skadelig for hjernen. Det er ihvertfall en sterk advarselslapp på cannabis i kombinasjon med noen lovende utsikter. Man, bør derfor undersøke mer, og være villig og opplyst om risiko med cannabis. Sånn sett er det jo risiko med en del legemidler både med og uten resept, men det er gjerne noe mer utredet på disse, men ikke alltid selv på skolemedisiner (finnes skrekkeksempler). Reseptfritt skummelt legemiddel, Paracetamol kan gi leverskader, og ser ut til å gi den bivirkningen mange benytter middelet for, nemlig hodepine, ved langtidsbruk selvfølgelig.

 

chaga4.jpg

 

Kandidaten heter chaga mushroom (kreftkjuke), latin: Inonotus obliquus og får tillagt merkelappen Alternativt (slangeolje muligens). Har vært brukt i tusener av år og noen, merk noen hevder det er fritt for bivirkninger. Denne videoen sier en del om en religiøs bruker, noe som ikke alltid er det negative, men det er her man klassifiserer slik tilfeller som alternativt og svakt begrunnede. Selv om han ser ut til å komme med begrunnelser i fleng, ikke sant!

 

Ok, så kan man selv gjøre videre undersøkelser på hans begrunnelser og ikke bare avskrive det helt da. En grei holdning man kan ta med videre i livet, lytte og forsøke å lære på eget erfaringsgrunnlag:

 

http://www.youtube.com/watch?v=1gZ-iLRIH9k

 

 

Nok en biased kilde, for hvordan kan man basere noe på en russisk mannlig sykepleier:

http://www.chagaknowledge.com/chagabenefits.htm

 

Wikipedia gir mye, men også en del dårlig redigerte artikler, så man kan aldri ta wikipedia alene for god fisk:

http://en.wikipedia.org/wiki/Inonotus_obliquus

 

Litt informasjon fra urtehagen, og man får ta alt med klyper salt, til man får en følelse at det enten er noe eller er bullshit.:

 

kilde:

http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/inon_obl.htm

 

 

INNHOLDSSTOFFER

Chaga inneholder en rekke viktige medisinske forbindelser og næringsstoffer: Polysakkarider (både vannløselige, alkoholløselige og proteinbundne), beta-glukaner (som også er en form for polysakkarider), lanostane triterpenoider, betulin (og metabolittene betulinsyre og lupeol), ergosterolperoksid, lanosterol, enzymet superoksid dismutase (SOD), inotodioler, triterpene saponiner, melanin (et svart fargestoff), garvestoffer, viktige mineraler (kalsium, kalium, magnesium, jern, fosfor, sink, silisium), spormineraler (kobber, mangan, germanium, cesium, rubidium, antimon, barium, bismut, bor, strontium), vitaminer (B2, B3, D2), kostfiber og en nesten komplett aminosyreprofil med unntak av isoleucin. Innholdet av de ulike mineralene varierer svært mye i forhold til geografiske områder. Chaga inneholder svært mye germanium og sink i forhold til innholdet i ulike næringsmidler. Betulin (og betulinsyre) er medisinsk aktive stoffer fra bjørketreet som blir oppkonsentrert i det svarte ytre laget på chagasoppen, som er funnet å inneholde omkring 30 % betulin.

URTENS EGENSKAPER OG VIRKNING

Chaga er en sopp med en kaffelignende smak. Den er et adaptogen som virker immunregulerende, krefthemmende, svulsthemmende, genbeskyttende, generelt styrkende (tonikum), blodrensende, blodsukkersenkende, smertestillende, magestyrkende, leverstyrkende, betennelseshemmende, bakteriehemmende og virushemmende. Soppen utgjør den kraftigste naturlige antioksidanten som er kjent. Av alle medisinske sopper har chaga trolig det største mangfoldet av medisinske egenskaper.

URTEN KAN BRUKES VED FØLGENDE HELSEPLAGER / SYKDOMMER

Chaga har i tradisjonell russisk og østeuropeisk folkemedisin vært brukt mot en rekke sykdommer, inklusive magesmerter, dårlig fordøyelse, gastritt, innvollsorm, sår, influensa, astma, bronkitt, tuberkulose, kreft og lever- og hjertesykdommer. I nyere tid er chaga blitt brukt til behandling av bl.a. ulike typer kreft (brystkreft, leverkreft, livmorkreft og magekreft), høyt blodtrykk, influensa, HIV, diabetes, nyrestein, kronisk tretthetssyndrom og mageproblemer.

Endret av Blåbærterte
Lenke til kommentar

Hvorfor det ikke lar seg patentere er vel interessant spørsmål, for det er en klar påstand i de kildene jeg har kommet med til nå.

Det lar seg ikke patentere ganske enkelt fordi det er et naturlig forekommende stoff. Du kan ikke patentere dette på samme måte som du ikke kan patentere vann, jern eller c-vitamin.

 

Vær veldig forsiktig med Urtehagen, forresten. Han kommer blant annet med en del påstander om hvor fint det er med antioksidanter mot kreft, men mange cellegifter virker nettopp som oksidanter og antioksidanter kan redusere effekten. Her er det litt sprikende resultater, men man skal i hvert fall ikke ta antioksidanter ukritisk under en kreftbehandling.

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar

Jeg har lyst å riste litt i legemiddelindustriens grådighet. Derfor anbefaler jeg at dere kikker på den korte videoen i innlegget mitt om hjertesykdom:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1553972

 

Det er ingen tvil om at profitt og gjerne en dose kriminelle fakter kan ligge bak enkelte eller flere av legemidlene som florerer markedet. Dette er ingen anbefaling om å bestemme seg for å kutte bruken av legemidler, fordi legemidler kan ha svært god nyttevirkninger på mye.

 

Men, man skal være litt småskeptisk til hva skolemedisinen dytter på oss også, nesten lik den skepsisen man bruker mot den alternative medisinen. De fleste av oss har blitt preget til å blindt godta skolemedisinens vei, og å være svært svært skeptiske til de alternativer som finnes. :)

Lenke til kommentar

Dessverre så er det sånn at de fleste vil stole på en lege ofte ukritisk nettopp fordi man tror at det er legen som vet ditt beste.

Legene vil også utifra sin kunnskap og viten prøve å gi deg den behandlingen som fungerer best for deg, men når de kun har holdepunkt i den informasjonen de får utdelt fra Farmasøytisk industri og legemiddelverket så kan det ofte gå galt.

 

Et godt eksempel på dette er jo ofte bruken av velkjente legemidler der effekten i ettertid har vist seg å være lik null, selv om selskapet som utviklet dette var fullstendig klar over det, sørget de for å gi ut medisinen ved å finpusse på "forskningsrapportene". Beta blokkere der man blant annet skjulte en økning på nesten 30% i dødsfall er jo en av de jeg kommer på i farta

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Dette virker langt mer spennende en både første poster og cannabis, så tenke legge det i denne tråden..

 

In March, researchers announced that five people with a type of blood cancer called acute lymphoblastic leukemia (ALL) were in remission following treatment with genetically engineered immune cells from their own blood. One person's tumours disappeared in just eight days. Sadelain has now told New Scientist that a further 11 people have been treated, almost all of them with the same outcome. Several trials for other cancers are also showing promise.

What has changed is that researchers are finding ways to train the body's own immune system to kill cancer cells. Until now, the most common methods of attacking cancer use drugs or radiation, which have major side effects and are blunt instruments to say the least.

The latest techniques involve genetically engineering immune T-cells to target and kill cancer cells, while leaving healthy cells relatively unscathed.

Read about this amazing discover at http://bit.ly/1ig5274

 

1463720_826996277327459_1166802619_n.jpg

Endret av DaniNichi
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

post-323302-0-92272800-1386890411_thumb.jpg

 

FOKUS - Å detektere proteinet: http://en.wikipedia.org/wiki/Mesothelin

 

METODE / GJENNOMBRUDDET: Billig metod som kan brukes mye oftere enn dagens dyre metode.

 

SYKDOM: Bukspyttkjertelkreft og andre framtidige proteiner som matcher også andre sykdommer.

 

 

15-åring oppdager en ny og mye bedre testmetode for å detektere bukspyttkjertelkreft. Han påstår den gir resultater i tidlige stadier hvor pasienten har en tilnærmet opptil 100 % sjanse for å overleve sykdommen. Slik at legene kan intervenere raskt.

 

Og testen koster veldig lite, og kan derfor benyttes ofte som i motsetning til dagens 60 år gamle testmetode (i følge 15-åringen) som er svinedyr, og hvor legene er nødt å ha en på forhånd meget suspekt pasienttilfelle før de tør benytte den pga. prisleiet.

 

Testmetoden ser også ut til å ha en rekke flere fordeler som det gjerne er like greit at 15-åringen selv gjør rede for i video nedenfor (følg lenken for å komme til video):

 

http://www.ted.com/talks/jack_andraka_a_promising_test_for_pancreatic_cancer_from_a_teenager.html

 

 

 

(embedded HTML-streng)

<iframe src="http://embed.ted.com/talks/jack_andraka_a_promising_test_for_pancreatic_cancer_from_a_teenager.html" width="560" height="315" frameborder="0" scrolling="no" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

Kilde:

Et familiemedlem som informerte om hva han hadde kommet over av nyhet om kreft. Her er google-søket mitt etter 15-åringen, dersom dere ønsker å undersøke personen litt mer i sømmene:

 

https://www.google.com/search?q=andraka+jack+thomas+cancer&oq=andraka+jack+thomas+cancer&aqs=chrome..69i57.14516j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8

 

 

 

Over 85 percent of all pancreatic cancers are diagnosed late, when someone has less than two percent chance of survival. How could this be? Jack Andraka talks about how he developed a promising early detection test for pancreatic cancer that’s super cheap, effective and non-invasive -- all before his 16th birthday.

A paper on carbon nanotubes, a biology lecture on antibodies and a flash of insight led 15-year-old Jack Andraka to design a cheaper, more sensitive cancer detector.

 

http://www.ted.com/speakers/jack_andraka.html

Endret av Blåbærterte
Lenke til kommentar

Her er også en norsk artikkel om den unge forskeren:

 

http://www.side2.no/helse/article3560490.ece

 

Og en tilhørende Vimeo-video:

 

<iframe src="//player.vimeo.com/video/56769793" width="500" height="281" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

(om du ønsker å embedde den som HTML)

 

player.vimeo.com/video/56769793

 

 

Her har jeg lastet den opp i .mp4 formatet, fjern .txt endelsen før avspilling:

Jack Thomas Andraka (født i 1997).mp4.txt

Endret av Blåbærterte
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...