Gå til innhold

Hjelp til å søke intern stilling?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har ikkje tru på at det er spesielt viktig å få det til å framstå som at du ikkje har aktivt sett etter ledige stillinger.

I det offentlige er dette den einaste måten å komme seg opp og fram på, så at du tar initiativ til å skaffe deg nye arbeidsoppgåver er i utganspunktet berre positivt. Dersom du ikkje søker på interne stillinger så vil du heller aldri få betre stilling enn det du har i dag. I det offentlige er det ingen som tilbyr deg jobb som leder fordi du passer til stillinga, ein må søke på lik linje med alle andre.

I tillegg har ikkje arbeidsgiver lov til å ignorere søknaden fordi du jobber der frå før, så det skal litt til at arbeidsgiver tar sjangsen på bryte lova.

 

Forøvrig så er det heilt vanlig at ledige stillinger "på huset" blir annonsert ved oppslag på info-tavle eller liknande, eg har i alle fall ikkje opplevd at det har blitt lyst ut stillinger utan at dei ansatte har fått informasjon.

 

Men skriv gjerne søknaden som om det var ein heilt vanlig jobbsøknad.

Sidan det er ein søknad internt så treng du ikkje å liste opp alle detaljane, skriv kvifor du vil ha den nye stillinga og henvis deretter til personalmappa di for detaljer rundt din utdanning og arbeidserfaring.

Om det er aktuelt så kan du med fordel liste opp dine viktigaste kvalifikasjoner, men sidan arbeidsgiver kjenner deg så treng ikkje alt å være fullt like formelt som ein jobbsøknad vanligvis er.

Som referanse fører du berre opp "nåværende arbeidsgiver".

Lenke til kommentar

Stabilitet er viktig på en arbeidsplass, noe som er spesielt verdsatt i det private i vertfall.

Jeg utlyste en stilling engang der en ansatt sa han ved en tilfeldighet hadde oppdaget dette på Finn, jeg valgte andre kandidater forann vedkommende fordi jeg tolket det som en overhengende fare for at om jeg investerte penger i å lære opp vedkommende var dette en person som i det han fant denne stillingen allerede i utgangspunktet var på jakt etter ny jobb. Derfor førte dette en uønsket risiko for meg og mitt renome og derfor valgte jeg en annen intern kandidat.

 

Sånn er bare tankegangen i mange ansettelsesprosseser, lovlydig eller ikke trenger man som regel ingen grunn til å velge noe annen selv om noen er bedre kvalifisert. Med mindre det er damer som da selvfølgelig har rettigheter..

Lenke til kommentar

Eg forstår tankerekka, men særlig i det offentlige så er det veldig strengt dette med å nekte folk ny jobb før dei har "jobba ferdig" i den stillinga dei har fått opplæring til. Dette har fyrst og fremst med at ansettelsesprosessen er svært gjennomsiktig i det offentlige, i det private er det lettare å komme seg unna ved å holde seg innanfor gråsona.

 

Men det er klart at arbeidstakere som bytter jobb kvar 6 måned vil raskt falle utanfor. Å velge bort ein slik søknad vil heller ikkje være forskjellsbehandling då ein slik oppførsel vil tyde på at søkaren er lite lojal og pliktoppfyllande. Men før dette viser seg som eit mønster så vil det være forskjellsbehandling.

Lenke til kommentar

vanligvis så skriver man litt hvorfor man søker osv. Det blir jo kanskje litt rart å skrive hva jeg gjør på jobben når jeg alt jobber der? Her er et lite utkast.

 

SØKNAD PÅ STILLING SOM.....
Jeg viser til annonse på ......

Jeg har siden oktober 2012 jobbet i et 80 prosent vikariat i ******. Jeg har også siden høsten 2008 jobbet 15,3 prosent hos **** med barn og unge voksne. Jeg har i tillegg vært ringevikar hos ***** siden våren 2012.

I **** har jeg jobbet som miljøterapeut for personer med psykiatriske utfordringer. Arbeidet har bestått i støtte og veiledning i dagliglivet, samt trening og tilrettelegging for å beholde og utvikle adl ferdigheter. Fokus har vært på aktivisering og fysisk aktivitet. Jeg har også fungert som primærkontakt til enkelte av beboerne.
Hos ***** har jeg jobbet med unge mennesker med utviklingshemming som fortsatt bor hjemme hos foreldrene sine. Arbeidet har bestått i å gi dem en aktiv og meningsfull hverdag og strekke oss langt for at de skal kunne delta på ulike aktiviteter. Vi trener også på adl ferdigheter med tanke på at de en dag skal få sin egen bolig.
Som person er jeg stabil, lojal og opptatt av samarbeid. Jeg har godt humør og er utadvendt. Jeg liker et faglig sterkt miljø med gode diskusjoner.

Om jeg skulle få tilbud om stillingen kan jeg tiltre etter avtale. Jeg håper å høre fra dere.
Med hilsen
*******
Lenke til kommentar

Alså jeg har min subjektive menig, det er slik med alle arbeidsgivere.

 

Jeg liker at ting er kort og konsist, i den typen stilling som jeg ansetter folk i trenger jeg også folk som klarer å fatte seg i korthet og få frem ett budskap fort og gale, i eine eller andre retningen. Når jeg leser mye unødvendig tekst som den over så føler jeg at det er en forlengelse av CVen, det skal det ikke være.

 

I jobbsøknaden ikke nevn hvor du har jobbet, det står i cven, ikke nevn hva jobben har gått ut på, er det relevant så vet arbeidsgiveren det allerede når han leser at du har hatt en stilling, han spørr eventuelt ved ett intervju.

 

Skriv litt om hva som fikk deg til å søke jobben, hvorfor du valgte å søke på akkurat den stillingen i det firmaet og litt generelt om deg selv. Aldri mer enn 2-3 avsnitt, for min del kaster jeg dem da i vertfall.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...