Gå til innhold

Guide: 10 fotobøker verdt en kikk


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er mye feinsmeckeri innen foto også. Noen av de beste fotobøkene jeg har lest har vært av relativt ukjente fotografer.

 

Så spørs det jo også hva målet med å lese bøker innen emnet er. Det er stor variasjon. Når jeg startet med foto var det viktigste for meg tekniske bøker, som lærte meg mye rundt eksponering, "regler", teknikker osv. Nå foretrekker jeg å lese erfaringer og se bilder fra dyktige fotografer (og skribenter).

Lenke til kommentar

All honnør til Akam og Lars, kjempebra artikkel som viser frem noen historiske og viktige fotobøker. Fotoboken er uten tvil den beste måten for en fotograf å vise frem sitt arbeid på.

 

Dersom man vil utforske fotoboken nærmere kan The Photobook Vol I og II av Martin Parr og Gerry Badger anbefales. Det er et slags fotobok-leksikon, som går gjennom viktige titler opp i gjennom historien. I tillegg til å være utrolig lærerike, er de fengende og godt skrevet, og graver også frem mye obskurt (fra et vestlig ståsted), f.eks. japanske og sovjetiske fotobøker av særdeles høy kvalitet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...