Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Min nå snart 5år gamle airedale terrier sitter vedsiden av meg og gjesper litt smått.

 

Jeg lærte på valpekurset at det var ett signal på stress og for og roe ned omgivelsene og seg selv.. Nå sitter jeg jo trossalt bare mutters alene og tar meg en pils og surfer på nettet, så jeg vet ikke helt hva han har å stresse over, foruten om at det er storm ute og vil ut på do uten at han egentlig har lyst til det :p

 

Men så lurer jeg litt på om det er faktisk sant at hunder bruker Gjesping som ett dempende signal, om det er da også er trolig at vi også gjorde det en gang i tiden.. Jeg har lest gjennom Wikipedia sine fakta om gjesping og finner det fassinerende, men egentlig lite i referanser til forskning.

 

Jeg lurer på hva dere andre mener og tror fra egene erfaringer og opplevelser, siden dette feltet ikke har noe fasit er det jo alltid morro å høre noen teorier.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Smittet over på meg bare fordi jeg leste det... Rimelig høy smittefare ja.

 

Ser for meg at det er noe med at vi trenger mer luft, og når vi ser andre trenger det, så reagerer vi slik selv?

Men stress? Det har jeg aldri hørt om. Det kan da umulig stemme. Er da alt annet enn stresset når jeg gjesper. Ja, kanskje så langt fra som jeg kommer.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Noe sier meg at det er omtrent så bullshit som du får det til å bli uansett. ^^

 

Men igjen, bruker man tvilsomme definisjoner på å være død så kan man sikkert komme frem til litt av hvert. :-)

 

F.eks kan man være død om man har hjerneaktivitet? Er man død mellom hvert hjerteslag? Eller død om hjertet hopper over et slag?

 

Det synes ikke jeg. Og at alle neuronene og synapsene bare tar kvelden i det du nyser finner jeg i hvert fall svært usannsynlig. :-)

Lenke til kommentar

Jeg har hørt at gjesping kan komme av flere ting. Blant annet at vi kan gjespe når vi trenger å trekke inn mer oksygen, når vi ser eller leser om andre som gjesper, og at vi kan gjespe når vi f.eks er nervøse. Det siste har jeg merka selv, at gjesping kan vise seg nærmest som "tics" i situasjoner jeg egentlig bare vil komme meg unna. Aner ikke om det stemmer, husker ikke engang hvor jeg har det fra.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg vet at ei dame i Vestfold mener at gjesping er et signal. For meg er en gjesp å åpne kjeften på vidt gap og trekke pusten på utoverpust. Dersom det er et signal så signaliserer det tretthet, kjedsommelighet eller overgang fra søvn til våken tilstand.

 

Jeg gjesper, Kattene gjesper, bikkja gjesper og hestene gjør det. Er det et dempende signal? Neppe. Tvert i mot signaliserer det, om noe, et ønske om endring og sannsynligvis i retning av "litt mer aktivitet".

 

Tror jeg.

 

Ok, kanskje kunstige gjesp kan brukes i dempende hensikt, men ikke ekte gjesp.

Endret av medlem-304477
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...