Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Er jenta mi gravid?


Tookey

Anbefalte innlegg

Hei, Jeg er litt smålig forvirret.

Har nylig blitt sammen med ei på 24, selv er jeg 22 og lever et nokså normalt liv, det gjør henne også.

for 11 dager siden hadde vi første samleie, (andre, tredje, fjerde og femte også forsåvidt) og i går var hun ute å drakk.

Hun hadde kun fått i seg et par glass før hun måtte haste på toalettet for å kaste opp.

Greit nok det, men i hennes tilfelle, så skal det voldsomt mye mer enn bare noen få glass med pils til før hun bukker. Hun var ikke full eller brisen, men alikevel måtte hun få det opp.

Nå fortalte hun meg at... Jeg bare kopierer å limer det inn;

"driver å får sånn frysninger nå, sånn at du føler at du er kvalm og skla til å spy.. også skikkelig ekkel i magen!"

 

Men somsagt, vi hadde samleie for ikke mer enn 11 dager siden. Er det mulig at hun får disse symptomene såpass tidlig?

Hun har aldri før vært i stand til å bli gravid, derfor var ikke prevansjon det viktigste da vi begge viste at vi var rene. så vi kjørte på å koste oss.

Hun sier også at hun aldri har opplevd den kombinasjonen av forbigående frysninger og kvalme.

 

Bare for å legge vekt på hva jeg vil ha svar på; Er disse symptomene vanlig etter så kort tid?

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

neida jeg vet ikke, bare google det. du finn garantert svar der :p

Er faktisk ganske erfaren med google.

Helt frem til det gjelder kropp, sykdommer og slikt.

Om jeg har feber f.eks, ender jeg opp med at jeg tror jeg har Aids eller noe annet sinsykt om jeg googler det.

samme med akkurat dette emnet, fikk mange gode svar though, men ikke svaret jeg vil ha :)

Lenke til kommentar

Når hadde hun forrige mens? Eggløsning er ca to uker etter første dag i siste mens, men det forekommer variasjoner.

 

Beste dere kan gjøre er å teste. Om det er negativt ville jeg uansett gått for prevensjon. Vet dere med sikkerhet at hun er steril? I så fall burde hun ikke være gravid nå i alle fall.

 

Symptomer kan komme tidlig. Ømme pupper? Mer trøtt? Wr manges symptomer som kan komme tidlig og disse kan også variere fra person til person og svangerskap til svangerskap.

Lenke til kommentar

Om man er i tvil er uansett graviditetstest saken, men de fleste bør vente til forventet mens.

 

Jeg testet negativt dagen før forventet mens med datteren min og positivt dagen jeg ventet. Nivået for hcg var visst ikke høyt nok dagen før og det hormonet øket jo veldig mye i starten.

 

Er enig i at det virker tidlig, men vi vet ikke noe om syklus etc.

Lenke til kommentar

æsj, ekkelt å snakke om eggløsning og sånn.

 

MÅ vel ikke vite om hu er gravid.bare å vente å se om magen vokser det.

Et tips er å ikke gå inn på slike tråder detsom det er så ekkelt for deg. Eggløsning er naturlig. Ikke ekkelt. Lyst til å høre om økt mengde utflod? ;)

 

Mange vil gjerne vite bl.a. for å kunne vurdere alternativene sine, eller bare for å vite. Når du blir litt eldre, så finner du ut av det selv ;)

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Kan være en infeksjon eller matforgiftning også.

 

Men ta en test.. for å være sikker. Kjøp to stykker, så tar dere test nr to en uke etter å ha tatt test nr en.

Har du matforgiftning VET du det...! Har selv et døgn på sykehus med antibiodika intravinøst etter matforgiftning. Magekrampene ga så jævlige smerter at fra en krampe slo inn, til svettedråpene traff gulvet, tok mindre enn 5 sek. Tror vi kan avskrive matforgiftning...

Lenke til kommentar

Har du matforgiftning VET du det...! Har selv et døgn på sykehus med antibiodika intravinøst etter matforgiftning. Magekrampene ga så jævlige smerter at fra en krampe slo inn, til svettedråpene traff gulvet, tok mindre enn 5 sek. Tror vi kan avskrive matforgiftning...

Det finnes flere måter å reagere på matforgiftning. Jeg har selv vært matforgiftet 3 ganger (dog ingen alvorlige) i den grad at jeg hadde diaré og oppkast i 1-3 dager etterpå. Så å avskrive det er ikke korrekt basert på mangel av smerter. Når det er sagt, så har jeg også hatt full forstoppelse samt at jeg har hatt luftfylte tarmer (hvorav det siste er definitivt det mest smertefulle), så jeg er ikke ukjent for smerter i abdomen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei, man får ikke slike graviditetsymptomer etter 11 dager...

Jo, det kan man få! :) Bare 14 dager etter samleie kan man jo få positiv test. (Dvs embryoet er to uker, men etter graviditetsregning er man da fire uker på vei)

 

Flere har mye hcg i kroppen ved graviditet og kan få positiv test etter bare 9-10 dager (etter samleie/eggløsning altså). Ta en test som Buffy sier, og hvis den er negativ ta en ny om en uke. Evt kan man dra til legen og ta en blodprøve for å sjekke hcg, men det tar noen dager å få svar, så man kan likesågodt vente og ta ny urintest.

 

Det er ikke uvanlig å oppleve kvalme og ubehag en uke før forventet mens (som igjen betyr tre uker på vei, altså en uke gammelt embryo/en uke siden samleie).

 

 

Edit: Bare en liten forklaring: hCG er altså hormonet som produserer når man blir gravid. Dette er hormonet det testes for, og det er samme hormonet som gir kvalme. Ergo hvis man er veldig følsom for hcg så kan man absolutt kjenne symptomer veldig tidlig. Det er også derfor man ofte er mer kvalm med tvillinger, siden det er mer hcg i kroppen da. hCG øker veldig frem til ca uke 10 (8 uker gammelt foster), før det synker noe ned igjen. Det dobles omtrent daglig før det når toppen. Det er derfor noen graviditetstester kan anslå hvor langt man er på vei også.

Endret av Heidi
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...