Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Nå har Telenor kommet med en ny ruter som trolig vil erstatte forgjengeren P2812. Den nye ruteren har alle admin-rettigheter rett ut av boksen.

 

De viktigste nyhetene er støtte for 5 GHZ AC-nettverk (1.3 Gbit/s trådløs), native IPv6 (Til bruk om Telenor en gang i fremtiden ruller ut dette)

 

Brannmur og diverse innstillinger er blitt bedre, bl.a. innebygget DoS-beskyttelse.

 

Det går også an å skru av alle LED-lamper etter en viss tid, dersom blinkende lamper ikke er noe for deg. Videre går det an å trekke av et svart pianolakk-cover, slik at du får en hvit ruter om det passer bedre i stuen.

 

 

Det viktigste synes jeg er at det nå endelig går an å se detaljert statistikk over DSL-linken mot DSLAM. Se vedlagt bilde.

 

Når disse er å finne i butikkene, vet jeg ikke. Installatørfirmaet jeg jobber for har i alle fall begynt å levere dette ut til sine kunder.

post-138502-0-01552500-1383666987_thumb.png

Endret av haakon_hassel
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flott at Telenor kommer med et standardroutermodem som støtter 5 GHz og 801.11ac, har ikke sett dette fra noen av konkurrentene. Den så veldig bra ut, moderne og enkelt design: http://www.telenor.no/privat/bredband/modem.jsp Stort pluss at den kan brukes på både ADSL, VDSL og fiber, slik at man kan bytte tilkobling uten å måtte bytte modem.

Det kunne man på P2812 også :)

Lenke til kommentar

Ja, det synes jeg også. Regnes som ustabilt om SN-marginen er 6 dB eller lavere. Har vært heldig med linjeforholdene, med tanke på at det er 2 km til sentralen min. Har ikke hatt noe feil på 1 døgn nå, ingen LOS (loss of signal) å spore i loggen.

 

Dette modemet er uansett bedre enn de tidligere, da P2812 ikke greide mer enn 16.828 Mbps synk.

Endret av haakon_hassel
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva som regnes som lave SNR marginer er forskjellig fra ISP til ISP. Du har også mulighet for å sette target SNR margin på dslam pos. som gjør at linjen blir mer tolle-rang for lave SNR marginer.

 

SNR marginer er heller ikke en eksakt indikator på om linjen blir ustabil eller ikke. Har vært borti linjer med 11-12 SNR som fortsatt er ustabile (hadde 0,4 kabel hele veien fra sentralen -.-), også har du linjer, som din egen hvor 6 i SNR fungerer helt bra.

 

Hadde du samme SNR verdier på linjen med det gamle modemet ? Syncen vil jo kunne bli høyere, hvis modemet klarer å holde syncen (showtime) på lavere SNR. Er kjent med at det er 1 - 3 Mpb/s forskjell på downstream med forskjellige modem på ADSL (større forskjeller på VDSL), og til nå, så er det dårligste modemet jeg har testet Zyxel P2812.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja, det er sant. Så lenge linjen ikke endres over tid, og DSLAM til leverandør ikke "tvinger" resynk pga. den mener støymarginene er for lave, kan du få kjempesynk. Husker jeg brukte et Speedtouch 585i med gammel firmware på NGT-linje. Da greide jeg ved hjelp av DMT Modem Tool å tweake på target SNR for modemet. Fikk synk på 19.999 Mbps. og hadde sånn 0,5 i SNR :p

 

I forhold til tidligere vil jeg si støymarginene er omtrent som før på P2812, bare at i det siste greide ikke P2812 å få mer enn 16.8 Mbit synk, mens P8702N kjører linjen rett opp på 19.1 mbit med en gang.

 

BTW! Over natten fikk jeg bedre støymarginer. Kan være dette er pga. Telenor har satt meg på en DLM-profil som justerer synk og interleaving/fastpath hvert døgn.

post-138502-0-07484900-1383838129_thumb.png

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Du har ikke alle innstillingene som standard på dette modemet, du kan jukse til deg noen mer med å ta backup av konfigurasjonen (laste ned filen og redigere den)

 

se bilde: http://link.jepb.no/SbTv

 

Her ser du at "TelenorRemoteadmin" har flere rettigheter en "admin" så kopier de rettighetene til admin, lagre og last opp så får du litt mer å leke i. Ser også at det kjøres noen linux kommandoer i toppen disse kan kanskje "hackes" for mer tilgang til linuxen i bakgrunnen.

Se mer config + callback funksjon til telenor:

 

http://link.jepb.no/SbH7

Lenke til kommentar

Bytter man over til ny leverandør, ringer nok telenor opp å gir ekstra rabatt på raskere linje, samt nytt gratis modem for å hindre overflyttinga. Det gjorde de iallefall til meg. Man blir belønnet for å ikke være tro kunde hos telenor.

Det kommer jo an på hva man har fra før det...

 

Du vet, det lønner seg å bruke det man har blitt utdelt imellom ørene.

Lenke til kommentar

Bytter man over til ny leverandør, ringer nok telenor opp å gir ekstra rabatt på raskere linje, samt nytt gratis modem for å hindre overflyttinga. Det gjorde de iallefall til meg. Man blir belønnet for å ikke være tro kunde hos telenor.

Ja, det er selvsagt bare Telenor som gjør dette :wallbash: Eller kanskje ikke?

Endret av zanta
Lenke til kommentar

Betalte 349 for 5mb linje, pga det var maks hastighet der vi bodde. Flyttet til ny leilighet og spurte om det var mulig å få raskere linje, da fikk jeg tilbud om 8 mb som var maks hastighet i den nye leiligheta til samme pris som før, mot at jeg bandt meg for et år. Samme dag ringte homenet og kunne tilby meg 20 mblinje til 319,- og sa de hadde mulighet for raskere linje pga eget utstyr i sentralen, selv om de brukte telenors linjer. Jeg valgte derfor å bytte over til Homenet. Rett før overflytting ringte telenor som plutselig kunne gi meg 16 mbit til 299 + det nye "supermodemet" gratis om jeg fortsatt valgte å være hos dem.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...