Jump to content

haakon_hassel

Medlemmer
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det kommer an på. De fleste Speedtouch-firmwarene deres er av typen for Remote-Upgrade. De støttes ikke av oppgraderingsprogramvaren til Thomson (programmet som kjøres fra Windows, og som lar deg oppgradere speedtouch-modem lokalt) Har i midlertid funnet en drøss av firmware-filer av typen .bin, og et format til jeg ikke husker i farten, som støttes for lokal oppgradering. Disse finnes bl.a. på modem-help.co.uk og http://speedtouchforum.de/viewtopic.php?t=1089
 2. Ja, det har du sikkert rett i. På generelt basis har jeg merket at NGT kjører 10.0.0.x, (Gateway .1) mens Telenor gjerne bruker 192.168.1.x på bedrifter, og 10.0.0.x (men med Gateway .138) på privatkunder. Så forresten at etter modem var oppgradert til Telenor-FW, var brukernavn admin, passord 1234 for å komme inn. Når modemet har aktivert seg mot Telenor DSLAM, blir passordet endret til (i mitt tilfelle) det passordet som stod under på min første ruter fra dem, en ZyXEL P2812. Dette er trolig noe som hentes fra mine sider-systemet. Det andre jeg oppdaget var at i senere FW er det ikke mulig å bruke "download" funksjonen, da denne er fjernet.
 3. Kom over en noe spesiell måte å oppgradere mitt Speedtouch 585i på, nemlig via telnet. Mange av dere har sikkert sett menyen, software innpå telnet-grensesnittet. Den har som kjent ikke fungert, da det har krevd en server for å oppgradere. På gøy prøvde jeg å oppgradere mitt gamle Speedtouch 585i fra MTU (tidl. bb-leverandør, nå konkurs..) ved å fylle inn Telenors firmware-server http://stup.telenor.net og med peker til nyeste firmware-fil. Og etter et par minutter med "kverning" fikk jeg mld om at modemet rebootet for å laste ny software. Da jeg sjekket versjonen etterpå, hadde jeg gått fra gammel firmware til 8.2.6.5. OBS! CWMP må deaktiveres i modem FØR oppgradering. Det virket også som om IP-adressen forandret seg på modemet. Må mulig ta ipconfig /release ipconfig /renew for å komme på nett igjen. Se vedlagt bilde for parametre.
 4. Har testet dette selv nå, og kan overrasket meddele at jeg har opplevd det samme. Når jeg hadde hatt en torrent på nedlastning i noen timer, og den makset ut linjen, ble nettsider utilgjengelige. Jeg tok torrenten på pause, og nettleseren kunne åpne sider igjen. Jeg bruker AAJX2-firmwaren. Du kan eventuelt prøve å nedjustere innstillinger for maks tilkoblinger i torrent-klienten din. Dvs. antall tilatte tilkoblinger til seeds og peers pr. torrent. Dette vil fortsatt kunne gi gode hastigheter, samtidig som modemet sannsynligvis vil bruke mindre av CPU-en.
 5. Har hatt AAJX2 installert siden den 4. des, men jeg har kun fått testet på DSL. Fungerer utmerket her, uten problemer så langt, etter det jeg kan se. Har riktignok ikke mulighet til å få den testet på fiber, så det kan godt være den ikke fungerer optimalt her enda. Telenor har pr. 7.des enda ikke oppdatert current.bin, så du har trolig rett, Zanta.
 6. Kom over Telenors server med firmware for de fleste av deres modemer ved et tilfeldig google-søk. Jeg fikk lastet ned og installert en oppdatering til ZyXEL P8702N som enda ikke er lansert via deres current.bin-fil, men som lå i en undermappe. http://stup.telenor.net/zyxel-p8702n/ Du kan også gå direkte til rotmappen, og få opp flere modemer. OBS! Jeg fant denne serveren ved tilfeldigheter på google, og kan ikke lastes for at du eventuelt ødelegger modemet ditt ved at en firmware-oppgradering feiler!
 7. Ja, det er sant. Så lenge linjen ikke endres over tid, og DSLAM til leverandør ikke "tvinger" resynk pga. den mener støymarginene er for lave, kan du få kjempesynk. Husker jeg brukte et Speedtouch 585i med gammel firmware på NGT-linje. Da greide jeg ved hjelp av DMT Modem Tool å tweake på target SNR for modemet. Fikk synk på 19.999 Mbps. og hadde sånn 0,5 i SNR I forhold til tidligere vil jeg si støymarginene er omtrent som før på P2812, bare at i det siste greide ikke P2812 å få mer enn 16.8 Mbit synk, mens P8702N kjører linjen rett opp på 19.1 mbit med en gang. BTW! Over natten fikk jeg bedre støymarginer. Kan være dette er pga. Telenor har satt meg på en DLM-profil som justerer synk og interleaving/fastpath hvert døgn.
 8. Ja, det synes jeg også. Regnes som ustabilt om SN-marginen er 6 dB eller lavere. Har vært heldig med linjeforholdene, med tanke på at det er 2 km til sentralen min. Har ikke hatt noe feil på 1 døgn nå, ingen LOS (loss of signal) å spore i loggen. Dette modemet er uansett bedre enn de tidligere, da P2812 ikke greide mer enn 16.828 Mbps synk.
 9. Nå har Telenor kommet med en ny ruter som trolig vil erstatte forgjengeren P2812. Den nye ruteren har alle admin-rettigheter rett ut av boksen. De viktigste nyhetene er støtte for 5 GHZ AC-nettverk (1.3 Gbit/s trådløs), native IPv6 (Til bruk om Telenor en gang i fremtiden ruller ut dette) Brannmur og diverse innstillinger er blitt bedre, bl.a. innebygget DoS-beskyttelse. Det går også an å skru av alle LED-lamper etter en viss tid, dersom blinkende lamper ikke er noe for deg. Videre går det an å trekke av et svart pianolakk-cover, slik at du får en hvit ruter om det passer bedre i stuen. Det viktigste synes jeg er at det nå endelig går an å se detaljert statistikk over DSL-linken mot DSLAM. Se vedlagt bilde. Når disse er å finne i butikkene, vet jeg ikke. Installatørfirmaet jeg jobber for har i alle fall begynt å levere dette ut til sine kunder.
 10. Koster ikke så mye som en skulle tro. Jeg kjøpte mine for noen måneder siden, kostet meg 300 USD eller 1772 NOK etter dagens kurs. Du kan bestille selv på http://www.oculusvr.com/ men det er dessverre lang leveringstid. Jeg ventet i nesten 3 mnd. før jeg fikk mine.
 11. Har ikke overbelastet strømforsyningen min, så mens den kjører virker den stille og fredelig. Noe trafolyd får jeg heller ikke fra strømforsyningen. (Men strømforsyningen til ruteren fra NextGenTel durer kraftig, og kan høres selv mens en pc går rett vedsidenav) Men basert på andre strømforsyningers "pipelyd level" i huset, så har jeg bedt MPX om retur på orderen. Takker for hjelp fra dere som allerede har svart.
 12. Hei! Har en OCZ StealthXstream 600W strømforsyning jeg kjøpte fra MPX for litt over en mnd siden. Har etterhvert blitt oppmerksom på at strømforsyningen lager en irriterende høyfrekvent lyd når pcen er avslått. Har opptil flere ganger måttet slå av strømforsyningen med bryteren bak for å få nattesøvn. Men jeg skal ikke overdrive heller, lyden er så høyfrekvent at den så vidt høres, men er allikevel svært irriterende. Er det flere som har denne strømforsyningen, og har samme problem? Evt. kan de som har, skru av pcen og høre etter om det er samme lyd? Grunnen til at jeg spør, er at jeg ikke vet om dette er en retursak eller om det bare er slik strømforsyninger i dag produseres. Takker for alle svar :-) Men beklager dersom jeg ikke er innpå forumet og svarer på alle postene. Mvh. Håkon Hassel :-)
 13. Hei! Regner med at det er lov å bruke nedlastet Windows i den forstand at du bruker en gyldig Windows-lisens du selv eier. Muligens vanskelig å finne xp på norsk, men har selv funnet en xp med sp1 norsk en gang, men lisensnøkkelen virker nok på eng versjon også. Men over til selve nedlastningen, det er ulovlig dersom du for eks bruker et p2p-nettverk (Torrents). Det er jo ingen som vet at du har en gyldig Windows-lisens mens du laster ned operativsystemet på dette stadiet. Det er allikevel liten sjanse for å bli tatt for nedlastningen, men husk i hvertfall å stoppe deling av filen med en gang den er ferdig nedlastet. Lykke til med reinstallasjonen :-)
×
×
 • Create New...